Okuma Etkinliği - Archmage (Homecoming #1)

Merhaba arkadaşlar,

@Abraxas ile LoD serisinin 31. kitabı olan Archmage’i okuyacağız. @Pyrewrath da bilgisi ile konuda bize rehberlik yapacaktır. Pek sanmasam da katılmak isteyen olursa bekleriz. :slight_smile:

Başlangıç: 22.10.2021 Cuma

3 Beğeni

Kılıçlarımı kuşandım, hazırım. :slight_smile:

2 Beğeni

Aslında Drizzt beraber okumak için çok keyifli seri, ama ben 10 sene öncesinde filan Gauntlgrym civarlarında kalmıştım. O ara çok açık şu an bende, bir gün başlardan başlayarak bir okuma hayalim kenarda saklı duruyor :grinning_face_with_smiling_eyes: Keyifli okumalar dostlar.

Sen de başla bizimle? :slight_smile:

isos81 Son Eşik’te kalmış (23), ben Kristalin Hizmetkârı’ndan (14) sonrasını okumadım. Aran çok da açık değil yani, benden ötedesin bile.

2 Beğeni

Aradaki kısımların özetlerini okuyup dalıyoruz Homecoming’e. Zaten mesela @Pyrewrath The Sundering’i beğenmemişti diye hatırlıyorum. Sonra yine istersen dönüp okursun aradaki kitapları.

Sen de katılabilirsin bize kısacası. :slight_smile:

2 Beğeni

Hahah durumlar hep aynıymış aslında ama valla imkansız dostlar ya. Zaten ne vakit var ne motivasyon, ama takipteyim sizi güzeldir umarım serinin son çıkanları.

1 Beğeni

Etkinliğimiz başlamış bulunmaktadır. Keyifli okumalar dilerim. :slight_smile:

2 Beğeni

Benim özetler bitti, gayet hazır hissediyorum kendimi Homecoming öncesinde. :slight_smile:

@Pyrewrath Şimdi Sundering serisi bitti deniyor ama bitmemiş belli ki. Özetlerden anladığım kadarıyla Darkening var hala, savaş da devam ediyor, Gromph da Drizzt’i kontrol ediyor Darkening’i kaldırmak için yanılıyor muyum?

Bu durumda:

  • Kitabın ismi Archmage, o da Gromph olmalı.
  • Gromph hala Quenthel’e karşı plot içerisinde olmalı zira Drizzt üstünden Darkening’i kaldırmak istiyor.
  • Quenthel plot’u ortaya çıkarmasına rağmen neden yok etmedi Fey-Branche’i? Hatta Gromph ile evlensinler dedi. Sanırım dominasyonunu belli edince yok etmek yerine kendisine hizmetkar yaptı değil mi?
  • Bir de bu kitaplar ile alakasız ama Drizzt’in teee Menzo döneminde kurtardığı bir elf kızı vardı. Yüzeye sefere çıkıyorlar, Drizzt de kızı kana bulayıp saklıyordu ölü sanılsın diye. O ablanın ismi neydi?
  • Entreri var mı bu seride? Bir de Entreri artık insan değil değil mi? Ne olduydu bu arkadaş, bir şekilde ölümü yenmiş olmalı.
1 Beğeni

Hocam Sundering bir event, Darkening ile alakası yok ama. Şöyle alıntılıyım;
The Second Sundering was equally cataclysmic, but occurred in recent times. Beginning in 1484 DR, about one hundred years after the onset of the Spellplague, natural disasters and calamities flashed across the planet Toril. Earthquakes, vast floodings, wars, droughts and volcanic eruptions tore the world apart, and by 1489 DR this Second Sundering had changed the world dramatically, both physically and culturally. The Spellplague had caused huge changes to the planet, but The Second Sundering reversed most of them.

Yanıtlara geçiyim.

  1. Doğru tahmin.
  2. Evet, ve enteresan bir yola girecek o hikaye dalı.
  3. Bunun yanıtı bir önceki üçlemede ama hatırlayamadım, akşam bakar söylerim.
  4. Ellifain. O kız Drizzt’ten nefret ederek büyüdü, sanırım Kılıçlar Denizi kitabıydı, dövüştüler ve kız öldü. Drizzt’in haberi yoktu tabii.
  5. Evet var. Neden ölmediği konusu biraz karışık.
    İlk olarak Gölgeçöküşü sırasında o boyuttan gelen bir shade’i meşhur hançeriyle yaralıyor ya da öldürüyor, bu esnada da shade’in yaşam gücünü biraz fazla absorbe ettiği için insandan biraz fazlasına dönüşerek yaşlanması vs yavaşlıyor, hatta biraz gençleşiyor.
    İkinci olarak sonrasında Netherese elemanlar Entreri’nin yaşam gücünü Charon’un Pençesi’ne bağlıyorlar. Böylece kim kılıca hükmederse Entreri’ye de hükmediyor. Gerçı kılıcı ele geçirip primordial a atarak bağı koparıyor ama ne olacağı meçhul.
2 Beğeni

Yanlış yazmışım ya, Companion Codex diyecektim. :frowning:

Hatırladım hocam sağolasın (ne hafıza var ya sende de maşallah). Farklı hayallerim vardı o kızla ilgili ama çok önemsiz kaldı nedense.

Bunu da okumuştum özetlerde. Ben başta Entreri’yi de pek sevmememiştim ama Naruto’nun Kurama’yı ehlileştirmesi gibi Drizzt de Entreri’yi adam etti sanki. :slight_smile:

Bu Netherlilerin gücü paradan filan mı geliyor yoksa özel güçleri mi var?

Bir de söylemeden geçemeyeceğim: Lloth bir tane kıçının kılı ağarmış Drow’u öldüremiyor, sonra neymiş büyüyü ele geçirecekmiş de, Tanrıçaymış da… :joy:

1 Beğeni

İşim bitti, çayımı koyup başlıyorum okumaya.

Başlamadan bir şey sorayım: Cattie-Brie’yle Drizzt’in romantik bir ilişkileri hiç olmuş muydu? :slight_smile:

2 Beğeni

Wulfgar öldükten sonra CB ile Drizzt sevgili oldular. Wulfgar tekrar dirilince başkasıyla evlendi. Sonra CB de ölünce (yaşlılıktan ölmüştü sanki) Drizzt Dahlia ile sevgili oldu. Ama sonra Drizzt Icewind Dale’de kalmak isteyince Dahlia bunu gururuna yediremeyip ona saldırdı ve Drizzt uçurumdan aşağı yuvarlandı (Son Eşik kitabının sonu). :joy:

Karakterlerin aşk hayatlarında son durum nedir bilmiyorum ama. Ha bir de Wulfgar’ın karısı da ölmüş olmalı.

2 Beğeni

Vay vay neler dönmüş.

Eyvallah, karakterlerimizin aşk hayatlarının dedikodusunu da yaptığımıza göre artık girişelim. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben çocukları alacağım, 9.30’dan sonra başlarım en erken. :slight_smile:

1 Beğeni

Oradaki ana olaylar kendi içinde tamamlandı ama bu üçleme hemen sonrasında geçiyor, hem boşluk yok arada hem de entrikalar devam ediyor. O yüzden Codex bitmemiş gibi hissettiriyor, normal.

hangi kitapta olduğunu kopya çekerek söyldim. :slight_smile:

Companion Codex’te bayağı etkisi oldu Entreri’ye, isabetli bir gözlem seninki.

Shadowfell yüzünden Shadovar olup insandan biraz daha fazlası oldular, ama çok da farklı değiller. Biraz araştırıp tam farkı bulmam lazım.

Şuna sadece hin hin gülüyorum ben, başka da bişey demiyorum. :face_with_hand_over_mouth:

Wulfgar ölmeden öncesinde gözünün önünde olanı kaçırdın bakışı atmıştı Cattie Brie Drizzt’e, Drizzt de biraz pişmanlık yaşamıştı. Wulfgar öldükten bir süre ve biraz macera sonra sevgili oldular.

Spellplague Cattie Brie’nin ve onu meşhur kolyesiyle kurtarmak isteyen Regis’in sonu olmuştu.

Karısını Khazid’hea öldürttü. :smiley:

1 Beğeni

Hatta Archmage’de evliler.

Nasıl evliler? Bunlar önceden de mi evlenmişti? Kadın ölümden gelip hemen Drizzt’le mi evlenmiş?

Kurtulamadık ya abladan. Şimdi bir de büyücü olmuş, iyice yerleşir seriye.

Hocam bilmiyorum ne zaman evlendiler, ama karı kocalar basbayağı kitabın 40. sayfasında. :grinning:

Düğün dernek olmamıştı ama Drizzt Cb’yi kucaklayıp odalarına götürmüştü Bruenor’un yanından. The Companions’da hepsi yeniden doğup büyüdüler ya hocam, 21 yaşında bu kitapta. O kısmı da beğenmeme sebeplerimdendir, Cb bebekliğinden itibaren Drizzt’i düşünüyor.

1 Beğeni

Kucaklayıp götürdü deyince aklıma geldi. Demin okuduğum kısımda Jarlaxle yanında İlnezhara ve Tazmikella’yla birlikte Drizzt’in yanına geliyorlar kutlama yapmaya. Ateşin başında Wulfgar da var. Tazmikella (copper dragon aslında) ayrılırken Wulfgar’ı beğenip threesome teklif ediyor, Wulfgar tam gaza gelip evet diyecekken Regis reyiz araya giriyor falan. Yine güldürdü Salvatore abazan Wulfgar’la… :joy:

Bir de Bruenor’ın büyülü bir kalkanı var, arkasından sınırsız bira çıkarabiliyor galiba. O da iyi güldürdü her bira bardağı takdim edişinde.

Özlemişim ya Companions of the Hall’umuzu.

@isos81 : Vallahi güzel başladı, biraz kafa karışıklığı oldu başlarda; özellikle Drow entrikaları dondüren Matron Mother’lar arasında kim kimdi derken, ama bir yerden sonra alıştım. Sevgili Drizzt ve dostlarına sanki en son 15 yıl önce okumamışım gibi ısındım gene.

1 Beğeni