Amazon’un kendi başlığı varken, tek başlıkta Netflix güncellemelerini de buraya alalım.
Ocak ayında Amazon’un Dolar Üçlemesi hamlesini bu ay Netflix tek bir filmle zekice ve ziyadesiyle karşıladı. İşte karşınızda sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri. Kesinlikle de en iyi westerni.
Yeniden trend olan “çığrından çıkmış yapay zeka” temalı perili ev dizisi. Alman yapımı sanırım. Robota yüz olarak seçilen Lavinia Wilson’ı beğendim. 40 yaş üstü kastingleri destekliyorum. Tabii zehir vurulmamış olanları. Asıl korku malzemesi onlar.
John Grisham’ın romanı. Kitabı okuduktan sonra filmi beğenmezsiniz. O yüzden filmi önce izlemekte fayda var.
Filmin konusu kitaptan farklı. Ana tema yakınını kaybeden acılı bir bireyin, büyük firmalara karşı toy bir avukat aracılığıyla hukuk mücadelesidir. Kitapta, sigara firmasına karşı hukuk mücadelesi yürütülürken, filmde silah firması olarak değiştirmişlerdir. Filmde, ana karakter sigara içerken, sigara çok içme seni öldürecek gibi bir replikte vardı kitaba gönderme yapan.
Evet, ta kendisi. Bina önünde Adalet Heykeli görseli ss’i almıştım, bir de Cusack’ın binadan çıkışını hatırlıyorum. Rachel Weisz de hatrımda. Hackman’ı unutmuşum. Travolta’nın class action’lu bir filmi vardı diyecektim, zaten filmin adı da buydu galiba. O da eküri olarak izlenebilir.
Sabah yoktu, gün içi eklenmiş. Bonelli’nin Julia’sıyla Damien’in babası. Pardon, Audrey Hepburn ile Gregory Peck. Şu ikisine bakıyorum, bir de Chalamet’e falan… Of ya.