Kitabı az önce bitirdim. Kolay okunan bir çırpıda biten bir kitap oldu benim için.
Spoiler içerir
Kahramanın sonu ve yaşadığı dışlamışlık yüzünden Koku kitabındaki Jean-Baptiste Grenouille aklıma geldi.
Kitap, her zaman sorulan görünmez olmak ister misin sorusuna cevap niteliğindeydi. Mantıklı bir bakış açısıyla sadece görünmez olmanın bir hayalden ziyade bir işkenceye dönebileceği açıklanmış. Yaşanan yalnızlığı, görünmez olsanız dahi çıkaracağınız seslerden de yakayı ele verip ucube olarak anılmanın neredeyse kaçınılmaz olduğu da belirtilmiş
Açıkçası kitabın başı sayılacak bir yerde kimliğinin ortaya çıkmasını beklemiyordum. Sonrasında oturup bu hale nasıl geldiğini anlatması daha çok hoşuma gitti. Geriye sürekli dönüş yapan kitapları normalde sevmesem de anlatımın sürükleyici ve açık olmasından dolayı kafamda zaman örgüsünü oturtup devamını da zevk alarak okudum.
Kitabı az önce bitirdim. Söyleyeceğim şey bu adamın gerçekten çok büyük bir yazar olduğu yönünde. Geçen ay yine forumla Doktor Moreau’nun Adası’nı okumuştuk. Daha önce de ben Zaman Makinesi’ni okudum. Bu da yazardan okuduğum üçüncü kitaptı.
Yazar, gerçekten hala konuşulan ve açığa çıkarılamayan şeyleri yıllar yıllar önce eserlerinde kullanıyor ve bu çok önemli bence, bilimkurgunun temellerini atmış resmen. Zamanda yolculuklar mı dersiniz insan klonlamak mı dersiniz… Bu kitapta da görünmezliği ele almış.
Süper kahraman gücü olarak biliyoruz şu an bu görünmezliği ama gerçekten de iyi bir özellik mi, bu tartışılır. Kitapta da karakterin başından geçenleri bu yönüyle okuyoruz zaten. Görünmez evet, iyi hoş ama gerçekten iyi bir şey mi bu? Karakterin yaşadıklarına bakılırsa pek de değil sanki, görünmez olmak isteyenler bence bu kitabı okuyup bir daha düşünsün.
Yazarın dilini ve anlatımını seviyorum, odağı canlı tutuyor hep ki bu bir bilimkurgu eseri için çok önemli bence zira çok önemli bilimkurgu kitaplarının sırf anlatımı yüzünden içine girememiştim ben önceleri.(Cesur Yeni Dünya,1984, Mülksüzler gibi)
Ve daha önce de söylediğim gibi, her ne kadar bilimkurgu ve macera karışımı olsa da, ben özellikle başlarda çok eğlendim ve güldüm. Yazar her ne kadar mizah yapmak gibi bir amaçla yazmamış olsa da bu kitabı, okurken çok güldürdü beni.
@Akrep’e de bu etkinliğe liderlik ettiği için teşekkür ederim, gerçekten keyif alarak okuduğum bir kitap oldu, etkinliğe katılmayan arkadaşlara da ileride okumaları için tavsiye edebilirim. Sanırım bu yazarı seviyorum diyebilirim artık.
@Soultake asıl ben sana ve bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ederim. Sizler olmasaydınız tek başıma okuyup geçeceğim bir kitaptı belki. Sizin fikirleriniz ve yorumlarınız eşliğinde bilgilendirici ve eğlenceli bir okuma etkinliği yaratmış olduk. Katılan ve katılacak olan herkesin eline ve emeğine sağlık.
Kitap bitti. 8/10
Bazı kısımlar çok sıkıcıydı. Gereksiz noktalara girilmiş zoraki yazılmış paragraflar vardı. Ama konu kendine öz olduğundan gayet iyiydi.