Yeni karakter ve yeni olayları anlamak bana çok zor geliyor artık. Çünkü ilk 4 kitapta bu şekildeydi ve çok zordu. Onlardan sonra tekrar ve daha zorlu böyle bir devam kitabı daha da zorladı. Mesela Ganoes Paran kimdi, Yırtıkyelken, Coltaine ölümünden sonra uçan kargalar… 3. kitaptaki Tlan ımassların acılarını paylaşan kişiyi bile unuttum. ![]()
Hıgh-Fantasy ve Epic-Fantasy türünün en uç noktasıdır Malazan, böyle eserlerde not alarak okumakta fayda var. Bazen canım sıkılınca bu evrene tekrar bir dönüp bilgilerimi tazeliyorum, hem pekişiyor hem de akılda kalıcı olmasını sağlıyor. Bu arada T’lan Imassların acılarını paylaşan kişi İtkovian idi, bunu da eklemiş olayım😊
Sen eğer bu kişiyi unuttu isen, seriden alınabilecek zevkin yüzde 10’u bile alamamışsın demektir.
Itkovian bizim kırmızı çizgimizdir.
Son bölüme geldim fakat kafam bir olaya karıştı. Demir parmaklık karakteri neden Sereni yanına bu kadar çok istedi sonra neden bu kadar çabuk bıraktı. Son 150 sayfa kaldı burada belli olur mu?
Ayrıca 5 kitap sonra kovanlarin doğru düzgün tanımı da yapılması biraz geç oldu. ![]()
İki karakter hatırladığım kadarıyla farklı bir yol çiziyorlar kitabın sonunda, Demir Parmaklıklar (Iron Bars) karakteri sanırım bi daha SE’nın kitaplarında bulunmayacak. Kendisi I.C.Esslemont’un 6 kitaplık serisi olan Malazan Empire’da öyküsünü devam ettirecek.
Ama ben bunu sormadım ki sanki biraz spoiler olmuş. ![]()
@Buyifix hocam kitabı bitirdiğinizde görüşlerinizi ve olursa da bir incelemenizi bekliyor olacağım.
Dostum 10dk önce bitirdim, ve pcnin başına geçtim.
Uzun zamandır bu kadar yüksek tempolu ve kaolu bir kitap sonu okumamıştım. Parlayan sözlerin sonu ile yarışır gibi. ki 10 sene oldu neredeyse okuyalı.
Kafam karman çorman, hasta GSli olmama rağmen kitabın son 100 sayfasını soluksuz okudum ve maça dahi bakmadım. Sonunu kafamda toparlamam lazım.
Şahsen ilk defa 10 üzerinden 10 veriyorum bir Malazan kitabına. Uzun uzun muhabbetini etmek isterim bu kitabın. Karman çorman ama mükemmel bir tarz yazarın tarzı. Şimdi uzun uzadıya bu kitap hakkında yorum okuyacağım ve chatgpt ile tazeleme yapacağım.
Ben bayıldım bu kitaba.
chatgpt ile silchas ruinin kabirden çıkışını görselleştirdim. Harika olmuş. ![]()
- Bu kitap 10 kitaplık seride her ne kadar bağımsız kalsa da güzel bir bağlama oturtan bir yapısı var. Başta yeni karakterler ve yeni bir kıta bizi karşıladı. SE bunu hep yapıyor ama kalemi bu adamın ne yapalım😅lakin adam sonda ne yapıyor ne ediyor bizi kendisine hayran bıraktırıyor. Bu yazarın yazım stilinde etkilenmemek elde değil. Kitapta yer yer felsefi yönüyle, yer yer araştırma kimliğiyle bizi düşündürtmeye itiyor. Çoğu şeyi okurun çözümlemesini, sonunda ne olacağı hakkında açık kapı bırakmayı bizlere bırakıyor. Umarım aklınızdaki birçok sorunun cevabını kitabın bitiminde almışsınızdır, hocam siz bu kitabı çok beğendiyseniz 6. Kitap için yapacağınız yorumu düşünemiyorum. Şahsen ilk 6 kitap arasındaki en iyi kitap, hızınızı alamdıysanız hem 7. Kitap gelmeden onu da bitirmeye bakın, bu evrene ısındık o zaman yeni kitap gelince güncel bir şekilde beraber ilerleriz -hem daha koyu sohbet döndürürüz- bu arada bende GS lıyım Savaşkıran’ı önceden bitirmem iyi oldu, bu vesileyle maçı tam izleyebildim😂 Ayrıca Parlayan Sözlerin sonu için şimdi daha da bir meraklandım hocam, BS şu an favori 2. yazarım, onun kitabının yeni etkinliği yapılsın okumaya can atıyorum.
- Bu arada görsel harika olmuş, elinize sağlık Silchas Harap 7.kitapta öyküsü devam edecek, çok heyecanlıyım oralarda onu okuyacağım için, ejder formunu düşünmek bile yeter xD
Yarın sabah ilk işim şöyle bir girizgah yapmak olacak 6.kitaba. Chatgpt sağolsun ilk 5 kitap hakkında güzel bir özet yaptı. Aslında daha çok yazarın tarzını kafama oturttum 5.kitap sonunda. Seri her zamanki gibi karakter olayları olarak değil de daha çok evrendeki olaylar minvalinde gidiyor. Bayram tatili bitmeden 6.kitabı yarılarsam harika olur. İş güç varken çok zor oluyor. ![]()
Bu arada Savaşkıran da tek başına çok harika bir kitap. Başrolündeki karakter tüm Cosmere evrenindeki en favori karakterim. PS bitirdiğin zaman bana yazmanı isterim. Bakalım neler hissedeceksin.
İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.
Ne demek, fantastik edebiyat tutkunu olarak vazifemiz ![]()
Itkovian abimizi nasıl unutursun ya. Acıların çocuğu Itkovian.
Hatırladim sonra da bana nedense o duygu geçmedi. Hatta o bölümü 1 2 defa okudum yine çok geçmedi. Yani sebep bulamadım. Belki daha çok araştırmam lazım haliyle birde unutmuşum o bölümü. Mesela 2.kitaptaki Duikerin ve Coltaine öyküsü o savaş atmosferi beni çok etkilemişti. Hayatta da unutmam.