Okuma Etkinliği - Beyond Redemption - Michael R. Fletcher - Manifest Delusions #1

Merhaba arkadaşlar, sevgili @Lorien_archers ile çok sevdiğimiz Michael R. Fletcher’ın Manifest Delusions serisine başlıyoruz.

Faith shapes the landscape, defines the laws of physics, and makes a mockery of truth. Common knowledge isn’t an axiom, it’s a force of nature. What the masses believe is. But insanity is a weapon, conviction a shield. Delusions give birth to foul new gods.

Violent and dark, the world is filled with the Geisteskranken—men and women whose delusions manifest, twisting reality. High Priest Konig seeks to create order from chaos. He defines the beliefs of his followers, leading their faith to one end: a young boy, Morgen, must Ascend to become a god. A god they can control.

But there are many who would see this would-be-god in their thrall, including the High Priest’s own Doppels, and a Slaver no one can resist. Three reprobates—The Greatest Swordsman in the World, a murderous Kleptic, and possibly the only sane man left—have their own nefarious plans for the young god.

As these forces converge on the boy, there’s one more obstacle: time is running out. When one’s delusions become more powerful, they become harder to control. The fate of the Geisteskranken is to inevitably find oneself in the Afterdeath.

The question, then, is: Who will rule there?

Herkesi bekliyoruz elbette, kitabı bulamayanlar bana ulaşabilir. :pirate_flag:

6 Beğeni

Sonunda yapıyoruz şu etkinliği :partying_face:.

Ufak bir hatırlatma yapayım. Kitapta Almanca terimler var. Bunun için kitabın en sonunda ufak bir sözlük mevcut.

1 Beğeni

Başladım bugün. Ekibimiz çok iyi. Muhabbetleri çok akıcı. Bu üçlü nasıl bir araya geldi anlatır umarım. Kleptik, manipülasyoncu ve sırtı ağrıyan ihtiyar bir adam.

Konig karakteri hikayeyi taşıyacak isim gibi duruyor. Bir adamın bir doppeli olabilir normal ama üç tane varsa orada sıkıntı eksik olmaz atasözü geldi aklıma.

Şöyle güzel bir kelime oyunu var.

“You ever know a town this size without an inn? And it’s called Unbrauchbar . . . I think.”

‘Un brauch bar.’ nakite ihtiyacım var ya da bar gerekli diye çeviriyor sözlük. Tek kelime olarak ise kullanışsız diye çeviriyor. Kitap boyunca böyle kelime oyunu yapar büyük ihtimalle. Güzel adamım güzel.

3 Beğeni

İyi okumalar, konuyu takip edeceğim.

2 Beğeni

Yazarın Almanca isimler kullanması biraz ilginç bi okuma deneyimi yaşatıyor bana. Azıcık Almancamla kafa otomatik çevirmeye çalışıyo, eh işte beceriyo ama sürekli İngilizce ile git gel yaşıyor, yavaşlattı biraz okuma hızımı. :sweat_smile:

@Lorien_archers Ekibin mavra kapasitesi sağlam, beğendim ben de. İsimlerini seçerken iyi mi yapmış kötü mü yapmış bilemedim ama, Bedeckt kapalı demek, bulutlu hava manasında da kullanmış olabilir, Wİchtig önemli, Stehlen çalmak.

Henüz 2 chapter okuyabildim. König’in büyüsünün/delüzyonunun Aufschlag üzerindeki etkisini okumak harikaydı, büyük ölçekte kullanımına da yakından şahit olacağızdır illa ki.

@M3rett0 Hocam hoşgeldin, en sevdiğim büyü sistemi bu seride demiştin diye hatırlıyorum, sanırım sebebini anlamaya başlıyorum. :slight_smile:

@isos81 İsmet de okusaydı ne güzel olurdu… :wink:

2 Beğeni

Aaa bu benim. :slight_smile:

Ben bunu bilimkurgu sanmıştım, büyü demişsin. Kitabı göndersene bi. :slight_smile:

1 Beğeni

Bence beğenirsin, su da çok güzel. :blush:

1 Beğeni

Karakter isimlerinin hikayesi şöyle

1 Beğeni

Bir nevi translate kurbanıymış, samimi de Michael abi. :smiley:

Chapter 3;
Wichtig’in düellosunu okudum da, Wichtig kazandığı düellolar -ve izleyenlerin ona inançları- sayesinde mi bu kadar iyi görünümlü ve becerikli oluyor? Yani her kazandığı düello ile güçlenip güzelleşiyor mu acaba.

Öyle görünüyor. Yalnız düello tarihinin en epik savaşına tanıklık ettik hocam :grin:. İlerde kendi gibi dişli rakipler (manipulasyon ustası) bulunca ne yapacak bakalım Witchig efendi? :face_with_hand_over_mouth:Bu arada Stehlen de kleptik malum ve farkına varmadan hırsızlık yapıyor bana kalırsa. Habire ceplerini yoklayıp kıza bakıyorlar. Biz de yoklayacak gibiyiz kitabın ilerleyen sayfalarında büyük ihtimalle :slightly_smiling_face:.

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba, etkinliğe katılmayı değerlendiriyorduk arkadaşımla ancak kitabı şu zaman aralığı içinde okuyacağız vs. gibi bir ibare göremediğimiz için okumanızın ilerleyişi ve planlaması hakkında bilgi edinmek istedik. Şimdiden teşekkür ederim.

1 Beğeni

Biz uzun zamandır okumak istiyorduk, yıl bitmeden diye sözleşmiştik de, dalalım dedik daldık. Dilediğiniz zaman başlayabilirsiniz, ben henüz %20 civarındayım mesela. İş güç derken en az 10 gün sürer benim bitirmem.

1 Beğeni

Anladım, teşekkürler cevap için. Biz de yetişebileceğimize karar verip okumaya başladığımız takdirde sohbete katılırız öyleyse. :slight_smile:

1 Beğeni

Onyedinci bölüme geldim. Aksiyon başladı ufaktan, beklenmedik gelişmeler ve yeni güçler görmeye devam ediyoruz.

Bedeckt kendisini öldürenin yanındaki iki gefahrgeist olduğunu ne zaman fark edecek diye merak ediyorum. Abi yanında gerçekliği manipüle edebilen kişiler var ve sana her berbat görünüyosun dediklerinde mezara biraz daha giriyosun, anla artık. :sweat_smile:
König’in gücü tahminimden daha büyükmüş, kaleyi o hale getirecek kadar inanç sağlayabilmek muazzam bir iş. Pyro ablamızın da ne zaman tamamen sıyırıp yeni arkadaşını yakacağını merak ediyorum, hatta hevesle bekliyorum. :slight_smile:
Kalede Mehrere’ye karşı dövüşürken Stehlen’in op gözükmesi de biraz şaşırttı.

Okudukça bu ne güzel büyü sistemidir diyorum, yeterince inanç ile gücün sınırı olmaması ama Geisteskrankenların bedel olarak akıl sağlıklarını kaybetmeleri çok mantıklı bir alışveriş.

@isos81 Almanca isimlerin kökenini soran arkadaş tanıdık çıktı. Redditte hala aktif.
https://www.reddit.com/r/Fantasy/comments/1lgtbhk/beyond_redemption_by_michael_r_fletcher_whats_the/

@Abraxas Gel beraber okuyalım işte.

2 Beğeni

Wegwerfen (Throwaway) - a scientist. Adına yaraşır hareket ettiler :sweat_smile:.

Obsidyen Path spoilerı içerme olasılığı var.

Yazar seriler arasında bağlantı sizin sanrınız demiş ama aklıma K.’nın tanrısı buradan kaçmış olabileceği geliyor. She dreams in blood. Kanda rüya görüyor (düşlüyor) ve rüyası gerçek oluyordu yanılmıyorsam. Bir de ateş elementalleri vardı. Hatta birisi gelecekte dünyanın merkezine kadar kök salma potansiyeline sahip oluyordu. Burada da Hassaneler (Almancam yok orjinaline bakmaya üşeniyorum :grin:) dünyayı yakma potansiyeline sahipler 7. bölümde okuduğum kadarıyla. Kotardistler de Nekromatlar diyebiliriz sanırım. Benzerlikler var. Obsidyen Yolu kim hayal etti acaba ya da buraya kaçan tanrılar nereden kaçtılar?

1 Beğeni

Ben bağlantılılar manasında aldım o açıklamasını, dediğin gibi olabilir pekala Kan Düşleyen ablamız da diğerleri de. Senin hafızan oldukça iyiymiş bu arada, ana hatlarını bile hatırlayamıyorum hikayenin :slight_smile:

1 Beğeni

Prologue ve ilk bölümü okudum. Yazar kaliteli, belli ediyor kendini. Ama şu Almanca işine gerek var mıydı emin değilim. :slight_smile:

Geri dön geri dön, ne olur geri dön… :musical_notes:

2 Beğeni

Almancaya alışıyor insan zamanla. Beğenmene sevindim, ilerledikçe güzelleşiyor da. Obsidian Path’de yazımı daha da güzel, bu ilk romanı.

1. bölümdeyim

Aufschlag’ın Gefahrgeist yapma deneyleri korkunçmuş. Güçlerin nasıl uyandırılabileceğini de öğrenmiş olduk (Merhaba Dexter) . Konig’in güç gösteri ürkütücüydü, gerçekliğin bu kadar net ve ani manipülasyonuna ileride de şahit olacağızdır umarım. Gehirn Erbrechen’i ne zaman yakacak diye beklerken aralarında potansiyel bir ilişki filizlenme olasılığı biraz hızlı oldu gibi, ama Gehirn’in geçmişine dair daha fazla detay istiyorum. Morgen’in Aufschlag’a gösterdiği güçlerden fazlasına sahip olduğu kesin, Bedeckt’i iyileştirirken sınırları sorması falan vay dedirtti. Bedeckt’in gördüğü Afterdeath de hiç hayal ettikleri gibi değilmiş, öldürdüğün sana hizmet etmek yerine kişisel zebanin oluyor gibi. :slight_smile:

Gehirn’in fıstık ve kuruyemişinin kaynağına kafa patlatıyorum 3 gündür. Bir kaynak geliyor aklıma da o kadar da değildir diye emin olamıyorum. :grin:

Abraxas hocam gelmiyorsa bir de @adriantchaikovsky reise gel geri diye çağrıda bulanayım. O gelirken Abraxas hocamı da getirir yanında..

1 Beğeni