NBA Forum

Bugün geri yaktılar ateşi :smiley:

İkinci maçın başında Boston ne yaptıysa aynı şoku Miami onlara uyguladı bugün. İnanılmaz bir savunma yaptılar. İlk periyot Bam Adebayo ile çok baskınlık kurdular ki Spoelstra neden pota altı Bam kullanmıyor diye soruyordum ben kendime. Bu maçın anahtarı o oldu. Üstüne başlangıçta 9 da 7 üçlük falan da atınca ilk yarının sonuna kadar 25 yakınlarında farkla geldiler. Yarı kapanırken Boston 10 sayı seri yakalayınca 3. periyoda iyi bir geri dönüşle başladılar. Bir önceki maç ile fark Boston ın geri dönüş yapabilmesi oldu.

Butler 2. yarı soyunma odasından çıkamadı, dizden sakatlanmış. Smart ın da bir ara bileği döndü ama geri geldi helal olsun :smiley: Miami Butler’sız kalınca maç sonuna farkı koruyamadı, sonlarda yıldız eli aradı hep Miami ama ilk periyot farkının ekmeğini yediler. Lowry nin dönüşü iyi yansıdı genelde maç içi ama maç sonunda pek işlemedi Lowry.

Tatum çok rezalet oynayınca Brown tek başına yetmedi. Bir daha bu kadar rezil oynama lüksü de kalmadı bence yoksa seri gider :smiley: Bir de bu Robert Williams oğlan sakatmış, savunmaya etkisi çok fazlaymış bu elemanın 2. ve 3. maç arasındaki fark olarak onun eksikliğini de hissetti Boston.

4 Beğeni

Valla çok şaşırtıcı şeyler oluyor. Miami ateşi yandığı sürece itirazım yok. :fire:

Keşke Dallas da farkı koruyup 1-1 yapabilse idi. Bu maçı evlerinde alamazlarsa Gsw - Miami finali olur, ben Miami tutuyorum diye Gsw şampiyon olur.

1 Beğeni

Yalnız ne maç olmuş be. Kalk Marcus, Allah’ın dediği olur. Biz senden razıyız.
:smile:

3 Beğeni

Butler maçtan önce sakatlanmış, o yüzden Bam üzerine kurmuş Spoelstra bazı setleri. Lowry getirsin Adabayo bitirsin usulü. Maçı izleyemedim de özetlerden gördüğüm kadarıyla Butler, Celtis’in elit savunmacılarını üzerine çekip kenarlara top çıkarıyordu. Üçlükten de iyi iş çıkarmışlar.
Ayrıca Herro’da sakatmış, durumu belirsiz.

Dallas playofflarda evinde kazanma oranı 60.37. Bu maçı alırlarsa 7. maç evlerinde olacağından, 4-3 Dallas, kazanamamaları durumunda 4-1 Warriors alır gibime geliyor. Neredeyse tüm takımlarda finallerde evinde kazanma oranları yüzde 80’i görüyor.

Miami-Celtics konusunda objektif olamıyorum. Hangi takım kazansa mutlu olurum. Sadece 2. maçı izlediğimden de fazla bir şey yazmak istemiyorum.

2 Beğeni

Bu arada Anadolu Efesin şampiyonluğu es geçilmiş yada başka yerde kutlanilmis olabilir forumda. Muhteşem bir hikaye yazdılar yine. Özellikle koç Ergin Ataman kariyer tarihi yazdı.
ergin-ataman-efes-anadolu-euroleague-we-win

4 Beğeni
  1. maç Golden State’te olmayacak mı? 2-2-1-1-1 şeklinde olması lazım. Her ne kadar hiç istemesem de 4-3 veya 4-1 GSW alacak gibi. Umarım finalde Miami tokatlar GSW’yi.
2 Beğeni

Yanlış bakmışım 7. maç Golden State’te. 4-3 Dallas yerine GSW.

Sene başı tahminim olan Mil - Pho, playofflara girerken Miami - Gsw olmuştu. Ama Boston öyle veya böyle Miami’yi geçecek gibi hissediyorum.

Hmm bu bilgiyi verseydi keşke spikerler ya ( belki verdiler ben kaçırdım da :smile:olmuş olabilir ), şimdi her şey daha mantıklı oldu :smiley: Zaten butler ilk yarıda da zorlamamıştı pek evet.

@Buyifix Hop oturup hop kalktık gene efes ile, yüreklerine sağlık.

Son 2 yılda Nba takibimin 10x katı kadar Euroleague takip etmişimdir, 2 yılda da zafer gelince ayrı bir hoş oldu bana :smile: Olağanüstü bir iş başardı Efes, seneye Tuncay dede kesenin ağzını daha da açar umarım 3. şampiyonluk için :smile:

3 Beğeni

Geçmiş olsun Dallas. Seni tanımak güzeldi. :frowning:

1 Beğeni

Gsw sanki turları zordan kolaya doğru geçti. Çok elit bir takımlar. Bence bu winnerlik sayesinde şampiyon olacaklar. Doğudan kimin geleceğinin pek önemi olmayacak gibi.

1 Beğeni

Umarım doğu alır. Şahsen Miami alsın çok isterim. Ama Boston da olursa üzülmem.

Bana taa en başından beri Curry hep antipatik gelmiştir.

1 Beğeni

Kesinlikle katılıyorum. Dişliğini sevdiğim. :smile:

Doncic GG olduğuna göre tarafsızları yeşil yoncaları desteklemeye bekliyoruz. :smile:

2 Beğeni

Mavs’ın max i buymuş ya, yetmiyor güçleri :smiley: Evlerindeki son maçtan bir şeref sayısı çıkarsalar da 4-1 bitse seri.

1 Beğeni

Pho - Gsw olsaydı ne olurdu merak ediyorum ama o son maç rezaleti sonrası sanırım çok da farklı olmazdı gibi. :slight_smile:

1 Beğeni

Reggie Bullock ne oynadı bea…

1 Beğeni

Tarihi kötülükte bir maç çıkardı. Neyse zaten NBA tarihinde 3-0’a gelen 146 karşılaşmadan hiçbiri dönmemiş yani Doncic ilk 3 maçın verilmesini istemiş tarih yazmak için çok takılmaya gerek yok önceki maçlara.
Ciddi olmak gerekirse bence bu serinin anahtarı kadro derinliği oldu bütün sezonun yorgunluğu üzerine bir de playoff temposu da eklenince ana rotasyonunda 7 oyuncu olan bir takım olarak daha ileri gidemiyorsunuz. Umarım bu sene kontratı bitenleri takımda tutup seneye de bu sene mücadele eden takıma hak ettikleri oyuncuları getirir Mark Cuban.

2 Beğeni

Ateşimiz yine söndü. Hem de öyle böyle değil. :frowning:

Yalnız bi dengesizlik var. Karşılıklı ve sürekli olarak 20 sayı fark oluyor serilerde. :thinking:

2 Beğeni

Efes’in üst üste 2. Euroleague şampiyonluğundan söz etmişsiniz burada…

Ben de, bu çok büyük başarıyla ilgili güzel bir fotoğraf paylaşayım…

Sırbistan’daki gazete, tam sayfa Efes’in şampiyonluğuna yer vermiş ve üst üste ikinci kez Final Four MVP’si seçilen Micic’e de atfen “Sırp Kralı Vasilije” diye manşet atmış:

4 Beğeni

Euroleuaguei pek çok açıdan beğenmesem de o heyecanı, play off atmosferi, tribünler falan çok hoşuma gidiyor. Efeste yıllardır makus kaderini yenip artık top tier takımlar arasına girdi. Umarım bu seri devam eder ama bildiğim kadarıyla euroleuague kazanan her takım bu işi zararına yapıyor. Bakalım Efes ne kadar daha böyle devam edebilecek. (umarım cska bir daha lige dönmez)
Nba konferans finalleri ise doğuda harika gidiyor. Ben böyle tuhaf seri izlemedim uzun zamandır. Sanki her maç bir takım diğerinin zaafını buluyor ve oradan vurup maçı bitiriyor. Muhtemelen bu seriyi maç içinde bir geri dönüş hikayesi bitirecek. Bakalım kalbimiz Celticsten yana. :four_leaf_clover:

1 Beğeni