Nereden Bakarsan

Murat selam,

Öncelikle kalemine sağlık. Yine tertemiz, anlamlı ve zamanın önemini vurgulayan, hüzünlü bir öykü.

Başka bir öyküye yorum yaparken böyle bir cümle kurmuştum. Bana düşen; bir ilişkinin zaman içinde tükenip monotanlaşması, bir taraf için artık zorunluluğa dönüşürken başka taraf için olağan bir şey olarak karşılanması oldu. Yani bence öykünün en önemli ögesi zamandı. Yakın zamanda böyle bir konu işlediğim için biraz öyle anlamış da olabilirim.

Mühür konusunda; bence kırılan mühür ikisinin de bekâretiydi. Yani mühür, artık geri dönülemeyecek eylemlerin bir metaforuydu benim gözümde. Bu kadın için çok önemli ve aşkla doğrudan bağlantılı bir unsur olsa da erkek için daha önemsiz bir şey olabilir. Yaşadıkları şeyler onların aşkını/sevgisini/evliliğini bir yere kadar taşımıştır ancak bir süre sonra bu ilişki zorunluluklardan dolayı devam ettirilen bir birlikteliğe dönüşmüştür. Benim gözlemime göre yakın geçmişte evlenen çiftlerin %80’i bu şekilde. Ben aşkın %100 bir raf ömrü olduğuna inanıyorum. Ama sevgi ve saygı bitmemeli; öyküde bu heyecan kaybını algıladım ve bunun için yazıldığını düşündüm. Bu tükenişin katalizörü de zaman oldu.

Sonsöz olarak;
Benim anlamlı bulduğum, okuması kolay, yer yer eğlenceli, yer yer hüzünlü günümüz ikili ilişkilerine ufacık bir kapı aralayıştı bu öykü. Kalemine sağlık. :+1: Görüşürüz. :pray:

2 Beğeni