Nasıl Okumayı Tercih Ediyorsunuz? (E-Kitap Savaşları)

Konularda tartıştık, haberlerde tartıştık, tartıştıkça tartıştık ama bir anketimiz yokmuştu! (Varmışsa da gizliden çıtlatın büyü yapayım. :buyucu:) Görelim bakalım…

  • Elektronik ortamda olan kitap
  • Kanlı canlı basılmış kitap
  • Diğer(Belirtebilirsiniz)

0 oylayanlar

Her iki şekilde de okuma yapıyorsanız seçebilirsiniz. :slight_smile:

2 Beğeni

Şu küçücük telefonda Zaman Çarkını 2 defa olmak üzere (2 defa da yeni telde okudum sonradan) yaklaşık 60 kitap okumuşumdur, pdf veya epub da değil android değildi text formatıyla çalışıyor sadece ve epubları pdfleri text’e çevirince bozuluyor kelimeler bozuk görünüyor o şekilde okudum yani kimse okuma aşkımızı sorgulamasın üçünü de işaretlerim ben.

13 Beğeni

Kesinlikle basılı kitap. Hatta öyle ki yüz yaşına kadar yaşarsam şayet yine basılı okumayı düşünüyorum. En azından kurgu eserleri için böyle düşünüyorum. Araştırma-inceleme kitapları ve belki tarih kitapları e-kitap olarak okuyabilirim alternatifim yoksa. Kitap okumak sadece okumak değil benim için. Yoksa günün çoğunda sürekli internette birşeyler okuyorum ve e-kitap okumak da bunun gibi geliyor bana. Kitabı okurken sayfalarına dokunmak, arada bir koklamak, kapağına (özellikle güzelse) dönüp dönüp bakmak çok hoşuma gidiyor. Kitapları kitaplığımda seyretmek de öyle.

Ben genelde basılı kitap okuyorum ama Kindle ile de çok sık olmasa da okuyorum. Amazon ABD’de olduğu gibi bir sistem kurmuş olsa, karton kapak kitapları almak yerine e-kitap alırdım.

3 Beğeni

Her zaman basılı kitap tercih ederim

Kanlı canlı kitap her zaman tercihimdir.

Fiyatı dolayısıyla e-kitap daha ucuz ve tercih sebebi o oluyor diye düşünüyorum. (Sadece düşünüyorum emin değilim çünkü telefona olan ilgi çok arttı ülkemizde) Hem e-kitap ulaşılması daha kolay.

Ancak elektronik ortamdan okumakla, elime alıp kitabı hissederek, o kağıt kokusunu duyarak okumak bir başka geliyor.

Aslında bende kitap alma hastalığı da var, koleksiyon gibi. O yüzden basılmış, kanlı canlı, elimde tutabildiğim, dijital olmayanları tercih ediyorum.

Normal basılı kitap tercih ediyorum. E-Kitap Kitap mıdır ondan bile emin değilim doğrusu.

1 Beğeni

Diğer seçeneği taş tabletler herhalde. :slight_smile:

7 Beğeni

Bazen serilerde birinci kitabı ePub veya PDF olarak okuyorum.
Eğer çok hoşuma gitmişse ve fiyatı da çok abartılı değilse ikinci ve diğer kitaplarını alıyorum. Yok fiyatı seri için değmezse ePub ya da PDF olarak devam ediyorum.

Patates baskılar, suya yazılmışlar filan o. :smiley:

@Ishamael Bebeğim sen dördünü de işaretleyebilirsin. :smiley:

4 Beğeni
  • Sayfa ve bölüm işaretleme kolaylığı (ayraç veya kalem gerektirmeden)
  • Taşınabilirlik (zaten herkesin akıllı telefonu var) ve tek elle okunabilme(toplu taşımada)
  • Kitap içinde sözcük araması yapabilme
  • Tozlanma, yırtılma, ıslanma, kirlenme, solma, kaybetme ihtimalinin olmaması
  • Yayınevi ufak mı bastı, puntosunu küçük mü seçti, kağıdını kaliteli mi yaptı derdinin olmaması
  • Kargo beklemesiz, anında teslim edilmesi

Tabi en önemlisi korsanı mümkün kıldığı için e-kitap kullanıyorum.

Kağıttan koku felan alamıyorum ben, ilkokulda aşk mektubu yazılan kokulu kağıtlar vardı ama sanırım benim aldığım kitaplarda ondan kullanmamışlar. :smiley:


@Agent7 Diğeri de sesli kitap (Audiobook) olabilir.

4 Beğeni

Türkçesi mevcut, iyi bir yayınevi ve güzel bir çevirmenin elinden çıkmışsa basılı. Türkçesi yoksa ya da sadece altıkırkbeş vb basmışsa amazondan orijinal dilinde e-kitap tercih ediyorum ben.

E-kitapları küçümseyen, kitaptan saymayan arkadaşlar bana “kitap düşüncedir” mantığını anlayamamışlar gibi geliyor biraz.

@Agape 4. şıkkı sanırım sadece dolunay 10 ekimde oluştuysa görebiliyorum. :smiley:

8 Beğeni

Dördüncü seçenek mavi ay çıkınca görünecek. :smiley:

1 Beğeni

Katılıyorum. Konsere gidip sanatçıyı değil de ses sistemini beğenmek gibi.

1 Beğeni

İki türlüde okuyorum benim için fark etmiyor. Bazen basılı hali kitaplığımda olduğu halde bile e-kitap okuyabiliyorum. Eğer kitabın iki versiyonu da varsa bende ve yatarak okumak istediğimde kaldığım yerden e-kitaba geçiyorum veya toplu taşımada ayakta gidiyorsam da e-kitab geçiyorum.

2 Beğeni

Tabii ki e-kitap. Düne kadar ben de basılı kitap şöyle iyi böyle iyi derdim ancak e-kitabin tadını bir aldım kopamıyorum.:grin:

En iyi yanı ise baskısı olmayan kitapları bile okuyabilmek.

Bknz. Amber Yıllıkları

Bknz. Vakıf Serisi

Bknz. Karanlık Cevher serisi

Ve gönlümüzün yarası Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri

Ve daha niceleri.:slightly_smiling_face:

4 Beğeni

Ben de eskiden kitap dediğin sayfalarına dokunabileceğin, kağıt ve mürekkep kokusunu içine çekebileceğin basılı olanlardır diyordum ama artık farklı düşünüyorum. Bir çok kitabı e-pub ya da pdf olarak edinip okudum. Buna zaten baskısı elimde olanlar da dahil. Çalışma saatleri düşünülünce okumaya nasıl vakit ayırırım dediğimde e-kitaplar imdada yetişiyor. Her an yanında ve rahatlıkla okuyabiliyorsun. Sevdiğim kitapları zaten satın alıyorum kütüphanem için. Aynı zamanda okuduğum kitaplara her an ulaşabilmeyi de çok seviyorum. Tekrar tekrar okuyabiliyorum bu şekilde. Bir çok seçenek varken neden kendimizi kısıtlayalım ki? Kitap okuma programlarında sesli okuma da var ama çok monoton bir ses ve hoş olmuyor. Ülkemizde sesli kitaplarda bir hareket olmadan bu konuya bir şey diyemeyeceğim. Çivi yazısı için de kendi yazım yeterli başka bir çivi yazısına gerek yok diyorum. :joy:

1 Beğeni

Rica etsem kitap sayfasından da fotoğraf atar mısınız?

Basılı kitap… Ben demiyorum, “Usta” diyor…


Bu da onedio’dan:

2 Beğeni