İlk filmimiz geçen günlerde yapılan oylamayla The Thirteenth Floor (13. Kat) oldu.
Filmi yarın saat 23.00’da Netflix Party ile hep beraber izlemeyi planlıyoruz. Umarım saat birçoğumuz için uygundur. Ankete katılan katılmayan herkesi bekleriz. Netflix linkini yarın film saatinden 10 dakika önce bu konuda ve bu mesajın sonunda paylaşacağım.
Saat konusunda da anket açarsak anket açmaktan filmi izleyemeyeceğiz. Normalde ben kendi izleyeceğim film için açacaktım en başta Netflix Parti konusunu ama oylama ile yapalım dedim. Bu noktada da elden bir şey gelmiyor üzgünüm. Sanırım filmi izleyeceksiniz?
buradan eklentiyi yüklüyoruz arkadaşlar Sonrasında eklenti yüklendikten sonra yukarıdaki linki tıklıyoruz. Eklenti deki “NP” yazısı kırmızı görünecek o sayfada. “NP” tıklayıp geliyorsunuz.
@Ozgur@SALAZAR ve @Mert ile beraber filmi izledik. Güzel bir etkinlik oldu benim açımdan. Seçilen film izlemediğim bir film olunca daha da iyi oldu. (Nasıl izlemediysem bu filmi)
1999 yapımlı film zamanıma göre iyiydi. Kurgusu ve oyuncularıyla daha çok ilgiyi hakettiğini düşünüyorum. Aslında film daha fazla seyirciye ulaşırdı ulaşmasına ama yayınlandığı tarihte Matrix’in gölgesinde kalmış gibi.
Görsel efektleri bir seviye daha iyi olsaymış tadından yenmezmiş. Filmde kullanılan gri, siyah ve beyaz renk filtreleri de hikayenin gizemine yardımcı olmuş gibi düşündürdü bana. Kimin beyaz kimin siyah olduğu konusunda hep bir belirsizlik vardı kafamda.
Kısacası Zaman yolculuğunun ve Simülasyon fikrinin işlendiği The Thirteenth Floor’u izlemeyenlere tavsiye ederim. Finali tahmin edilebilir olsa da iyi bir filmdi. Senaristlerin PKD’den etkilenip etkilenmediğini ise ayrıca merak ediyorum. Var mı bu konuda bilgisi olan acaba?
Güzel filmdir ama yorum yapacak kadar ayrıntılı hatırlamıyorum. Matrix etkilemiş olabilir ona katılıyorum. Eskiden bir dostum önermişti ve sevmiştim. Sonu daha iyi olabilirdi. İzlerken biraz aklımın karıştığını hatırlıyorum. Belki iki kez seyretmişimdir.
Filmi çok beğendiğimi söyleyebilirim.Özellikle dönemine göre değerlendirildiğinde bence iyi bir yapımdı.Sıkılmadan son dakikasına kadar merak içinde izledim.
Böyle güzel bir etkinlik başlattığı için de Ahmet bey’e teşekkür ederim.
Bu filmi beğendim. Tema da güzeldi. Ama bence, konu gizli idi. Çünkü mesela Douglas’ı kim yönetti? Sorunun cevabını bilen biri varsa, lütfen cevabı söyleyin. Filmden sonra sorunun cevabını aradım. Herkes söylediğimi söylüyordu. Ama film çok akıcıydı. Çünkü bazı filmleri izlediğinizde ilgisiz hale gelirsiniz. Oturup izleyemezsiniz. Filmi iki gün izledim. Günde 40 dakika, geri kalanını günde izledim. Bunu gözlerimi yormamak için yaptım. .