Dalinar’in geçmişe gittiği yerlerden birinde bir okçu görmüştük.
O kişi Teleb mi? İsmi açıklandı mı, bir şey mi kaçırdım? Yoksa öyle adsız mı kaldı eleman?
Dalinar’in geçmişe gittiği yerlerden birinde bir okçu görmüştük.
O kişi Teleb mi? İsmi açıklandı mı, bir şey mi kaçırdım? Yoksa öyle adsız mı kaldı eleman?
Yok ismi açıklanmamıştı abi. Ama sonraki geçmiş bölümünde Teleb’in Dalinar’a yardım etmesi o okçuyu akıllara getirdi direkt.
Bundan bir sonraki bölümde
Dalinar ve Navani’nin nikahını izlemeye Kadash diye bir Ardent gelmişti, eski bir asker olduğundan bahsediyordu Dalinar. Sonra eski dost falan diyordu.
Ben okçuyu bu Kadash diye düşünmüştüm bölümler üst üste geldiği için Net bilemedim ama.
Nasıl gidiyor okuduğunuz kadarıyla beğendiniz mi kitabı?
Malazan’a diz çöktürtüyor muyuz?
O iş yaş.
@Vordue O da olabilir ama bilemedim. Belki daha sonra öğreniriz ya da hiç açıklanmıyordur.
Bölüm 16 spoiler.
Dalinar eşinin ismini hatırladı. Bence çok büyük bir suç işledi veya hata yaptı ve savunma mekanizması gibi o kısımlar beyninden silindi. Şimdi Şeref ile birlikte tekrar hatırlıyor çünkü iyileşiyor. diye tahminde bulunayım.
İsmi neden unuttuğunu Dalinar geçmiş kitaplarda söylemişti tabi lütuf ve lanetini bilmiyorum diyordu. Zaten kadının ismini bile duyamaması vs olağanüstü bir durum olduğunu gösteriyor.
Yukarıda yazdığımda Dalinar’a çok kızmıştım, neyse bir özür borçluyum ona.
Seride benim için en akıcı kitap bu oldu nedense, şimdilik.
Desen çok tatlı.
Aklıma takılan bir soru. Çok önemli değil yanıtı, evet hayır veya rafo diyebilirsiniz.
İnsanlar ile Parshmen / Parshendi vs. bunların çocukları olabiliyor mu? Ya da İnsanlar ile Sprenlerin ya da Parshendi ile kendi Sprenlerinin?
Bu arada Unmade’ler size de ZÇ’den Forsaken’ları hatırlattı mı?
Ekleme: İlk bölümü bitirdim.
Shallan kısımları rezaletti, hepsini hızlı okudum. Bir tek Midnight Mother kısmı güzeldi. Ayrıca Jasnah’nın sonunda partiye katılmasına da sevindim. Biraz aklı başında kadın okuyalım.
Kaladin’in casusluk kısımları görece sıkıcı olsa da Parshendi’lerin bakış açısını göstermesi açısından kıymetliydi. Ayrıca The Way of the King’teki öldürülen adam alıntısını da çok beğendim.
Taravangian bölümdeki en iyi karakter olabilir. Bakalım yaşlı kurt neler yapacak.
Amaram’ın bir şekilde olaya tekrar dahil olması gerekiyordu ama yöntem biraz tırt geldi. Yine de Dalinar’la yüzleştiği kısmı beğendim
Biraz hazırlık bölümü gibi olmuş. İşlerin ikinci bölümde biraz daha hızlanacağını ümit etsem de yine klasik Sanderbot kitapları gibi son 20-30 sayfaya kadar sabretmemiz gerekecektir muhtemelen.
Bildiğim kadarıyla ilk 5 kitap için 3 sorunun cevabı da hayır. Ama serinin devamında ilginç şeyler olabilir gibi de.
Sprenler Kuşamdan oluşuyor(İnvestiture). Sprenlerin kendi çoğalmaları bile farklı bir şekilde, çok da detayına girilmeyen bir şekilde gerçekleşiyor, yani böyle bir şey şu anlık yok.
İnsanlar ve Parshendiye gelince halihazırda Roshar halklarının bazılarında Parshendi kanı var. Mesela Boynuzyiyenler. Kaya’nın kabuklu canlıları dişleri sayesinde rahatça yediğini gördünüz. Veya Boynuzyiyen içkisinin dişleri eritecek kadar sert olduğu -hatta garson kız bardakları erittiğini söylemişti - ama Boynuzyiyenlerin sıkıntısız bir şekilde içtiği vb. bu gibi fizyolojik faktörler Parshendi soyuna dayanmalarından.
Şimdi okudum. Herdazianlar’ın tırnaklar da koyu kahve ve kristal gibiymiş. Biraz “kabuğu” andırıyormuş. Sanırım onlarda da var az biraz Parshendi kanı.
38’inci bölüme geldim. Bu bölümde Elçilere dair bir sürü bilgi öğreniyoruz. Hadi hızlı okuyup buraya gelin de konuşalım.
Sen beni geçersin dedin beni ikiye katlamışsın abi. Yarın akşama kadar okuyayım da yetişeyim istiyorum ama zor.
Fotofinişle bile olsa geçersin. Keyfine bak.
Bölüm 29, sf 334 e geldim ben. Bu hafta hedeflediğim kadar okuyamazsam da her gün en az bi 50 sayfam var gibi, ortalamamın üstündeyim bu kitapta .
Shallan sf 319 da
Helaran’ı öldürenin Kaladin olduğunu Adolin’in ağzından öğrenmiş oldu. Birkaç bölüm öncesinde Mraize Helaran hakkında bildikleri olduğunu ilettiğinde ölümünün Kaladin’in elinden olduğu bilgisi ondan gelecek, bunu da kitabın sonlarına doğru kullanıp bir çatışma yaratılacak herhalde diye düşünmüştüm. Tutmadı düşündüklerim
Bu çocuk her şeyi bilinçaltına kilitlemeye çalıştıkça çoklu kişilik bozukluğuna doğru gidiyor, zaten illüzyonla bu kişilikleri yaratmaya da iyice alıştı .
Amaram da asap bozdu. Daha bir ton pislik çıkar Amaram’dan kesin, Sadeas’ı mumla ararız .