49 numaralı parçanın nidasıyla beyin yakan Pynchon’ın yakın dönem romanı geliyor demektir. Bu kitap için yine de 49 gibi önyargılı olmayın(anlama konusunda) . 49 için ise önyargılı olabilirsiniz
Şahsen bir süre zihinsel bir tatile çıkma isteği hissetmiştim kitap bittiğinde…
Hahaha İnsanı altüst eden bir kitaptı gerçekten. Zorlayıcı bir yazar evet kabul edelim.
Yalnız ben yazarları biraz kronolojik okumayı seven biri olarak eyy İthaki Gravity’s Rainbow nerede demek istiyorum.
Gerçi bassalar da okuyamayız o çok beter bir eser ya
beyin yakan ne demek bilmiyorum ama 49 numaralı parçanın nidası mükemmel bir romandı.
Güzel bir postmodern kitaptı bence de.
Okuması çok zor olduğu için söyledim. Beyin yakan tabirinin bile ne demek olduğunu bilmeden bu kitabı mükemmel diyebilecek kadar anladınızsa ne mutlu size.
Ne dedin sen şimdi ne alaka yani? Beyin yakan ne demek bilmeden anlayamazsınız falan mı diyor Thomas Pynchon? Yazarın öyle bir şartı mı vardı? Kitap için beyin yakan tabirini sen kullanıyorsun.
Maalesef sizde tartışabilecek bir üslup göremiyorum. İyi okumalar.
Beyinlerimiz savaşsın isterdim ama görüyorum ki silahsızsınız bayım falan deseydin daha havalı olurdu.
Serinin 7. Kitabından devam ediyorum. Çıta giderek yükseliyor her kitapta.
Ne umdum ne buldum. Son derece ciddi bir duruşu var. Arka kapağı da okumadıysanız benim gibi, sadece ismini ve kapağını biliyorsanız şimdiye kadar, tam bir şok.
Son derece absürt bir kara komedi kitabı. Yarısından bildiriyorum. 320. sayfasındayım ve şimdiye kadar gerçekten çok ama çok beğendim.
Savaşa yapılmış bu komik eleştiri muazzam olmuş. Çok yerinde.
Okuduğum en karanlık McCarthy romanı olabilir. Kitap hem yazarın dili nedeniyle hem hikayenin ilgi çekiciliği hem de kısa olması nedeniyle bir solukta okunuyor.
Kitabı okurken bunun filmi yapılmalı diye düşündüm ama zaten yapmışlar.
Adam ne yazsa filmini yapmışlar
İthaki Modern Serisi’nden hiç kitap okumadım ve merak da ediyorum. Sizlerin okuyup beğendiği şunu okumalısın dediğiniz kitaplar hangileri? İlknokta indiriminde öncelik vermek istiyorum
Dizi içerisinde bence öne çıkan kitaplardan bazıları şunlar.
@Yorumcucadi aklıma geldi, yakın zamanda çıkan son kitaplardan sadece “Tanrı’nın Bir Kulu” kitabını okudum. Rebecca, Kurtadamın Kutsal Kitabı, Dublinliler , Yalnızlık Kalesi ve Anais Nin İçsel Kentler serisini okumadım.
Unutmadan eklemek isterim. Cormac McCarthy her 3 kitabı da bence bu diziden öne çıkan kitaplardan.
Teşekkür ederim not aldım
Yeni modern
Seriyi çıkış sırasına göre okumaya devam ediyorum. 7. Kitap olan Madde-22 az önce bitti. Bu başlıkta çokça sorulan,
Bu seriden hangi kitapları önerirsiniz
tarzı sorulara benim de öznel de olsa bir katkım olur umuduyla, burada kitapları okudukça “bence” en iyiden en kötüye doğru sürekli sıralayacağım. Umarım bir faydası dokunur. (Aslında kötü demek doğru olmaz. En iyiden en az iyiye)
Madde 22 en beğendiğim eser oldu şimdiye kadar. Listeye de tepeden giriş yapmış oldu. Goodreads incelemesini şuraya koyayım. Bu kitap sonrasında ise listem şu şekilde;
1. Madde 22 (Joseph Heller)
2. İhtiyarlara Yer Yok (Cormac McCarthy)
3. Las Vegas’ta Korku ve Nefret ( Hunter S. Thompson)
4. 49 Numaralı Parçanın Nidası (Thomas Pynchon)
5. Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret (Aldous Huxley)
6. Orsınıa Öyküleri (Ursula K. Le Guin)
7. Mezarlarınıza Tüküreceğim (Boris Vian)
Çoğu esere kendi içinde çok kızdığım noktalar olsa da bu listemi sağlıklı buluyorum. Mesela 2 numaranın finali yok, 4 numara fazla zorlayıcı, 7 numara çok rahatsız edici, 6 numara gereksiz bir Orsinia oluşturmuş gibi gibi. Yani kusursuz demiyorum kitaplara ama sıralama her zaman seriyi kendi içinde kıyaslayarak devam edecektir.
Bu seride J. P. Sartre’dan hangi kitap yer alacak bilen var mı? (ayracında onun da ismi var onun için merak ettim)
Son 1 yılda giden gelen olmadıysa, telifi ithaki de olan kitaplar şunlar.
- Toplu oyunlar
- Baudelaire
- İmgelem
- Varlık Hiçlik
- Altona Mahpusları
- Tuhaf Savaşın Güncesi
Altona Mahpusları dizi içerisinden basılabilir.
Eğer bir değişiklik yoksa, o zaman bu kitap en yüksek ihtimal. Diğerleri inceleme, deneme, biyografi, felsefe, tiyatro. Seriyi düşündüğümüz zaman bu kitap daha uyumlu gibi.
Rebecca’yı okumaya başlamıştım ama kitabın başındaki harf hataları/eksiklikleri yüzünden şimdi bir kenara koydum. Bir de bunlar ilk 11 sayfada, gerisi nasıldır kim bilir. Hiç mi kimse okumuyor bu kitapları çıkmadan önce cidden anlamıyorum.