Neal Stephenson Kitapları

BİYOGRAFİSİ

Neal Town Stephenson (31 Ekim 1959 doğumlu), spekülatif kurgu eserleriyle tanınan Amerikalı bir yazardır . Romanları bilimkurgu , tarihi kurgu , siberpunk , postsiberpunk ve barok olarak kategorize edilmiştir .

Stephenson’ın çalışması matematik , kriptografi , dilbilim , felsefe , para birimi ve bilim tarihini araştırıyor . Ayrıca Wired gibi yayınlarda teknoloji hakkında kurgusal olmayan makaleler yazıyor . Amcası George Jewishbury (“J. Frederick George”) ile birlikte Stephen Bury takma adıyla romanlar yazmıştır.

Stephenson, bir uzay aracı ve bir uzay fırlatma sistemi geliştiren [1] bir şirket olan Blue Origin için yarı zamanlı bir danışman olarak çalıştı ve aynı zamanda ilk teklifi interaktif kurgu projesi olan Subutai Corporation’ın kurucu ortağıdır . Moğolistan . 2014’ten 2020’ye kadar Magic Leap’in Baş Fütüristiydi.

31 Ekim 1959’da Fort Meade , Maryland’de doğan [3] Stephenson, mühendis ve bilim adamlarından oluşan bir aileden geliyordu ; babası elektrik mühendisliği profesörü , baba tarafından dedesi ise fizik profesörüdür. Annesi bir biyokimya laboratuvarında çalıştı ve babası biyokimya profesörüydü. Stephenson’ın ailesi 1960’da Champaign-Urbana, Illinois’e ve ardından 1966’da Ames, Iowa’ya taşındı . 1977 yılında Ames Lisesi’nden mezun oldu. [4]

Stephenson, Boston Üniversitesi’nde okudu [4] , önce fizikte uzmanlaştı, ardından üniversitenin ana bilgisayarında daha fazla zaman harcamasına izin vereceğini keşfettikten sonra coğrafyaya geçti. [5] 1981’de coğrafya alanında lisans ve fizik alanında yan dal ile mezun oldu. [4] 1984’ten beri Stephenson, çoğunlukla Kuzeybatı Pasifik’te yaşıyor ve şu anda ailesiyle birlikte Seattle’da yaşıyor.

Kaynak: Neal Stephenson - Wikipedia

NOT: Kitaplar ilk çıkış tarihine göre sıralanmıştır. Listede Türkiye’de çıkan kitaplar yer almaktadır.

ÇIKAN KİTAPLAR:

İTHAKİ YAYINLARI

  1. Mongoliad 1.Kitap
  2. Mongoliad 2.Kitap
  3. Mongoliad 3.Kitap

Mongoliad 1.Kitap Mongoliad 2. Kitap Mongoliad 3. Kitap

ALTIKIRKBEŞ YAYINLARI

  1. Parazit
  2. Elmas Çağı

Parazit Elmas Çağı

AYRINTI YAYINLARI

  1. Anathem

Anathem

1 Beğeni

Alfa Yayınları’na ait kitapların olduğu konu: