Okuma Etkinliği - Gece Yarısı Gelgitleri (Malazan #5) - Steven Erikson

Herkese merhaba.

Malazan’ın beşinci kitabının çıkmasıyla forumca beraber okumanın çok daha iyi olduğunu düşündüğümüzden bu konuyu açmış bulunuyoruz. Dileyen katılıp sadece okur dileyen de merak ettiklerini ve düşündüklerini çekinmeden burada paylaşabilir. :slight_smile:

Kitabın Konusu

“GEÇMİŞ BAZEN HORTLAYIP SADECE İRADE GÜCÜYLE VE MÜŞTEREK GÖRÜŞLE DİRİ TUTULAN YALANLARI MEYDANA ÇIKARIR. BU İFŞA BAZEN TAZE KANLA SIRILSIKLAMDIR.”

Onlarca yıl süren savaşların ardından, Tiste Edur kabileleri sonunda Bağcı Kral’ın yönetimi altında birleşmişti. Ancak barış korkunç bir bedel karşılığında elde edilmişti: Amacı en iyi ihtimalle şüpheli, en kötü ihtimalle ölümcül olan gizli bir güçle yapılan anlaşma…

Güneyde ise yayılmacı Lether Krallığı daha az medeni gördüğü tüm komşularını açgözlülükle yutmuştu. Tiste Edurlar hariç hepsini. Yedinci Sonlanış adı verilen kadim bir kehanete inanan Letheriiler, imparatorluklarının yeniden doğuşunu arzularken bakışlarını Tiste Edur’un zengin topraklarına dikmişlerdi. Kabilelerin ya altının ezici ağırlığına ya da kılıcın ucundaki katliama teslim olması kaçınılmaz görünüyordu.

Tüm bu gerginliğin içinde iki taraf açısından çok önemli görülen bir antlaşmanın görüşmeleri yaklaşırken, bilinmeyen kadim güçler uyanacaktı. Hem Letheriiler hem de Tiste Edurlar arasındaki mücadele, çok daha derin ve ilkel bir savaşın soluk bir yansımasından ibaret hâle gelecekti. Oysaki temelinde ihanetin hâlâ kanayan yarasının ve intikam arzusunun yattığı bir yüzleşmeydi bu…

Başlama Günü: 13.06.2024

UYARI: Sonraki kitaplardan bahsetmek yasaktır. Sizden daha hızlı okuyamayan arkadaşlar için kitapta geçen söz konusu tüm içerikler için spoiler eklentisini kullanınız.

Katılma etkinliği en kısa sürede eklenecektir.

9 Beğeni

Görsel görünmüyor olabilir. Sizde durum nedir arkadaşlar?

Bende görünüyor sıkıntı yok. Eline sağlık :slight_smile:

1 Beğeni

Elimdeki kitabı bitireyim de haftaya katılabilirim etkinliğe :confused:

2 Beğeni

Benim halihazırda okuyor olduğum 3 kitaba 1 yenisi daha eklendi ve 4 oldu :joy:

Ben de bugün başlıyorum arkadaşlar. Kronolojik olarak ilk kitapmış. Bakalım nasıl bir okuma olacak merak ettim.

2 Beğeni

Kronoloji olayları Malazan evreninde pek tutarlı değil. :smiley: 1. kitaptaki olaylarla eş zamanlı veya biraz öncesinde yaşanıyor diyebiliriz.

5 Beğeni

Pek ayrıntılı bakmadım ama okuma sırası olarak ilk başta Gece Yarısı Gelgitleri var.

Daha ilk sayfalardan mükemmel bir sahneyle karşıladı bizi S. Erikson. Bakalım Sacabandari’nin en büyük hatası neymiş merak ettim. :smiley: Bir tahminim var;

Muhtemelen kendisini yenecek kişi hakkında rehavete kapıldı ve bu kişi Anomander Rake.

Donuk Kan bölümüne kadar bitirdim. Buzun Anısı da şimdi daha bir anlamlı oldu. Düşkün Tanrı kim bir tahminim yok. Belki çok basittir ama ben hatırlayamıyorumdur.

2 Beğeni

Bayrama kadar elimdekini bitirip Gece Yarısı Gelgitlerine başlarım diye ümit ediyorum ama, bakalım :confused: .

2 Beğeni

6 Beğeni

@ivy @Eldiven konuyu görmüş müydünüz bilmiyorum ama yine de ne olur ne olmaz etiketledim sizi, gözden kaçmasın :smiling_face:

3 Beğeni

Konuyu görmemiştim. Teşekkürler. Yarın yolda okumaya başlamayı planlıyorum

2 Beğeni

Gördüm, teşekkür ederim
Henüz 100 sayfa bile okuyamadım. Geriden takip edeceğim.

1 Beğeni

Ben en gerideyim :slightly_smiling_face: Daha 28.sayfada falanım. Arkamızdan kovalayan yok, bitiririz elbet :smile:

1 Beğeni

Bugün 2 sayfa okuyabildim. Bu hızla benim kitap zor biter. :smiley: Öncekileri daha hızlı okuyabilmiştim. Bayramdan sonra eski tempoma dönmeyi umuyorum.

İyi okumalar…

1 Beğeni

Bende akşamdan akşama okumaya çalışıyorum ama işten dönünce elimde kitap ile uyuyakalabiliyorum :joy: Umarım dönersin, dert etme. Teşekkür ederim, iyi okumalar dilerim ben de :slightly_smiling_face:

Bugün de hedeflediğim sayfaya ulaştım. Olaylar yeni karakterlerin eklenmesiyle devam ederken hafif biraz duraldı. Yine de karakterlerin dolu dolu konuşması bir sonraki sayfayı çevirmemi sağlıyor. Beşinci kitap da olsa Malazan’da her şey bir perdenin arkasından sunuluyor ve ben de bunu her geçen sayfada daha çok sevmeye başladım.

1.Tehol ve yeni ortaklarının planları nasıl gidecek? Özellikle bu bölümde kayıp parayla ekonomiyi çökertme kısmı bayağı hoşuma gitti.

2.Brys Beddict ve Ceda’nın karoları yorumlaması, Ceda’nın gözlük tasarlaması oldukça ilginçti.

3.Tiste Edurlar ve Letheriiler arasındaki kıvılcımın boyutu nereye kadar büyüyecek? Letherii kölelerin de bu kargaşadaki rolleri oldukça meraklandırıcı.

Yine de bazı yerlerde hala nelerin olup bittiğini çözemiyorum. :joy: Çok fazla gizli kapaklı iş varken bir de okura bırakılan imalar yapbozu çözmeme engel oluyor. Sanırım her şey okudukça daha da rayına oturacak.

4 Beğeni

Spoiler kısmı sayfa kaç onu da belirtsen güzel olur Ahmet Başkan :slight_smile:

Not: 12 gün etkinlik için kısa bir süre. Hayatta bitiremem ben o kadar sürede keşke 1 ay olsaydı :sweat_smile:

1 Beğeni

Süre konusunda sorunumuz yok. İsteyen istediği zamanda bitirebilir. :slight_smile: Sayfa 100’e kadar diyelim o kısımlar.

2 Beğeni

O değilde, perşembe basket maçım vardı, o kadar sıcaktı ki maçtan sonra toll the houndsun çantada olduğunu unutup tüm kirlileri oraya doldurdum. Kitap paramparça olmuştu, yapışmıştı sayfalar, kapak yok gibiydi :(( yenisini almak zorunda kaldım, benimse Malazan anımda böyle işte…

5 Beğeni