Maalesef okumayı denedim ama olmuyor. Çok fazla karakter var, çok fazla olay ardı ardına patlıyor. Kim kimdi, ne neydi? Hayatımın yoğun tempolu geçen bir döneminde buna kafa yoramıyorum. Kitabı şimdilik yarım bırakmak zorunda kalıyorum. Serinin çevrilmesi ivme kazanırsa tekrar okumayı düşünüyorum. Olmuyor yani gitmiyor… Yoğunlaşmıyorum.
Oha, ben sadece Tattersail var sanıyorum… Diğerlerini hiç düşünmemiştim.
Tek kişi sanıyordum, vay canına. İş yoğunluğundan dolayı günde 50 sayfa anca’ okuyorum. Bu biraz da anlamam açısından iyi oluyor. Ağır ve sindirerek ilerlemek istiyorum. Ama aklım hep kitapta kalıyor durup durup teori üretiyorum. Bu kadar bağlanacağımı -en azından ilk kitapta- düşünmemiştim.
Vay anam vay. Hoşgeldin Voltran bebek. Bunu ben de anlamamıştım. Hepimiz sadece Yırtık reis sanmışız.
Bu arada Youtube videosunu çektim. Düzenler paylaşırım bugün yarın. Buradaki halkın bulacağı pek bir şey yok tabi ama kitabı okumayı düşünenlere buradaki ve kendi bilgilerimi harmanladım bir tavsiye videosu çektim. Kitap incelemesi değil yani.
Üzdü Bulfinch Mitolojisi ve Tristram Shandy de okuyormuşsun aynı anda.(helal valla) Ağır gelmiştir belki.
Ben de kaçırmışım o 4in1 beden muhabbetini tor reread okumaya değer bu bölüm için demiştim ama unutmuşum. Bu arada mart bitmeden kitabı bitirdim ama soracağım soru olmadığından yazmamıştım. İkinci kitap için de böyle bir etkinlik planlıyoruz değil mi?
İple çekiyorum hocam ben kitap ile etkinliği.
Keşke ay sonunu beklemeden çıkartsalar direkt Mayıs’a girince.
Onlar bile çok zor gidiyor. Ben ben değilim. Ne ara toparlayabilirim bilmiyorum. Çerezlik kitaplar beni kurtarıyor yoksa hâlim harap.
@BiblofilYouTube bir şeyler okumayınca o gün ölmüş gibi hissediyorum. Bağımlılık gibi oldu sanırım. Okumazsam kötü hissediyordum, yarım oluyorum sanki. Çerezlik diyorum ama yine de içerik olarak dolu kitaplara denk geliyorum.
Okumazsın ara verirsin olur biter. Ölüm yok ya ucunda. Halin niye harap olsun?
Bu arada videoyu yükledim ama dediğim gibi seriyi okumayanlara hitap ediyor.
Yine de destek için bir defa izleme bir tane de like alabilirim tabi.
Planlamıyordum aslında ama sanırım fikrim değişecek.
Kitabı yarım bırakanlar olarak heves kırıcı olduk, kendi adıma en azından öyle hissettim süreç içerisinde. Ancak gerçekten peşine düşülecek bir seri olduğuna inancım tam.
Steven Erikson’un gözüne uyku girmez benden demesi. İlk kitabın etkinliğine pek bir katkıda bulunamadım çünkü gerçekten birçok şeyi hatırlamıyordum. 2. kitap için öyle olmaz.
Ben öyle düşünmüyorum. Herkesin sevmeyeceğini zaten tahmin ediyordum, hatta oransal olarak seven kişiler beklentimin bile üstünde.
İkinci kitaba şans vermek de aslında seriye giriş anlamında makul. Hem çok daha derli toplu bir kitap, hem de çok daha etkileyici. İlk kitaptan aşina olunan 3-5 kişi harici çoğu karakter yeni ve tamamen farklı bir plot var.
Onu bilmem ama benim gözüme uyku girmeyebilir. Bu aralar efsane yoğunluk var, biraz da onun etkisi vardı aslında. Mayıs sonuna kadar rahatlamış olmayı diliyorum. En kötü o ay sadece Ölümhanesi Kapıları’nı okusam bile kafi gerçi. O yüzden etkinlik düzenlenir diye düşünüyorum.
Videoyu izledim şimdi. Emeğine sağlık, çok güzel bir tanıtım videosu olmuş. Seni her izlediğimde ben de heves ediyorum.
Köprüyakarlar üzerinden selamını aldım, aleyküm selam.
Ayrıca kartondan okurken, tam da senin dediğin gibi aşırı büktüğüm için sırtı kırıldı benim kitabın. Bu konuya dikkat etmek gerek.
Eyvallah
İsim de kullanabilirim ama sormadan söylemek istemedim.
Uğraşamaya değmiyor şu anda ama devam yine de.
Kitap elime gelince 175. sayfaya kadar okuyup ara vermiştim. Yetişmesi gereken projeler vardı ve çok fazla iş geldi. O arada ne olduysa unuttum kitabı Sonra devam etmek için kitabın başına tekrar geçtim ve resmen felaketle karşılaştım. Her şey birbirine girmiş durumdaydı. Ayrıca çok fazla karakter var. Kimin ne olduğunu, kimin ne ile savaştığını niye savaştığını bir türlü anlayamadım. Hani en basit tabirle iyi taraf neresi kötü taraf neresi muhabbetine döndürdüm işi. Ya ben kaçırdım ya da şimdilik söylemiyor bunu.
Dedim ki bu böyle olmayacak en baştan başlayalım ve not alayım dedim. Şu an 350. sayfadayım. Şu az yazarken fark ediyorum ki forum zaten re-read vs hazırlamıştı. Ben onları unuttum gitti. Bu hızla gidersem maksimum 7 gün içinde bitiririm kitabı. Şu an okurken iyi gidiyorum. Kim kimdi neydi az biraz oturttum inşallah.
Fiyatlar sapıtmazsa gene hediye faslına katılım sağlarım belki 1 - belki 3 kitap…
İkinci çekiliş yapar mıyız bilmiyorum ama ikinci cilt karton kapak etiketi 150 tl olur bence.
Ben de o fiyat aralığında çıkacağını düşünüyorum, ciltliler bu hesaba göre 300 olur. Kitap mı alıyoruz başka bir şey mi belli değil. 3.kitap ile birlikte kitap sayfa sayısı da çoğalıyormuş, artık ciltsizi 200- 250 ciltli 400-500 olur sanırım.
Forumca birimiz alıp odu pdf formatına çevirip buradakilerle paylaşamaz mıyız?