Netflix'te İzleyecek Bir Şey Bulamama Sorunu

Uzun zamandır ailece Netflix üyesiyiz. Bugüne kadar bir sürü şey izlemişizdir. Fakat artık bu platformda izleyecek bir şey bulmak pek mümkün değil. Son zamanlarda ne zaman bir şeyler izlemek için Netflix’e girsem en az yarım saat kategorilerin arasında dolaşıp hiçbir şey izlemeden daha da sıkılmış olarak çıkıyorum.

Bunun birkaç nedeni var.

Öncelikle defalarca izlediğim, hayranı olduğum Yüzüklerin Efendisi, Matrix, Harry Potter ve başka bazı efsaneler hâlâ Netflix’te var. Fakat sonsuza kadar aynı şey izlenmez. İyi olup da izlememiş olduğumuz başyapıtlar çok az, hatta belki de hiç yok.

Netflix’in kitaplığında bir daralma söz konusu. Bunun başlıca nedeni ise TV kanalları, film şirketleri vb. kuruluşların kendi dijital platformunu kurması ve içerikleri Netflix’ten kaldırması.

Dünyanın önde gelen film şirketlerinden olan Paramount, kendi Paramount+ stream servisini kurdu (henüz Türkiye’ye gelmedi) ve içeriklerini Netflix’ten çekti. Hâlâ Netflix’te bulunanlar varsa eğer süresi dolunca kalkacaktır diye tahmin ediyorum.

Dünyanın en köklü yapım şirketlerinden biri olan Disney de Disney+'ı kurdu. Türkiye’ye de geldi. Disney’in filmleri, çizgi filmleri, Pixar’ın animasyonları artık Netflix’te yok.

HBO Max ve Discovery+'ın birleşmesinin Netflix’e etkisi ne olur bilmiyorum. Ama bu birleşme Warner Bros filmlerinin Netflix’ten kalkmasına bir şekilde neden olursa (bu platformlar Warner Bros ile bağlantılı diye biliyorum) yukarıda saydığım efsaneler de Netflix’ten kalkabilir.

Mubi ise bağımsız filmler alanında aldı yürüdü. Netflix’te eskisi kadar çeşitli bağımsız film de görmüyorum.

Daha çok şirketin kendi stream servisini kurması durumunda herhâlde Netflix’in elinde sadece kendi orijinalleri kalacak.

Netflix, gidenin yerine aynı kalitede bir şeyi ya da daha kalitelisini çoğu zaman koyamıyor. Her sene Netflix’te kendi orijinal yapımı olan bir sürü film ve dizi yayınlanıyor ama çok azı yeterli kalitede. Özellikle de Türkiye’de yapılan Netflix dizi ve filmleri ise TV kanallarında gördüklerimiz kadar kalitesiz. Netflix, Türkiye pazarına girerken yerli dizilerin kalitesini yükseltir diye ummuştuk ama tam tersine Netflix’in kalitesi düştü.

Hâl böyle olunca ne zaman bir şeyler izleyip eğleneyim dediğimde daha da sıkılmış olarak hiçbir şey izlemeden Netflix’ten çıkıyorum ya da defalarca izlediğim bir filmi yeniden izliyorum. Çevremdeki pek çok insanda da benzer bir durum söz konusu. Sosyal medyadaki yorumlarda da aynı durumu yaşayan binlerce insan olduğunu görüyorum. Sanırım Netflix aboneliğimi iptal edip başka bir platforma abone olma zamanı geldi.

Siz ne dersiniz, siz de aynı durumu yaşıyor musunuz?

4 Beğeni

Eski dizilerin bir çoğunun yeni sezonları da sıkıntılı. Zaten yeni içerikler leş üstüne bi’ de eski dizilerde eklenince iyice çekilmez hâl alıyor.

2 Beğeni

Eskiden ne güzel sinemalar vardı gidip izliyorduk. Şimdi bir dolu platform çıktı ama bir platformda izlenmek istenen bir dizi-film, diğer platformda ise izlenmek istenen başka dizi ve filmler olacak. Bu da bir zaman sonra tüm platformlara üye olmak zorunda kalacağız demek olacak. O yüzden her ne kadar kullansam da ısınamıyorum bu platformlara. Netfilix’te bu aralar bende pek izleyebilecek bir şey bulamıyorum. Zamanın çoğunu ya forumda ya da kitap okuyarak geçiriyorum :smiley:

2 Beğeni

Platformların dışına çıkmalısınız. Ben genellikle Türkçe Altyazı sitesinden rastgele film butonuyla izleyecek film buluyorum kendime. Daha sonra torrent ile indirip uygun altyazısıyla keyfime bakıyorum.

1 Beğeni

Korsan içerik tüketmiyorum. Torrent işlerine bulaşmıyorum. Sadece etik nedenlerden dolayı da değil. Bilgisayarıma virüs girmesi riskini göze alamam.

3 Beğeni

İşte bu yüzden bu platformlara üye olmuyorum. Çünkü izleyecek kaliteli bir şey yok. Çok fazla izleyecek şey üretiyorlar ancak çok azı kaliteli oluyor. Mesela bu sene sadece Sandman izliyorum Netflixten birde Sandman bittince Stranger Things’in 4. sezonunu bitireceğim. Düzenli üye olduğum tek platform Amazon Prime o da Battelfield 1 verdiler diye üye oldum.

1 Beğeni

4 Beğeni

Dizi-film torrentinden virüs bulaşma ihtimali var mı bilmiyorum ama varsa benim bilgisayarımın durduk yere alev alması falan lazımdı :smile:

Bilgisayarı güvende tutmak için eski bir laptop veya Mi box gibi bir şey alıp torrenti sadece onda kullanabilirsiniz etik konusuna çok takılmıyorsanız.

1 Beğeni

En sonunda ailece Disney+'a dalış yaptık. İzlenmeye değecek bayağı bir şey varmış. Fiyatı da daha uygun.

Netflix geçenlerde 1 milyona yakın üye kaybettiğini açıklamıştı. Bu gidişle daha çok üye kaybeder.

3 Beğeni

Katılıyorum. Disney+ kullandığım bu 2 ayda, Netflixte son 1 senede izlediğimden daha fazla dizi/film izledim ve her çarşamba yeni 5-10 içeriğin eklenmesi de muazzam.

1 Beğeni

Disney+'ın hoşuma gitmeyen tek özelliği Fox TV’nin kalitesiz ve birbirinin aynısı yerli dizilerine de yer vermesi. Evet, onları hiç kimse zorla izletmiyor ama onların afişini gördüğümde bile gıcık oluyorum. Ama Netflix’te o kalitesizlikle 10 kat daha fazla yerli ve yabancı dizi olduğunu düşünürsek Disney+ her türlü Netflix’ten iyidir.

Paramount+ da Türkiye’ye gelse muhteşem olurdu.

1 Beğeni

Hocam merhaba. Ben de netflix külliyatının darlığından muzdarip biriyim. Zamana yayarak izlemeyi düşündüğüm bazı diziler var. Acaba bu diziler Disney+ da yer alıyor mu bilgi verebilir misiniz? The Sopranos, Prison Break, Shameless, Lost.

1 Beğeni

Lost ve Prison Break Disney+ kütüphanesinde yer alıyor ancak diğer iki dizi bu platformda yer almıyor. The Sopranos Hbo Shameless ise Showtime da yer alan diziler.