Okuma Etkinliği - Gece Yarısı Gelgitleri (Malazan #5) - Steven Erikson

Anonim diyor ama bence bu sözü @Agape söylemiş :joy:

5 Beğeni

Dün 500 e geldim ben de ama bugün itibari ile yoğunluğa adım attım yine. Başka bir şeylerden kesip, kitaba vakit ayıraraktan bu hafta bitirmeye çalışacağım.

500 e doğru spoiler

Savaş atmosferinin somuta dönmesiyle tempo da artışa geçmeye başladı, buradan sonra kökleriz gibi :smiley: Edur’ları anlatan kısımlar daha güzel gelse de favori dailoglar hep Tehol ve Bugg dan geliyor :smiley: .

4 Beğeni

Beni geçmişsin :slight_smile: Daha 400’deyim. 500’e gelince açarım spoiler’ı.

2 Beğeni

Pek bir spoiler değil aslında, genel yorum ama nolur nolmaz diye spoiler a aldım :smiley: . Ctesi-pazar boşluğu ile yüklendim biraz, h.içi kapak kaldırabilecek miyim hiç bilmiyorum. O ara geçersin sen beni :smile: .

2 Beğeni

Hafta içi ben 25 ila 50 sayfa aralığında okuyabiliyorum, sonra sızıyorum yorgunluktan :joy:

2 Beğeni

Bu kitaptakiler yan karakter gibi gelebilir, ama ileride bu yan karakterlerin yan karakterlerinin yan karakterleri ile önceki kitaplardaki yan karakterlerin yan karakterlerinin birlikte maceralarını okuyacaksınız.

6 Beğeni

Bu kitapta bir türlü ısınamadığım, böyle pasif ve gereksiz gibi gördüğüm karakter Seren Pedac oldu gibi. Ama belli ki onu da ileride görmeye devam edeceğiz :smiley: .

Sf 540 lar spoiler

Demir Parmaklık ve Kızıl Muhafızlardan ufak bir grup ortaya çıkıp onu aralarına almış oldu. Sonraki kitaplara rolü artacak gibi bakalım.

Bu arada merkez kıtadakilerin buralardan, buradakilerin de oralardan pek haberi olmaması ilginç geldi bana. Önceki kitaplarda Tiste Edur ların bu kadar kalabalık bir nüfusla bir bölgede yaşadıklarını falan hiç bilmiyoruz örneğin.

Coğrafi olarak mesafeler çok ve kopukluk var desek, diğer taraftan kovan ile yolculuk diye bir gerçek var :smile: Pek mantıklı gelmedi. Merak edip haritadan da baktım şimdi, en batıda ve kendi içerinde izole kalmaları ile açıklanabilir diyebiliriz sanırım şimdilik.

Haritayı da tekrar hatırlayalım muhabbete girmişken :smiley:

2 Beğeni

Kovan mevzusu hiç geçmedi şu ana kadar. Kovan teknolojisi daha gelişmemiş olabilir :smiley: İn mevzusu var mesela. En sevdiğim kısımlar şu Bugg ile efendisinin konuşmaları. Beni güldürüyorlar :smiley:

4 Beğeni

Fenni kovanlar daha üretilmemiş. Kara kovan ile bal üretimi çok olmuyor ama petek kullanılmadığı için daha lezzetli olur. Kara kovanlara devam. :slight_smile:

4 Beğeni

Üstte yazdığım sayfalara geldiğince geçecek :smiley: Ama bu kıtadakiler kullanmasa bile diğer kıtalardaki güçlü bireylerin Kovanla uzun mesafe yolculuk yaptıklarını önceki kitaplardan biliyoruz ya o yüzden dedim.

Kimse merak edip şu uzaklara da gidip keşfedelim dememiş demek ki :joy: .

2 Beğeni

Nedeni bu bence Fikri’yi görmüş olabilirler :slight_smile:

3 Beğeni

Kovanlar konusu Lether kıtasında biraz karışık. Yanılmıyorsam daha sonraki kitaplarda işleniyordu bu mesele ama 5’te hiç değiniliyor muydu emin olamadım şimdi :thinking:

Ama ana fikir evet Lether kıtasına kovanla pek gidilmemiş olması beyhude değil. Coğrafi olarak biraz izole, dolayısıyla insanlar karşılıklı olarak haberdarlar diğer kıtalarla ama fani yollarla ulaşım için pek aktif bir rota değil. Benim tahminim diğer adalarla aralarında kıtalararası ticarete değer pek bir ürün farklılığı olmaması. Kovan yoluyla ulaşımda da çeşitli sıkıntılar var, bir noktada öğreniyoruz.

3 Beğeni

Geçiyormuş sanırım :slightly_smiling_face: Ama benim okuduğum yerlerde henüz geçmedi.

2 Beğeni

Başta katılırım diye düşünüyordum ama bu kitabı okumayı bir süre erteleyeceğim sanırım.
Elimdeki kitabı bitirmem düşündüğümden uzun sürdü. İşler yoğun ve önümüzdeki ay içerisinde de tatilde olacağım. Bu aralıkta okuyup bitirmeyi gözüm kesmiyor.

İleriki bir tarihte dönüş yaparım. Belki 6. kitap çıkınca :confused:

Şimdilik bir süre başka şeyler okumayı düşünüyorum - çizgi roman gibi :stuck_out_tongue:

3 Beğeni

Hem normal yollardan hem de kovan gibi yollardan neden kıtanın kopuk olduğu mevzusu kitabın sonlarında doğru açıklanıyor.

4 Beğeni

Ben de sayfa 300’e kadar geldim arkadaşlar. Evet olaylar daha bir aksiyonlaşmaya başladı. Sengar kardeşlerin armağan yolundaki macerası çok iyiydi. Tıpkı Jon Snow ve arkadaşlarının çıktığı görev gibiydi. O soğuğu vs hissettirdi yazar.

Bir de bu üçlü kardeşler hikayede nereye kadar gidecek derken ilk kaybımızı yine iyi bir sahne ile vermiş olduk. Kaçıncı sayfa olduğunu hatırlamıyorum ama birisi kardeşlere dikkat derken sanırım Beddict kardeşleri kastediyordu. O yüzden Brys, Hull ve Tehol kardeşleri daha çok merak etmeye başladım.

4 Beğeni

Aynen benim beğenim de bu kısımlar sonrasında artmaya başladı diyebiliriz. Sonrasında biraz daha setup var, 500 lere yaklaşırken tempo da artıyor iyice.

2 Beğeni

Kitaba ismini veren kısma geldim, ama burada kalmak durumundayım şimdilik. Haftasonu bitiririm diye planlıyorum, bakalım.

4 Beğeni

Çok özür dileyerek bir şey sormak istiyorum. 5. kitap okuma etkinliğinde sorduğum için spoiler içine alarak sorma gereği duymadım (yalan, spoiler komutunu nasıl kullanacağımı bilmiyorum).

1. kitabın başında birileri tarafından bi yere hapsedilen Trull’un geçmişteki hikayesi anlatılıyor anladığım kadarıyla. “Anladığım kadarıyla” dedim çünkü yeniden okuma yaparak seriyi tam anlamaya başlıyorken, 2. kitabı bitirmişken 5. kitap çıktı ve ben dayanamayıp 5’e atladım. Bu yüzden sormak istediğim şey şu: Trull’un hikayesi Burn’ün uykusunun 1159. yılında geçiyor diye okuduğumu hatırlıyorum sanki bu kitapta. Seride Paran, Alakarga, Tez Ben vs. gibi günümüz kahramanlarının hikayeleri de bu civarlarda geçmiyor muydu? Zaman çizelgesi konusunda kafam çok karıştı.

Ayrıca @nefarrias_bredd hocam sen bilirsin, serinin diğer kitaplarında da böyle yeni karakterler odaklı kitaplar çıkacak mı? Eğer öyleyse ben devam etmemeyi düşünüyorum artık. Bir seri bir okuyucuyu bu kadar yormamalı bence. 5. kitap benim için son şans, eğer başka bir kitapta da yeni karakterler, kabileler vs. tanıyacaksak ben yoğum artık :d

2 Beğeni

5.kitabın başı 1. kitapla paralel veya biraz öncesi gibi düşünebilirsin.

İleride de yeni karakterler olacak ama 5. kitaptaki gibi toptan yeni bir kıta ve yeni bir ekip yok artık. Hikayenin üç ayağı da tanıtıldı: Darujhistan/Genebackis, Seven Cities, Lether.

7 Beğeni