Netflix'e Yeni Eklenen İçerikler

Tudum Türkçe altyazı eklenmiş sonunda.

Bu gece şunu fark ettim netflix ödül törenler ve 1 günlüğüne yayın hakkın aldığı amerikan futbol maçlar hariç her etkinliğe daha sonra Türkçe altyazı ekliyor en azından bir tek WWE maçlarına daha sonra Türkçe spiker koyuyor o da tamamen WWE işi. John Mulaney diye bir komedyen var onu canlı yayınlana talk şovuna 12 hafta sürmesine rağmen her hangi bir dili de altyazı henüz eklenmemiş. Ama adam geçen sene yaptığı canlı başka bir talk şovu tüm yayınlar bittikten sonra tüm dillerde altyazı eklemişler bu sene yaptığı program da öyle olacaktır. Etkinliğin önemine göre Türkçe altyazının geliş süresi değişiyor sanırım. Eğer bir kere yapılıp sürekli netflixte yayınlanacak öyle tek günde bir kaç haftada kalkacak bir etkinlik değilse 2 gün sonra Türkçe altyazı ekliyorlar. Eğer 6 veya 12 hafta sürecek bir canlı yayınlan talk show ise tüm bölümler yayınlandıktan sonra her dili de altyazı ekliyorlar.

Güncelleme: Şimdi fark ettim de yine canlı yayınlanan ve öteki tarafla konuştuğunu iddia eden birinin program ile bir realty şovu bir sürü dilde altyazı getirmelerine rağmen Türkçe altyazı yok. Geçenlerde tudum için müşteri hizmetleri ile konuştum. Bunlar için de konuşayım da belki altyazı getirirler. Tabii bir işe de yaramayabilir.

Medyum program ile realty show’da 8-9 tane dilde altyazı var. Herhalde altyazıların konulma süresi program önemine göre belirleniyor. Sanırım Türkçe altyazı dahil diğer dillerdeki altyazılar sonra ekleniyor ama ben yine de müşteri hizmetlerinden istekte bulunmaya devam edeceğim.

Bir de canlı yayında bir süre sonra canlı yayın dili İngilizce yazan programlara dikkat edin hepsinde bilmem kaç dilde altyazı var.

Medyum programı 3 nisan da bitmiş o zaman da beri sadece 9 dili de altyazı gelmiş. O komediye yaptığı talk şovu muhtemelen Türkçe dahil 30 dili de altyazı eklenecektir. Çünkü geçen seneki şovuna eklemişler. Medyum program o realty şovu da ki altyazı sayısı artar ve Türkçe altyazı getirirlerse eylüle kadar getirirler.

netflix de ancak fark ettiğim geçen sene canlı olarak yayınlana yemek yeme yarışması varmış 1 saat 11 dakikalık canlı yayın da bir kaç gün sonra düzenleyip yani reklam vs. varsa çıkartıp türkçe dahil 30 dili de altyazı eklemişler. netflix sonra da altyazı yükledi programlar 1 saat 11 dakika, 2 ve 4.5 saatlik tek bir etkinlikse 2 gün sonra altyazı ekleniyor. 6,8,12,24 haftalık programsa 5-10 gün sonra altyazılar ekleyip onu da yarım yamalak yükleyip gerisin zamanla tamamlıyor. ya da tamamlanmıyor çünkü canlı yayınlara altyazı olayın yeni idrak ediyorum. mike tyson geçen sene ki maçında beri.

aynı medyum daha önce 2022 de program yapmış netflix normal dizi şekliyle insanlarla konuşup onda altyazı var mesela muhtemelen zaten bu ülke de önce ki izlenmedi bu da izlenmez diye düşünerek konulmamış olabilir realty şov ise youtube da canlı yayınlana siyahiler katıldığı ve çoğunlukla siyahiler izlediği bir program netflix de ki onu farklı versiyonu izleyen çıkmaz diye çok fazla dilide altyazı konulmadı galiba.

ya şu 2 proğram türkçe altyazı gelecek mi diye merak ediyorum da c.ı.d. adın sanı duymadım bir hint dizisi varmış ingilizce hariç her hangi bir dilide altyazı bile koymamışlar. medyum programın son bölüm 3 nisan da yayınlanmış halen altyazı yok. ama bahsettiğim talk şovu kesin 32 dili de altyazı koyarlar talk şovu olduğunu da insanlar ilgisin çekeceğin.