Bir Toll the Hounds anısı da ben paylaşayım; o kitabı ilk okuduğum zamanlarda yeni mezun olmuş, yüksek lisans iş güç mülakatlarına giriyordum. Koç’ta gireceğim mülakata giderken kitabın tam son kısmını okuyordum. O kadar dalmışım ki durağı kaçırmıştım, o dönem dağ başında bir inşaat halinde olan 3. köprünün ayağına kadar gitmiştim. Sonra 3 parça halinde otostop çekerek okula gidebilmiştim. Mülakata BAYA geç kalmıştım, beni “eh hadi gir bakalım” diye yalandan alıp göndermişlerdi. Reddettiler tabi hahahaha.
Toll the Hounds da bir lanet var demek, oralara kadar gelebilirsek dikkatli okuyalım .
Bayramda pek bir şey okuyamadım Malazan’da. Sizlerde durum nedir arkdaşlar?
170.sayfadayım şu an. Ben de pek okuma yapamıyorum.
Şampiyonayı hesaba katmadık.
Aynen, için dışım futbol oldu benim günde 3 maç izliyoz . Bayramda başlarım diyordum, bayram bitti.
Bugün az biraz da olsa başlamaya çalışayım bari, Almanya maçından sonra okuyayım .
Dün sabah ailecek Kapadokya’ya gittik. Eve geldiğimizde maçın 2.yarısını izleyebildim. 21.00 gibi ise sızmışım
Sayfa 193’e geldim. İkinci kısımdayım artık
İlk 100 sayfa ve iki bölüm itibari ile bende giriş yaptım. Ortaya bir unpopular opinion atayım da hem muhabbet artsın, hem başlık şenlensin Ben ilk 100 itibari ile pek de memnun değilim dostlar. Çünkü yine bambaşka bir kitaba başladık.
Bu kitap itibari ile artık kabul ettim ki, malazan bir seri değil. Erikson’un canı ne istediyse yazıp yolladığı kitaplar Bu kitap malazan serisinin 5. kitabı ise ve ben öncesinde 4 koca kitap okudu isem okur olarak artık belirli bir bağlam isterim. Olay örgüsü isterim, akış isterim, karakter kesişimleri isterim vs vs
Trull Sengar ve Tiste Edur ları falan daha önce duymamış olsak yepyeni bir kitap/seri ye başlamış olabiliriz mesela şu an. Ya da şöyle detaylandırayım, bu kitabı ilk 4 kitabı okumayan birinin eline versek benimle pek bir farkı olmaz, normal bir şekilde efendi efendi okuyup yeni halklar yeni ırklar yeni ülkeler tanır o da .
Trull dan anladığım kadarı ile zaman olarak geriye gittik bu kitapla, şimdi komple onun bu dönemine ineceğiz. Artık Erikson’ı tanıyıp, tarzını da anladığıma göre 400-500 sayfa bu setup dan devam ederiz. Sonra kendi içindeki giriftliği artıp sonlara doğru hem tansiyonumuzu arttırır hem de evrene bağlantıları yapar. Ama yordun reis valla . Neyse ilk 100 sayfa itibari ile merakımı uyandıran 1-2 yere spoiler a alarak değineyim.
Tüy Cadı’nın görüleri kısmı ilginçti, ama bir şey anlayamadım tabi Kitabın sonlarına doğru unutmazsam, orada görülen bazı şeylere ilginç bağlantılar çıkar gibi.
Tehol hem karakter olarak hem de ekonomik kriz planı tarzı bir aksiyonın sinyalini verdiğinden epey ilgimi çekti, kitabın devamında bu kısımları keyifle bekleyeceğim gibi.
Hem bayram hem de şampiyona araya girince elimdeki kitabın yarısında kaldım.
Biraz daha bekleyecek Malazan
Bende sıfırdan yeni kitaba başlamış gibiyim. Bir yerde olaylar bağlanır diye hissediyorum ama Erikson Reis’e güvenim tam. Kitap ise beni içine alıyor ama bayramdan dolayı pek okuma yapamadım. Şimdi okuyacağım ama rahatım Bence Erikson Reis böyle ortalığı iyice dağıtıp sonra toplamayı seviyor.
Heheh. Altı ve yedinci kitapları çok seveceksiniz hocam o halde.
Aynen bende o yüzden başlamayı erteledim. Boşlukta okumaya başlarım derken tam tersi oldu.
Bir de gereksiz akraba muhabbetlerini yan kulakla dinleme taktiği neticesinde bulduğum her anda tv den maçları kökledim Düne kadar her maçı izlemişim Dün İskoçya-İsviçre maçına makası vurdum ve okumaya başladım.
Bugün itibari ile daha da düşüreceğim maç sayısını, günde 1 yeter. Fazla yüklendim Turnuva seviyesi çok iyi bu arada, sürekli elim tv yi açmaya gidiyor.
@MelihAntepli hani bayramda çok okucaktık, tam tersi oldu Şu an hedef her gün en az 100 sayfa koydum, bakalım tutturabilcem mi etkinlikle beraber.
@nefarrias_bredd Hee 6 ya bakmıştım konu olarak, aynen benim beklentim orada karşılanacak gibi. Ama 7 nin konuya hiç bakmadım şimdi meraklandırdın Spoiler falan kapmayayım diye bakmıcam ama yine de.
Ben 50 sayfa gidiyorum. 2 kitap birden okuyorum çünkü. 50 bu 50 diğer kitap şeklinde
Serinin en sıkıntılı anları 5.nci kitabın ilk 150 sayfası. Sonra bayağı iyi kitap oluyor. Seri bitince en ortada olur.
170 lere kadar geldim kaldım dün. Sanırım dediğin yer çeviri ile 190 dan sonrası olacak, Melihin geldiği 2. kitap kısmından itibaren biraz daha açılıyor muhtemelen.
Biraz daha okuyasım vardı ama İspanya-İtalya maçı girdi araya Bugünü de boş geçicem, yarın Portekiz maçına kadar komple kitaba gömülmek lazım .
Şu ana kadar oynan tüm maçları 90 dk izledim, İspanya’nın yaptığını Tavore, Sha’ik e yapmadı valla
Hahahah, İspanya çok fena valla . Son 2 güne kadar bende her maçı izlemiştim, içim dışım futbol oldu o yüzden tek maça düşürdüm artık.
Dün gece eve döndükten sonra biraz daha okudum, 230 lara geldim. Şimdilik merakımı arttıran yeni bir şey çıkmasa da tüm karakter ve bölgelere alıştığım için biraz daha akmaya başladı.
Sengar oğlanlarının buzun içine gideceği yerlerde neler çıkacak bakalım .
Bugün bizimkilerin maçı var sanırım. Ben onu izlerim bugün.
Kitapta 286.sayfadayım. İyice alıştım güzel gidiyor şu an.
- sayfaya geldim. Kitap güzelleşti iyice.