Okuma Etkinliği - Jonathan Strange ve Bay Norrell (Susanna Clarke)

Merhaba arkadaşlar. Çekişmeli geçen anket sonucunda kazanan, Susanna Clarke’ın Jonathan Strange ve Bay Norrell kitabı oldu.

Başta bu kitaba oy veren @kivoethe @Kaan_Usengul @Liliopsida @ESO @Akahige @Oni @Srbs @neyapsamkisimdi @HamdemitAbi ve @Agape olmak üzere diğer kitaplar da dahil olmak üzere oy veren herkesi etkinliğimize bekliyoruz. :slight_smile:

Normalde tek kitap olan bu kitabı uzun olduğu için Alfa 3 cilt olarak basmış. Biz yine de sadece ilk cildiniz okuyacağız. Sevenler kalan ciltlere devam edebilir (veya isteyen olursa diğer kitaplar için etkinlik düzenleyebilir).

Etkinlik 1 Aralık - 31 Aralık arasında olacak. Şimdiden herkese keyifli okumalar. :slight_smile:

10 Beğeni

Keyifle katılıyoruz efendim. Umarım devam kitaplarını da hep beraber okuyacak enerjiyi kendimizde bulabiliriz. :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

Ben işlerimin yoğun olması ve aile babası olmamdan sebep çok yavaş okurum, o sebeple vira bismillah diyip hemen başlıyorum. Etkinlik için teşekkürler

5 Beğeni

Haftasonuna kadar Görünmez Canavarlar’ı bitiririm. Sonra ilk kitabı okumaya başlayacağım. Diğer iki kitap için de etkinlik düzenlersek iyi olur.

1 Beğeni

Sipariş verdim, gelir gelmez başlayacağım

1 Beğeni

Öneri ve anket başlığında hiç tanımadığım onlarca eser arasında bir tek bu vardı sanırım bildiğim ve elimde olan. Sürpriz oldu bu seçim. Başladım okumaya :slight_smile:

Bu romanı Alfa’nın pek iyi pazarlayamadığını düşünüyorum. Kitap 2005 Hugo ve World Fantasy Ödüllerini almış. Ama bununla ilgili genelde olduğu gibi ön veya arka kapakta bir ibare yok. Baştaki yazarın özgeçmişinde görüyoruz.

Bu kitapları 2 yada 3 yıl önce DR’de Alfa yayınları seçili kitaplar 9 lira kampanyasından -7 lira da olabilir, oldukça ucuzdu :confused: - almıştım ve o zamandan beri bekliyorlardı. Başlamak için fırsat oldu.

3 Beğeni

Hala o kampanyada sanırım :thinking:

2006 da Oğlak yayınları basmış, 2016 da yanlış görmediysem aynı çeviri ( Berna Kılınçer ) ile Alfa basmış. Tahminimce kitabın geçmiş satış performansı ile paralel çok da bir beklentisi yokmuş gibi.

2 Beğeni

Kampanya başlığında paylaşmıştım ben. İlk 2 kitap 22 liraydı. Ben ve bizim forumdan arkadaşlar alınca 6 adet stok bitmiş fiyat yükselmişti.
Şimdi sadece ilk kitabı kampanyaya sokmuşlar.

1 Beğeni

Ben okumaya başladım. İngilizce olarak okuyorum, dili biraz ağdalı ve cümleler uzun. Umarım Türkçe versiyonda çevirmen biraz sadeleştirmiştir.

4 Beğeni

Ben de Kindle’da İngilizcesine başladım ama Türkçesi de hiç fena değil, Berna Kılınçer iyi iş çıkarmış.

Gözüme sadece bir eksiklik çarptı: Bay Norrell’in ikametgahının ismi Hurtfew Abbey, yani evi eskiden bir manastırmış; Türkçeye hiçbir açıklama yapmaksızın Hurtfew Malikânesi olarak çevrilmiş. Çeviride bir yerde “Eskilik yalnızca adında kalmıştı” gibi bir cümle geçiyor ve okur evin eskiden manastır olduğunu bilmediği için o cümleyi anlamıyor.

Clarke’ın espirili, neşeli üslubunu beğendim şimdilik. Kitabın genelindeyse sanki Diskdünya’daki gibi biraz absürt, gayriciddi ve yumuşak bir hava var; güzel bir değişliklik oldu. :slight_smile:

7 Beğeni

Ben de Dune Sapkınları’nı bitirip başlıyorum. Ya da duruma göre ikisini birlikte okurum, bakalım.

2 Beğeni

Oğlak yayınları epub formuyla ben de katılıyorum. Yerdeniz Öykülerine başlamışken görünce ilgimi çekti. Hugo ödüllü okuduğum kitaplardan henüz pişman olmadım. Merakla başlıyorum :slight_smile:

3 Beğeni

Etkinliğimiz resmi olarak başlamıştır. Herkese keyifli okumalar. :slight_smile:

5 Beğeni

Ben de kısa bir süre sonra etkinliğe ortadan dalacağım. Zaman Çarkı 7. kitabı bitireyim de önce bir. :slight_smile:

3 Beğeni

Yıllar önce basımı yokken sahaf sahaf gezip de bulmuştum bu kitabı. Şimdi etkinliği görünce gaza geldim tekrar okumaya, hadi bakalım :smiley:

4 Beğeni

Kitap nasıl gidiyor arkadaşlar? İlk izlenimleriniz? :slight_smile:

Ben 6. Bölüm’e geldim, şimdilik bir şey olduğu yok. Önceden yazdıklarım geçerli; komik üslup hoşuma gitmeye devam ediyor, ama konu fena yavaş ilerliyor. Clarke ağır ağır işliyor karakterleri. Bir de sanırım karşılaştığım en uzun dipnotlar bu romanda. Hele bir dipnot vardı ki, sonu gelmedi. Kısa öykü yarışmasına girse kazandırdı.

Kitabı 1000 sayfalık bir bütün olarak düşünmek gerekecek herhalde, Alfa’nın üçe bölerek bastığı ilk kitaptan tek başına muhtemelen bir cacık olmayacak.

2 Beğeni

Ben henüz başlayamadım. Bu aralar fena yoğun, ek bir projeye de başladım, onun da toplantıları filan var. O yüzden akşam kitabı elime alınca gözlerim kapanıyor. Birkaç güne hızlanırım umarım.

3 Beğeni

Ben de 7.bölüm başındayım. Hala önemli birşey olmadı ama yazarın dili güzel ve naif. Ancak hikaye ilerledikçe benim merak gitgide artıyor.
@Abraxas 'ın bahsettiği dipnot bence dipnot değil. Bildiğiniz 2 sayfa yazı :slight_smile:
Kurgu olan bir eserde bu kadar dipnot hem değişik hem garip geldi.

1 Beğeni

Kolay gelsin. Benim de feci yoğundu bu hafta, hafta sonunda gaz vererek ilerlemeyi düşünüyorum.

@Srbs Hehe, ilginç bir tarz, biraz tarih kitabı havası veriyor dipnotlar. :slight_smile: Öyküyü anlatan karakter bakalım kim çıkacak…

1 Beğeni

Ben bayağı ilerledim, bitirmek üzereyim hatta. İlk başlar bana da biraz sıkıcı geldi, ama üslup eğlenceli diye devam ettim. Harika diyemem ama eğlenceli biraz daha sabredin :slight_smile:

1 Beğeni