Bu testi bana çalıştığım iş yeri yaptırmıştı. Buyurucu çıkmıştı. Linki gönderdim. Demir Leydi, Steve J. falan vardı ünlüleri arasında. Sonucu beğenmeyip bir daha yaptım, yalan söyleyemediğimde yine aynısı çıktı.
Kabul et artık gerçeği dedim, bir buyurucusun sen. İyi ki senden çok yok diyor testin sonunda. Al sana depresyon nedeni.
Zaman ilerledikçe daha önceki çözdüğüm kişilik testlerine göre çok farklı sonuçlar almaya başladım . Bu akşam Mrs.hudson ile özel bir yemek yiyeceğiz. Tabii Sherlock yine aniden duvarlara atış yapmazsa
Waov yüzde 83 içe dönük. Bu kadar beklemiyordum. Annem çok haklıymış.
Bir önceki çözüşümde intp-t gelmişti. I ve N nin değişmeyeceği ortada zaten yüksekliklerine bakarsak ama T, F’ye dönüşmüş ki bu daha çok uygun geldi bana. Intp açıklamaları pek bana uymuyor gibiydi.
INFP’nin ilk paragrafı şöyle: ‘‘Arabulucu kişilikler gerçek idealistlerdir, her zaman ve hatta en kötü kişiler ve olaylarda bile bir iyilik nüvesi ararlar, meseleleri daha iyi hale getirmenin yollarını bulmaya çalışırlar. Sakin, çekingen ve hatta utangaç algılanabilseler de…’’
Resmen beni anlatmışlar işte. Bu test doğrudur. Bilimselliği umurumda değil.
İngilizce bilenler için de şu sayfayı öneririm, 16personalities sayfasının soruları hem anlaşılmaz hem de anlatım bozukluğu var bence. İngilizcesini daha anlaşılır buldum ben.
Tartışmacı kişilik tipi şeytanın nihai avukatlarıdır, birbirini parçalayan argümanlar ve inançlar üzerinden gelişirler ve dizginlerini herkes görsün diye salarlar. Daha kararlı kişiliklerin aksine, Tartışmacılar bunu derin bir amaca veya stratejik hedefe ulaşmak için değil, sadece eğlence olsun diye yaparlar. Zihinsel bir tartışma sürecini Tartışmacılar dışında kimse daha çok sevemez, çünkü bu onlara çaba gerektirmeyen hızlı ince zekalarını tatbik etme, birikmiş bilgi darağacını genişletme ve fikirlerini ispatlamak için kıyaslanamaz fikirlere bağlanma kapasitesi fırsatı verir.