Selam, bu kıta diğer kıtalardan biraz ayrı her konuda. Ticaret bile çok yok. Bunun sebebini ise 7.kitapta öğreneceğiz. 5.kitap ilk 200 sayfa serinin en zor yeri ama Tehol ve Bugg sayesinde gayet iyi kitaba dönüşüyor. Ama seri bittiğinde son 4 lümde olacak gibi.
Üstte benim de takıldığım bir durumdu;
nefarrias şöyle bir cevap iletti;
M3rett0 ve Haplo nun cevabı da durumu netleştirdi, ileride detayı gelecek .
- sayfadayım ve kitap hakkındaki ilk gözlemlerimi paylaşmak istiyorum
Yazar müthiş bir hikaye kurucu; olayları adım adım ilerletiyor, karakterleri ilmek ilmek işliyor, evreni minik fırça darbeleriyle inşa ediyor. Her şey çok istikrarlı, tam olmaları gereken yerdeler.
Ancak eleştirlerim de yok değil. Mesela bu kitaptaki ana karakterler neredeyse birbirinin kopyası gibi. Her biri; hazıcevap, kıvrak zekalı ve becerikli. Zaman zaman karakter değişse de hala aynı karakteri okuyormuşum gibi hissettiğim oldu.
Ben şu an 213. sayfadayım ve dediğiniz kısımları keyifle okudum. Evet, yine çoğu farklı kişiler ve mekânlar karşılıyor bizleri. Bunlara rağmen bayılarak okuyorum, bilinmedik bir ortamda neler olabileceğine dair kafa patlatmak rahatlama sağlıyor bana. Daha iyi olacak gibi. Erikson reis her zamanki gibi formunda
Yanıtları okumaya çalışıyorum bu arada.
Edit: Geldiğim sayfaya kadar yazılanları ve genel düşüncelerinizi okudum. Erikson gibi Malazanseverler de formundaymış Katkılarınıza sağlık diyeyim İlerledikçe diğer yanıtlara da bakacağım. Etkinliğe zamanında katılamasam da şimdi buralarda olmak güzel bir his.
Kitabın hangi dönemde geçtiğini tam çözememiştim, öncesi diye tahmin ediyordum. Birinci kitapla paralelmiş meğer. Gerçekten değişik bir kurgu. İnsan kayboluyor ama çıkası gelmiyor işin içinden.
Tartışmaya biraz geç katıldım ama geldim. Ya bu kitap beni zorluyor. Diğer kitapları okumak daha kolaydı. Bu kitaptaki tüm karakterler yepyeni ve nedense kitaba adapte olmamı, olaylara odaklanmamı zorlaştırıyor. Dördüncü bölümdeyim bu arada, 150. sayfada falanım ama cidden çok az şey anlıyorum şu an. Hadi bakalım.
Malazan’da hep bir perde var ve bu güzel de oluyor genelde. İlk dört kitapta bayağı heyecan yaratıyordu bu. Hele Buzun Anıları ve Zincirler Hanesi ilk ikiyi devam etirme konusunda müthiş iş çıkarıyor. Bu kitabı anlamak için biraz uğraşacağım. Spoiler olmasın diye konunun tamamını okumadım bu arada. Girmişken düşüncelerimi yazayım istedim.
Düzenleme:
Konuya biraz bakındım, anladığım kadarıyla kitaba adapte olmakta zorlanan tek kişi değilim ve bu kitabın da tıpkı Ay Bahçeleri gibi bir barajı var. Yaşasın! Neyse, devam edeceğim. Malazan her zaman barajlar sonrası kendini okutan bir seri oldu benim için. Ama dediğim gibi, bu kitapta herkesin farklı olması, hatta kıtanın bile farklı olması beni ufo gören masum köylüye çevirdi. Hatta Thisteedurlar farklı bir dünyada mı yaşıyor diye bile sordum, Malazan’da hiçbir şey imkansız değil gibi.
5 kitabın 5’i de sonradan harika açılıyor. Sabretmek gerek.
- Kitap için ben tam tersini düşünüyorum. Tekil kitapmış gibi okudum ve çok keyif aldım. Tabii böyle yaparak diğer kitaplarla ilgili ipuçları ve göndermelerden bazılarını kaçırmış olabilirim belki.
Kelimesi kelimesine sizinle aynı düşünüyordum ama kitapta belli bir olay olacak. O olaydan sonra kitabı bırakamayacağınızı düşünüyorum. Bu kitabı @RolandDeschain’in de belirttiği gibi tekli bir kitap gibi düşünün aynı evrende geçen.
Henüz 6. kitabı bitirmedim, ortalarındayım ama şunu söyleyebilirim ki 5. kitap benim için ilk 4 kitaptan daha iyiydi.