Modern Serisi (İthaki Yayınları)

Bir güzel haber de ben vereyim. Yol da ikinci baskısıyla geliyor. :blush:

4 Beğeni

Tam da bu ay iki kitabını peş peşe okumuşken yenisi geliyor. Blood Meridian’a öncelik vermelerini isterdim yine de

2 Beğeni

Bu seriden en çok Blood Meridian ve All The Pretty Horses kitaplarını bekliyorum.

1 Beğeni

BKM Bursa Özlüce mağazasında 2 adet Yol mevcut, arayan arkadaşların bilgisine.

11 Beğeni

Bu seriden en çok görmek istediğim Gravity’s Rainbow ve Inherent Vice kitapları ve keşke David Foster Wallace olsa.

Gravitys Rainbow’un haklarını 200 sene evvel aldılar ama çeviremiyorlar malesef;yapamadılar. Kaç senedir peşindeyim işin ama yok bıraktım konuyu:)

Alın size bombardıman. :smile: :smile: :smile:

20 Beğeni

Ah kalbim :heart:

İthaki modern prime dönemindeki Ronaldinho gibi. Durdurabilene aşk olsun.

5 Beğeni

İthaki Modern en sevdiğim dizi olabilir :smiling_face_with_three_hearts:

5 Beğeni

Kitaplar bir seri mi acaba?

Sonradan Ekleme: Evet beş kitaplık seriymiş.

5 Beğeni

Benim için de yavaş yavaş kıymeti artıyor giderek. Bir numara için bir tık erken ama gelecek vaadediyor.

3 Beğeni

Fiyatları da uygun. %50 beklenirse beş kitap 46 TL ediyor sadece. Gayet iyi bence.

5 Beğeni

İthaki acaba tür mü değiştirse? :smiley:

1 Beğeni

İçsel Şehirler Serisi. Daha geçen hafta Everest Yayınları’ndan alacaktım (yine aynı çeviri). İyi ki almamışım. Püren Özgören :dizzy::white_heart:

5 kitap %40 indirimli

3 Beğeni

Ateş Merdivenleri
Albatrosun Çocukları
Dört Odalı Kalp
Aşk Evindeki Casus
Minotor’u Kışkırtmak

Sıralama bu şekilde.

5 Beğeni

Canları isteyince çok güzel seri basıyorlar :face_with_hand_over_mouth:.

7 Beğeni

Everest kitabı 2013’de basmış. İthaki aynı çevirmen ile aynı çeviriyi kullandığı için tüm kitapları birlikte basabilmiş. Normal de seri olan çeviri kitabın tüm ciltlerini bir arada basmak pek yapılabilir bir durum değil.

Alfa bunu bazen yapıyor ama Alfa zaten “stoklu” baskı yapan, çevirmeni “benim çeviriyi basmaktan vazgeçtiler” :slight_smile: diye düşündüren bir yayınevi. Çoğu zaman bir serinin ilk kitabını basarken diğer ciltlerin çevirileri de editör de oluyor.

2 Beğeni

Ben demiyorum ki bir serinin tüm kitaplarını aynı hafta çıkarsınlar :stuck_out_tongue_closed_eyes:. Sadece periyoda oturtsunlar istiyorum yoksa razıyım 3-4 ayda bir çıkarmalarına. Kadim Kanunlar son kitabı 7 ay önce basılmış mesela.

Öte yandan araya çok mesafe koymadan seri bastıklarını gördük. Aklıma ilk Gene Wolfe kitapları geliyor ki o da dilimize ilk defa çevrildi. Bir başka örnek, ilk cildininin basılmasından yaklaşık bir sene sonra arka arkaya ciltleri çıkan Vaiz serisi var. Yayın planı, takvimi vardır falan diyeceğim ama aklıma Netflix kitapları geliyor. Konuyu çok uzatmayayım ama var yani böyle vakaları, sadece canları istemiyor bence.

2 Beğeni

Thomas Pynchon - Inherent Vice geliyor anlaşılan.

Ekran Resmi 2020-11-06 15.43.51

7 Beğeni