Okuma Etkinliği - Gece Yarısı Gelgitleri (Malazan #5) - Steven Erikson

İlk 100 sayfa ve iki bölüm itibari ile bende giriş yaptım. Ortaya bir unpopular opinion atayım da hem muhabbet artsın, hem başlık şenlensin :smiley: Ben ilk 100 itibari ile pek de memnun değilim dostlar. Çünkü yine bambaşka bir kitaba başladık.

Bu kitap itibari ile artık kabul ettim ki, malazan bir seri değil. Erikson’un canı ne istediyse yazıp yolladığı kitaplar :smiley: Bu kitap malazan serisinin 5. kitabı ise ve ben öncesinde 4 koca kitap okudu isem okur olarak artık belirli bir bağlam isterim. Olay örgüsü isterim, akış isterim, karakter kesişimleri isterim vs vs

Trull Sengar ve Tiste Edur ları falan daha önce duymamış olsak yepyeni bir kitap/seri ye başlamış olabiliriz mesela şu an. Ya da şöyle detaylandırayım, bu kitabı ilk 4 kitabı okumayan birinin eline versek benimle pek bir farkı olmaz, normal bir şekilde efendi efendi okuyup yeni halklar yeni ırklar yeni ülkeler tanır o da :smiley: .

Trull dan anladığım kadarı ile zaman olarak geriye gittik bu kitapla, şimdi komple onun bu dönemine ineceğiz. Artık Erikson’ı tanıyıp, tarzını da anladığıma göre 400-500 sayfa bu setup dan devam ederiz. Sonra kendi içindeki giriftliği artıp sonlara doğru hem tansiyonumuzu arttırır hem de evrene bağlantıları yapar. Ama yordun reis valla :pensive: . Neyse ilk 100 sayfa itibari ile merakımı uyandıran 1-2 yere spoiler a alarak değineyim.

Tüy Cadı’nın görüleri kısmı ilginçti, ama bir şey anlayamadım tabi :smiley: Kitabın sonlarına doğru unutmazsam, orada görülen bazı şeylere ilginç bağlantılar çıkar gibi.

Tehol hem karakter olarak hem de ekonomik kriz planı tarzı bir aksiyonın sinyalini verdiğinden epey ilgimi çekti, kitabın devamında bu kısımları keyifle bekleyeceğim gibi.

5 Beğeni