Okuma Etkinliği - Ay Bahçeleri (Malazan #1) - Steven Erikson

Nerdesiniz hocam ayıptır sorması?

On üçüncü bölüm, sayfa 472.

1 Beğeni

Wikiden baktım orda ne olduguna :roll_eyes:. Son kararınızı merak ediyorum :hugs:

2 Beğeni

Ben beklenti düşürüyorum sen neler yapıyorsun :smiley:

Hem önsözü hem de ilk chapterlarda karakterleri ele alış biçimiyle bunu çok hissetmiştim ya, tahminim doğru iyi bari :smiley:

1 Beğeni

Bulduğum her boşluğa imzamı attım şu anda :smiley:

1 Beğeni

10 bölüm spoiler.

Kocakarı Caladan Brood ile olan konuşmasında Rake’den bilgi gizlemekle alakalı bir görevi olduğunu söylüyordu daha doğrusu ima ediyordu. Ben burayı çok anlayamadım Kocakarı’nın birden çok efendisi var ama gerçekten hizmet ettiği kişi Anomander Rake sanıyordum. Rake’in arkasından iş çevirmesi çok garip geldi.

Asıl efendisi Caladan Brood, Rake de ikinci efendisi olarak anladım ben orayı.

1 Beğeni

Ben de ilk şaşırmıştım orada. Bana kalırsa kocakarı biraz her devrin kocakarısı :smile: belirli dengelere, çıkarlara, durumlara göre efendisi değişiyor gibi sezinliyorum.

1 Beğeni

Crone her ikisine de hizmet etmekle beraber Brood bir tık önde.

Bu arada Crone 120000 yaşında. :slight_smile:

@J.S No. :slight_smile:

3 Beğeni

Crone’un asıl efendisi sanırsam ağır spoiler, çok şeypamayayım.

Ama Crone’un her devrin adamı olması doğru bir gözlem sanırım hahah.

1 Beğeni

Çok gençmiş, daha nice 120.000 yıllara :laughing:

Düzelttim :slightly_smiling_face: Bir 0’ı otomatik atmışım :grinning:

12 bin değil 120 bin. :slight_smile:

1 Beğeni

Yazarın hayranı olarak yazara dediğin yanıltıcı anlatıcı özelliği var mı sende de bilmiyorum hocam sana güvenmeli miyiz :laughing:

Tabii ki güvenebilirsin. Bazen.

1 Beğeni

Cevabımı aldım ben :smile:

Gerçi böyle iyi oluyor. Devamlı heyecan, merak zirve de :slight_smile:

1. bölüm spoiler.

Şu ana kadar okuduğum en iyi bölüm olabilir. Yazar sonunda neyin ne olduğunu fazla olmasada anlamamı sağladı bu bölüm. :sweat_smile: Şu an sanırım en büyük soru işareti Kruppe’nin ne olduğu genç tanrıların ruhunu etkilemesini engellemek bayağı bir güç istiyordur herhal. Artı olarak Kruppe’nin rüyasında gördüğümüz Pran da sanırsam Tool ile aynı kişi.

GoT’da bir analiz yapılmış, en cok karakterle “interact” olan karakter Tyrion çıkmış, buradan bakınca serinin başrolünde kendisi oluyor. Aynısı bu seri içinde yapılmış mıdır acaba?

1 Beğeni

Aynı kişi değil. Pran, Kron klanından bir kemik büyücüsü (bonecaster).

Öyle bir şey görmedim ama kolayca yapabiliriz sanırım. Her karakter bir node olsa, her iki karakterin adı 20 kelimeden daha yakın geçtiğinde iki node arasındaki edge ağırlığını bir artırsak, sonra da bir node merkezilik metriğine göre sıralasak çıkar aslında ortaya.

Metinleri düzgün okuduktan sonra 10 dakikalık python işi, benim niye hiç aklıma gelmedi bu yav. Üşenmediğim bir zamanda yapayım gerçekten.

Bu Tanrıların vücut organları ile küfür işini biraz daha araştırdım.

Orta çağda sıkça kullanılan bir küfür yöntemi imiş. Temelde Tanrılara bu tür fiziksel özellik yükleme olayı dinsel küfür (blasphemy) olduğu için, bilindik küfürlerden daha ağır oluyormuş. Yani aslında tabulara karşı gelmekmiş bu sözler.

Bu açıdan bakınca her şey rayına oturuyor.

4 Beğeni