Yokyer ikinci kitap daha çıkmadı Kasım gibi yayımlayacakmış Neil Gaiman.
En son baktığımda 2020 bahar diyordu. Gecikti demekki. Hikaye güzel sonlandı aslında umarım güzel bir devam kitabı olur.
@fortknoxt gelsin bir görelim bakalım. İnceymiş zaten 216 sayfa diyor.
Bu kitap çizgi roman mı yoksa kitap mı? Kapak, ciltli ifadelerini görünce fiyat ve sayfaya da bakınca kitap olamaz diye düşündüm, bir sorayım dedim.
Kitap. 3 kitaplık bir serinin ilk kitabı.
İthaki ve seri kelimeleri bir araya gelince sonu ne olur diye düşünüyorum. Neil Gaiman olunca belki devamı gelir diyorum ama İthaki işte.
İlk 2 kitabın bandrolü alındı. Sadece 3 kalıyor. Konu gaiman olunca basarlar bence.
Yayınevi burayı okuyor mu bilmiyorum ama Yıldıztozu ve Kıyamet Gösterisi yeni baskıları yapılsın diye diye dilimizde tüy bitti resmen. Çok uzun zamandır bekliyoruz. Gerekli şeyler yayıncılık da Marvel 1602 çizgi romanını da basmalı karaborsa olmuş çok uçuk fiyatlar istiyorlar.
Yıldız Tozu’nu hala çıkarmadılar. Zaten düşünmemin sebeplerinden birisi de o. İthaki’den bitmemiş serinin ilk kitabını almak çekilişle bir şey kazanmaya benziyor. Hele yeni başlamış bir serinin ilk kitabı almak dondurmadan araba kazanmaya benziyor. Acaba bize çıkar mı?
Ülkemizde bu tarz kitaplar çok az satıyor. Türü seviyorsanız, kitaplar çıkar çıkmaz almanızı öneririm. Sonra bu gibi durumlar yaşanıyor maalesef. Sahafların insafına bırakıyorlar insanları.
Evet çok pişmanım zamanında almadığım için.
Genel itibariyle haklısınız ama Gaiman’ı da yarıda bırakmazlar bence. Telifini tekrar almak için çok uğraştılar. Kolay kolay vazgeçeceklerini sanmıyorum. İkinci kitap dediğim gibi bir aya falan çıkar muhtemelen ama üçüncüyü kısmet.
Ciltli basıyorlarsa saracağına eminler muhtemelen. Yolun sonundaki okyanus 2. Baskıyı yaptı kısa zamanda muhtemelen Gaiman’ın sattığını yavaş da olsa anlıyorlar.
Bu arada 1602 ve Pelerinli Süvariye ne oldu en son baskısı olan çizgi romanlardı. Onların da mı baskısı bitti?
Uygun fiyata bulursam haber veririm. Umarım tekrar basılırlar da 2. ellerle uğraşmayız. Bende kıyamet gösterisi arıyorum.
Teşekkür ederim. Umarım kısa sürede basarlar da uğraşmak zorunda kalmayız daha fazla.
Merhametlilerin fiyatı mütüş.
“Ara Dünya” kaç kitap olacak?
3 olacakmış. 20krktrrr
Muhtemelen yetişkin okur karakter gelişimi ve hikayenin çok çabuk oldu bitti gibi ilerleyip, sonlanmasını sevmeyecektir ama Ara Dünya’yı bilimkurgu seven çocuklarınıza, çok genç kardeşlerinize gönül rahatlığıyla tavsiye edebilir, satın alıp hediye edebilirsiniz.
Hikayenin temel fikri Uzun Dünya serisini anımsatıyor. Paralel dünyalar ve yürüyüşçüler ile çok daha iyi karakter gelişimi ve olay örgüsü olabilirmiş.
İkinci kitap Gümüş Hayal’i ilk kitaba göre daha çok sevdim, hikayenin bittiği yer 3. kitabı bir an önce okuma isteğimi artırdı.
Anladığım kadarıyla Ara Dünya’da anlatılan hikaye fikrini Neil Gaimen ve Michael Reaves birlikte bulmuşlar ve ilk kitabı Michael Reaves yazmış.
Ancak Michael Reaves parkinson hastalığı nedeniyle 2. ve 3 kitabı yazamamış, onun yazdıklarından, taslaklarından, notlarından yola çıkarak kızı Mallory Reaves kitabı tamamlamış. Neil Gaiman hikayenin ana fikrinde ve düzenlemelerinde kitaba dahil olmuş.
Mallory Reaves ile söyleşi.
Lucifer serisinin basılıp basımayacağını bilen var mı? Araştırma yaptım ama şuana kadar basılmamış.