Okuma Etkinliği - Ejderha Yolu (Spoiler İçerir)

Merhaba arkadaşlar,

Şubat ayı içerisinde Daniel Abraham’ın Ejderha Yolu isimli kitabını okuyacağız. Bu aydaki tek fantastik olması sebebiyle kalbimizde yer ayrı olan bu kitabı siz de merak ediyorsanız kulübümüze katılabilirsiniz.

Süremiz 1 Şubat - 28 Şubat arasıdır. Herkesi bekleriz :slight_smile:

4 Beğeni

Buna da belki katılabilirim.

3 Beğeni

Kitapların görsellerini de ekleseniz çok hoş olurdu.

2 Beğeni

Bir tanesine katılacağına söz verirsen hepsine kapak resmini koyarım. :slight_smile:

2 Beğeni

Birisine katılacağım ama elimde olan bir kitaba denk gelmeyi bekliyorum. Hoş hepsine de bakamadım. Bir hafta daha yoğunum. Ondan sonra mutlaka bir tanesine dahil olacağım.

Görsel istememin sebebi de isim hafızam zayıftır. Görsel hafızam daha iyidir. Bu şekilde bende var mı yoksa yok mu, bilemiyorum. Tek tek görsellerine bakmak da üşendirici açıkçası.

Okuma etkinliğine tarih kitaplarına da eklesek mi ? ( sadece görüş bildiriyorum )

@SJack sağolsun tümüne ekledik resimleri. Bir tanesine bekliyorum. :slight_smile: Bu arada seçtiklerimizden sevdiğin olmazsa 2021 Okuma Listemden de seçebilirsin.

Etkinlik kayıp rıhtım kitap kulübü adında yapılmıyor ki @isos81 okuma listesinden kendisi veya diğer arkadaşlar seçerek bir etkinlik yapılıyor sanırım . Gelecek ay için tarihi kitap etkinliğini siz başlatabilirsiniz.:blush:

3 Beğeni

Ben o işleri beceremem. @isos81 bu konularda daha deneyimli.

Okuma etkinliklerinin kişisel yapıldığını biliyorum. @isos81 bu etkinliği sürekli yaptığı için söylemek istedim. :slight_smile:

2 Beğeni

Listeye göz attım. Şimdi benim şöyle bir durumum var. Diyelim ki serinin ilk kitabını eklemişsin. Ona katılmam çünkü ilkini okursam devamını da okumak isterim ve o an o serinin tamamını okuyacak durumum yoktur. Bazıları yabancı dilde ve bende olmayan kitaplar. Bazılarını da şimdi okumak istemiyorum. :sweat_smile: Kaprisin de böylesi… :buyucu:

Leibowitz için İlahi kitabına yetişebilirsem okuyacağım.

1 Beğeni

Seri olmayan bir sürü kitap var. Onlardan seçebilirsin. Ya da, seri seçtin mesela, ilk kitabı beraber okuruz, kalanı kendin yine devam edersin.

Serilere devam etmiyorum çünkü farklılık olsun istiyorum, örneğin 2 ay boyunca Dune etkinliği yerine farklı kitaplar okumak ve etkinlikler yapmak istiyorum. Dune’a devam etmek isteyen yine ediyor. :slight_smile: Sen de böyle yapabilirsin. Karar senin. :slight_smile:

Benim öyle bir lüksüm yok. Ben araya zaman koyunca her şeyi unutuyorum. Herkesin farklı bir yoğurt yiyişi var. Benimkisi biraz duygusal işliyor.

Hocam deneyimlik bir şey yok aslında, konuyu açıyorsun gerisi kendiliğinden geliyor. :slight_smile: İstersen kitap seçimi için anket açabilirsin.

Ben tarih kitabı okumayı düşünmüyorum ama forumda sevenleri var. İlgi göreceğini düşünüyorum, istersen bir anket açıp şansını dene.

1 Beğeni

Etkinliğimiz başlamıştır. Herkese keyifli okumalar dilerim. :slight_smile:

Eğer okuduğumuz kitap bir seriye aitse, lütfen sadece o kitap ile ilgili yorum yazınız. Sonraki kitaplarla ilgili bilgi veya spoiler vermeyiniz. Okunan kitapla ilgili her şeyi konuşabilirsiniz.

Önemli not: Bu giriden sonraki giriler spoiler içerir.

1 Beğeni

Ben de katıl düğmesine bastım az önce, umarım katılabilmişimdir.
Aslında etkinlikle alakam olmadan başladım kitaba dün akşam, fakat sonra burada bu ay olduğu aklıma geldi ben de damladım hemen. :slight_smile:
Küçük bir yorum yaparsam, şu an sadece ilk üç bölümü okuduğum için bir şey söylemek zor. Kitap pov karakterlerle yazıldığından daha pek bir şey olmuş sayılmaz ama yaratılan dünya ve arkaplan çok hoşuma gitti. Kitaptan ne beklemem gerektiğini bilmiyorum ama ilginç şeyler olur mu ileriki bölümlerde diye de merak etmekten kendimi alamıyorum. Bakalım…

1 Beğeni

Katılmışsın sorun yok. :slight_smile: Zaten o katıl butonunun da çok bir fonksiyonu yok. Beni etiket zahmetinden kurtarıyor sadece.

Ben Kızıl Yükseliş sonrası Hyperion, sonrasında da buna başlıyorum. Çok merak ettiğim serilerden, ikinci kitabı da çıktı zaten. Yanlış hatırlamıyorsam @GKS okuyordu ve beğenmişti. (Yanlış etiketse kusura bakma :slight_smile:).

2 Beğeni

Valla bakalım. Ben genelde fazla politik, entrikalı kitaplar okumayı pek sevmiyorum. Buz ve Ateşin Şarkısı’nı sevmiştim gerçi ama daha çok sevdiğim seriler var. Bu seri de Buz ve Ateş’e benziyor diyorlar, ondan biraz tedirginim ama okuyup göreceğiz.

Ejderha Yolu içinse hocam ben henüz okumadım. :joy:

Kitabı bitirdim. Severek okuduğum bir kitap oldu. Yazarın üslubu ve sevgili @mit’in akıcı çevirisiyle sıkılmadan kolayca okunabilen bir kitap. Yazarın Türkçe sevgisi sebebiyle kitapta Türkçe terimler (kurtadam, başrahip gibi) kullanması da hoş bir detaydı.

Kitapta genel olarak sıradan karakterlerin gözünden hikayeyi takip ediyoruz. Favori karakterim diyebileceğim bir karakter yok ama sevmediğim ya da hikayesini okurken sıkıldığım bir karakter de olmadı.

Entrikası bol, aksiyonu az bir kitap. Ama aksiyon oldu mu koca bir şehrin yakılması gibi büyük oluyor. Fantastik dozu da oldukça düşük bir kitap. Örümcek tanrıçasının tarikatı ve 13 farklı insan ırkı olması dışında fantastik bir şey yoktu. Farklı insan ırkları bulunmasının hikayeye pek bir katkısı yok açıkçası. Farklı ırkların bazı farklı özellikleri var ama hikayede bunların üzerine pek gidilmiyor. Ayrıca farklı ırklar arasında bir rekabet ya da çatışma tarzı bir durum olsa daha iyi olabilirdi ama Antealı İlkkan insanların diğer ırklar hakkındaki ırkçı düşünceleri dışında buna da pek yer verilmemiş. Yazar bu konuyu biraz daha derin işleyebilirdi diye düşünüyorum.

Serinin adına uygun olarak, ekonomik konulara diğer fantastik serilere göre çok daha fazla değiniliyor. Bir banka şubesinin baştan kuruluşuna, ticari faaliyetine şahit oluyoruz. Bu açıdan fantastik türe farklı bir soluk getirilmiş.

Kitabın ilk bölümünde dönek diye bahsedilen kişinin son bölümde Üstat Kit olduğunun anlaşılması güzel bir twist’ti. Bunu hiç beklemiyordum ama kitap bittikten sonra düşününce aslında bunu gösteren, ya da en azından Üstat Kit’in şu örümcek tarikatıyla bağlantılı olduğunu gösteren kısımlar olmuştu kitapta. Sonraki kitaplarda da bu örümcek tarikatının amaçları ile Üstat Kit’in onlardan neden kaçtığını göreceğiz sanırım.

Kitaba puanım 8/10.

3 Beğeni