Okuma Etkinliği - Hero (Homecoming #3)

Merhaba arkadaşlar,

@Abraxas ve @Pyrewrath ile LoD serisinin 33. kitabı olan Hero’yu okuyacağız.

@Pyrewrath’a özel bir teşekkür etmek istiyorum; hem ilk iki kitapta bize süper rehberlik yaptı, nerede takıldıysak yardım etti, hem de üçüncü kitabı beraber okumak için bekledi. O yüzden bu yolculuk 3 kişilik (Drizzt, Jarlaxle ve Entreri? :sweat_smile:) olacak.

Katılmak isteyen olursa bekleriz. :slight_smile:

Başlangıç: 15.11.2021 Pazartesi.

3 Beğeni

Wulfgar’la Regis reyiz de serüvene katılıyorlar galiba sonunda. :slight_smile:

1 Beğeni

Evet dün akşam bakayım dedim, onlarla başladı. Hikayaye dahil mi olurlar kendi yollarında mı ilerlerler göreceğiz. Ben ikisinden de pek haz etmediğim için gece bunları görünce yarın başlayayım bari deyip kapadım kitabı.

1 Beğeni

Gear upgrade geliyor galiba. :open_mouth:

Aboovvv. Vidrinath, ismini unuttuğum kalkan ve zırh almıştı Drizzt (hepsi Tiago’nun). Rightfully earned mü ne demişti dövüşürken. Demek ki bir şeyler giyecek, zaten Twinkle’ın ömrü doluyordu. :slight_smile:

Ben biraz daha böyle büyücülere karşı zaafını yok edecek ya da mind trick engelleyici bir şeylere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hatta tam olarak böyle 2 item lazım:

  1. Magic negator
  2. Mind saver (Magneto reyizin kaskı gibi)
1 Beğeni

Sıkıntılar Zamanı’ndan kalan eksibüyü artifactleri var aslında (bkz. Bruenor’un bol çentikli baltası versus Yvonnel’in kafatası sahnesi :joy: ) ama Drizzt’i overpowered yapar bence böyle itemler.
Jarlaxle bence gözbandını ödünç verecek Drizzt’e iyileşsin diye, ama benzer bir item yaptırıp hediye de edebilir. :thinking:

Ama büyücüler de overpowered değil mi sonuçta? Gromph mesela, tek atar diyorsunuz Drizzt’e.

Tamam negator olmasın da en azından ne bileyim hafifletici bir şeyler olmalı. Yoksa Drizzt her büyücü gördüğünde Demogordon’dan kaçtığı gibi kaçmalı. :smiley:

Aslında kaçması lazım zaten :joy: Gnom Jack ile dövüşü güzeldi aslında. Gromph fazla güçlü bir karakter, 800+ yılını güçlenmeye harcamış biri, Drizzt’im nasıl kafa tutsun ona. :slight_smile: Bakarsın Elminster gibi sonradan büyücü olur? Masoj Hun’ett Drizzt için yoğunlaşırsa oldukça güclü bir büyücü olabileceğini söylemişti. (Lütfen böyle bir şey olmasın)

Zaten doğduğu zaman Zaknefein büyücü mü olacak fighter mı olacak diye test yapmış, o test sonucuna göre figter olmamış mıydı? Anayurt kitabında olması lazım bunun.

Ben tek tük büyülerle desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum, biraz böyle Star Wars’taki force gibi. Ama öyle fireball, chain lightning işin içine girerse ben de üzülürüm.

1 Beğeni

Daha güçlü itemlere ihtiyacı var, ne biliyim kısa süren bir kalkan büyüsü, taunt falan. Aksine adamın levitasyonunu bile elinden aldılar. :slight_smile:

1 Beğeni

Levitasyon gitti, kafayı da yedirttiler. Bizim elemanı çok üzüyorlar. :frowning: Gerçi hiçbirisi Tiago’yu yok etmesine engel olamadı. :sunglasses:

Akşam olsun da üçüncü kitaba dalayım. :smiley:

1 Beğeni

Baştan biraz sabırlı ol kitaba karşı :+1:

1 Beğeni

Kesin Wulfgar’la Regis’in saçmalıkları vardır başta da sabırlı olacağım mecburen. :slight_smile:

Sen kaça geldin hocam? Yine maşallah benden hızlısınız.

1 Beğeni

İki chaptercık. :smiley: %25 olmak üzere, ama bugün vaktim boldu, yetişirsin rahatça.
Chapter 6 bitti, olaylar olaylar. :open_mouth:

1 Beğeni

Yok yav, rightfully earned olayıyla Tiago’yu itham etti. Sen bu ekipmana hak etmeden sahip olmuşsun, ben tüm eşyalarımı dövüşerek düşmanlarımdan lootladım babında. Boş bir argüman, Taulmaril’i mesela ne ara hak etti? Ki Tiago’nun kendi item’larını hak etmediği ne malum? Doğrudan babadan geçtiyse veya Baenre’den hediye olarak aldıysa bilmem.

1 Beğeni

Intrinsic bir dayanıklılığı var aslında.

Drow Traits: Drizzt is immune to magic sleep spells and effects. He has a +2 racial bonus on saves against enchantment spells or effects and a +2 racial bonus on Will saves against spells or spell-like abilities.

Zırhından da %10 bir koruma geliyor Arcane büyülere karşı:

Ad’non’s Silkshirt :
The armor has an arcane spell failure chance of 10%.

Ama yüzük, amulet falan kullanmadığı için büyüye karşı zayıf yine de. Bak Jarlaxle’a her parmağında bir yüzük, eye patch şu bu. :slight_smile:

+1. Gerçekçiliği baltalasa da böyle…

1 Beğeni

Ben de öyle demek istedim zaten. Tiago’yu tokatladığı için onun itemleri giymemesi için bir sebep yok. Tiago’yu başkası kesse ve itemleri hediye etseler ve o şekilde giyerse kendiyle çelişir.

Tiago ithamlara yanıt veremediğine göre aslında Drizzt nokta atış yapmış oluyor dersek yanılmayız sanırım.

Valla Yvonnel artı 2 martı 2 dinlemiyor. Pis enchant etti elemanı. En son baba, babaaaa diye ağlıyordu. :joy:

1 Beğeni

You have no idea. :face_with_hand_over_mouth:

Anaa, herif hala “meğer her şey yalanmış” diye geziyor. Yakında ateş başında ibo türküleri dinleyip rakı içecek diye korkuyorum. :sweat_smile

2 Beğeni

Part 1, Chapter 3’e geldim. Regis/Wulfgar’la başlamasına sevindim, hava değişikliği iyi geldi kapalı alanlardan, Menzo’dan ve drowlardan sonra.

  • Wulfgar’ın abazanlığı devam ediyor.
  • Regis/Wulfgar’ın güzergâhlarını çıkardım. Kırmızı çizgi Chapter 1’deki yolculukları; yeşil çizgi önlerindeki zorlu yolculuk. Regis bey sevgilisine kavuşsun bakalım. Dikkat ederseniz Aglarond’un hemen doğusunda Thay Krallığı var. Red Wizard’ların yönettiği (başlarında bir ara Lich Szass Tam vardı), bayağı ilginç bir yer. Keşke Salvatore konuya bir şekilde dahil etse; epikleşirdi Regis/Wulfgar storyline’i.

  • Sempatik cüceler Ivan ve Pikel Bouldershoulder öyküye dahil oldular. 1000 Orcs’da ilk defa karşılaşmıştım, hemen de kanım kaynamıştı. Özellikle Pikel’in “hee hee hee”, "boom"larını özlemişim. Ama arada ne olaylar olduysa, Pikel’in bir kolu gitmiş. Üzüldüm. :frowning:

  • Ivan ve Pikel, Damara Krallığı’nın başkenti Heliogabalus’talar. Faerûn’un hiç bilmediğim bir köşesi daha. Salvatore lore’unu genişletiyor, güzel. Hep kuzey batı, Neverwinter, Icewind Dale vs.'den bıkkınlık gelmişti.

1 Beğeni