Anadolu Efes’i şampiyonluğu için tebrik ederim. Hazır Anadolu Efes’in EL şampiyonluğu sebebiyle konu açılmışken, geçen sene 22 günde 11 maç oynayan ve Şampiyonlar Ligi F4 sebebiyle Fenerbahçe Beko maçına erteleme talebinde bulunup onay alamayan, bu sebeple BGL oyuncularıyla maça çıkıp 60 sayı fark yiyen Karşıyakamıza, hesapları Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda suya düşüp gece yarısı operasyonuyla, resmi açıklama olmaksızın sadece yöneticiye mail atılıp rüzgarı arkasına almış takımın rüzgarını kesmek için, EL F4’e daha 5 gün varken maç erteleten, TBF tarafından kollandığı apaçık belli olan Anadolu Efes karşısında başarılar dilerim. Umarım bu akşam adalet yerini bulur.
Türkiye’de her sporda belli takımlar kollanıyor. Voleybolda Vakıfbank / Baskette Efes / Futbolda sırası gelen :)) Ama yazdıklarına imza atarım. Biraz adalet varsa akşam tecelli eder umarım. Bu ülkeyi yıllarca kutuplaştırma amacı güttüler ve bu her şeye sirayet etti. Birazcık adalet bile insanı mutlu eder hale geldi. En basiti bugün bir erkek sokağa çıkıp bir kadını öldürse, kaç yıl yatacak sorusu yerine yatar mı acaba sorusu akıllara geliyorsa zaten iş bitmiştir. Dolarda bu yüzden yükseliyor.
Boston- Miami maçının böyle geçeceği az çok belliydi. Welcome to 7th game in Miami olacak :))
Bu sefer kendimiz söndürdük ya, ilk 8 dakika falan 1 tane basket atamadı Heat. 1 serbest atış sayısı ile geldiler 7-8 dk. Bu kadar çember dövülünce ilk çeyrekte maç bitti resmen.
Butler sakat sakat çıkıyor belli, toptan kaçıyor. Herro da sakat, Adebayo’yu da bir öncki maç gibi kullanmadı hiç. Ek skorer arayıp durdu, biraz Oladipo öne çıktı ama olmaz tabi böyle, bitse de evimize dönsek diye sahaya çıkmışlar. oladipo denk gelse 30 atar diyordum en azından beni haklı çıkardı sayılır kerata .
Smart’ın yokluğunda tertemiz galibiyet oldu Boston a, seyirciye keyif veren anları da buldu bol bol :D. Top seviyesine çıkmadı gerçi ama karşısında o kadar kötü bir Miami olunca rutin oyunları yetti zaten.
Hocam sadece şampiyon değil bütçesi büyük ve üstlerdeki 8-9 takım zararına yapıyor bu işi Euroleague gelirleri böyle kadrolar için aşırı düşük. Rus takımların hepsi cepten, real-barca-fener gibi bazı takımlar futbolla gelen genel gelirden kanalize olan ek bütçelerden karşılıyor. Efeste de Tuncay Özilhan cepten koyuyor
Şirketlerinden gelen sponsorluk kanalları falan da kullanılıyor tabi ama sürdürülebilir bir yapı yok, bunların F1 gibi harcama limitine geçmesi lazım ama işlerine gelmiyor ve ana karar verici hissedarlar da takımlar olduğu için çözülmez bu konular. Zalgiris-kızılyıldız falan kendi kendine dönmeye çalışıyor anca.
TL deki değer kaybı ile bir daha bu bütçeleri Türk takımlarının görememesi lazım mantıken, Fener zaten geçen sene kısmaya başlamıştı. Bu sene Efes de kesin kısacak deniyordu, micic ondan nba e kesin gözü ile bakılıyordu ama şampiyonluk gelince Özilhan kesenin ağzını açacak diyorlar. Bakalım Transfer sezonunda belli olur .
@onurcee Bu erteleme işindeki asıl rezillik Efes 2 maçta ksk yı kesin yener diyip 3. maçın tarihini düşünmemek olası 3. maç tarihini en baştan F4 sonrasına koysalar hiçbir sorun olmayacak ama işte
Bu şampiyonluk sarhoşluğu ile lakayıt çıkacak bir Efesi fena dağıtabilir Karşıyaka
İlk beş oyuncularının Play-Off’larda toplamda ürettiği en az sayı olmuş sanırım, sabah öyle bir haber okumuştum. Böyle olunca da çok net bir mağlubiyet aldık.
Neyse, 5. maçta evimizde yakarız yine ara ara azalsa da sönmeyen ateşimizi.
Aynen maçta da geçti, 70-71 den beri bir playoff maçında ilk 5 oyuncularının en az sayı attığı takım olmuşlar
Tuncay Özilhan, 2 gün önce bir açıklama yaptı: “Bizim taahhüdümüzdür. Üçüncü kupayı da getireceğiz” dedi…
Ergin Ataman da, Will Clyburn’la el sıkışmak için görüşme yaptıklarına dair dolaşan iddiaları doğruladı. Clyburn, Avrupa’nın en iyi 3 numarasıdır bence. Tuncay Özilhan’ın bütçeyi kısmaya hiç ama hiç niyeti yok gibi görünüyor. Bu adam, basketbolu ve başarı kovalamayı harbiden seviyor. Sadece reklam yapma aşkı değil bu…
O zaman ağanın eli tutulmaz Ama zor yani, sadece micic ve larkinin maaşlarına kurulan takımlar var euroleague de. 2 milyona yakın alıyorlar, micic in 2 yi geçti galiba ama açıklanmıyor tabi. Bir Mirotic maaşı değil tabi ama TL nin durumu ortada
Will Clyburn olmazsa Josh Nebo isi çıktı, o da heyecanlandırdı beni bu sene çok pozitif maçları vardı.
Valla, güzel söyledin… “Ağanın eli tutulmaz” yani… Tuncay Özilhan paraya kıymakta sorun görmüyorsa, biz hiç görmeyiz!..
Büyü sonunda bozuldu vesselam. Evimizde umarım finale çıkarız.
Miami eleniyor diye üzülsem de GSW’yi kim yener diye düşünüp kendi moralimi yükseltiyorum.
Miami harici kim şampiyon olsun isterdin diye sorulsa, ona da Memphis ya da Phoenix derdim.
2011den beri Memphis taraftarıyım batıda ama bu sene çok umut verirler önümüzdeki seneler için. Takım çok genç Ja Morant biraz daha sorumluluk almayı ve şut atmayı öğrenirse… Tadından yinmez…
Ama dediğin gibi Gsw yi durdurması tek muhtemel takım Boston gibi duruyor. Umarım yine basiretleri bağlanmaz finalde. (Büyük konuşmayalım tabi halen 2 takımda finale çıkmadı. )
Şöyle bir istatistik buldum twitterda, şu takıma biri uzun olmak üzere savunması ortalmanın biraz üzerinde 3 elit şutör getirilirse rakipsiz olurlar. Ama Mark Cuban yine her sene minimum 20 maç kaçıran birine maksimum kontrat verip fırsatı tepecektir.
Aynı muhabbet JJ Reddick ile döndü geçen. Birisi Luka için etrafındaki oyuncuları daha iyi yapamıyor dedi. JJ de söz aldı, bir saniye arkadaş dedi, en çok açık üçlük bulan takım Dallas ve bunu hazırlayan da Luka dedi, o gerizekalılar atamıyorsa bu neden Luka’nın suçu olsun ki dedi.
Herifler 10 tane fazla üçlük atsa seri 2-2 idi… Luka daha ne yapsın.
Zach Randolph efsanesi…
Bugünkü maçı izlediğime pişman oldum ya, zaten son 3-4 maçtır kaliteler pek tatmin etmiyordu ama 5. maçta da böyle kötü oynanmaz ki. Boston kazandı ama Boston da kötü oynadı, rezalet bir ilk yarı var. İlk yarı hiçbişi yapmayan Tatum-Brown 3. periyot biraz hareketlenince maç koptu zaten. Bir güzel artıları da bugün Horford ve White dan iyi katkı almaları oldu.
Ama Miami rezalet yani evinde 5. maç oynuyorsun bu kadar çember dövülmez. Lowry ve Oladipo saç baş yoldurdu. Butler belli dizden sakat sakat oynuyor hiç zorlamıyor ama takımın star ı sensen ve sahadaysan daha fazlasını da yapman lazım.
Spoelstra da Herro da olmayınca hep farklı birini arıyor ama olmuyor yani. 2 maç önce Adebayo’yu kullandın işte devam etsene? Adebayonun enerjiyi savunmada saklama aşkından hücumda onu merkeze aldığı oyun oynatmıyor ısrarla.
Lukanın etrafındakilere atamıyor diye kızıyoruz ama 45 te 7 ile 3 lük atan Miami nedir .
Dallas da şeref sayısını aldı ama 5. maça GSW acımaz 4-1 bitirir diye düşünüyorum.
Embiid, “Miami’ye 2. bir star gerek” diye tweet atmış. Acaba Miami’de buluşurlar mı? Süper olmaz mı?
Hahah efso olur ama o Jimmy’yi sevdiğinden arada onu pohpoh layan yorumlar sallıyor Phily den ayrılmaz artık, her şeyiyle takımın merkezi. Geçenlerde de Biz Butler’ı nasıl bıraktık tarzı bir yorum yapmıştı.
@BiblofilYouTube ya o pozisyonu izlerken şok oldum, Adebayo 2 metre falan geri kaçtı hatta video olarak bir bakın o smaca Yav siz konferans finalindesiniz, 5. maçtasınız, siz savunma takımısınız abi napıyorsunuz
Miami tüm sene Herro kenardan gelsin ve tıkır tıkır atsın, işler sıkışınca Butler gelsin o halleder olayına çok alışmış. Adebayo dahil diğerlerinin hepsi körelmiş, ağırlık koyamıyorlar maça. Boston bu 5 maçın hiçbirinde Bucks ı devirdiği seviyeye çıkamamış olsa da tokatlıyorlar bu yüzden
GSW-Celtics finali geldi gibi, final başlayana kadar maç izlemeyebilirim ya muhtemelen.
3 senedir butler reyiz 3.sıra draftından bende. İnanılmaz katkı aldım ama tatum reyis adamım artık zamanı geldi.
Sene başı koç kovulur, brown takaslanırdan nba finaline gelmek ve favori olmak inanılmaz bir şey.