@Pyrewrath girişteki merdiven kısmı sanırım klasik bir giriş oldu artık. Dördüncü Kanat’ta eleme sınavında vardı böyle bir uzun yol. Burada elemek için kullanmıyorlar ya da her gün elemek için kullanıyorlar . Bu merdiven Kung-fu Panda’nın çıktığı merdiven değilse ben de bir şey bilmiyorum .
Avatar esinlenmesi varsa tahta da vardır.
Isimler hariç benim için iyi başladı kitap. Hiroşi ve Nagasa isimleri iyi olmuş.
Bikaç kitapta daha denk geldim, hatırlayamadım şimdi ama, klişe bayağı o merdiven. Güçlü kadın karakter gösterecek diye seviniyorum en azından. Tarih kısmında da bol bol gönderme var eminim ama üşendim bakmaya.
%32.5. Biraz ağır ilerlese de dövüşler fena değil, dünya genel olarak potansiyel sahibi ama en büyük şikayetim de yine dünya yaratımıyla alakalı. Özgün olacağım diye saat ve dakikaya bile farklı isim verilir mi ey yazar? Her kültürün ismi farklı,dialekti farklı, esinlendiği kültür farklı vs de ne gerek var o kadar detaya?
Bahaneyle içimi dökeyim; tam da bu sebeple fantastik okumaya üşenir oldum, her kitapla yeni bir settinge adapte olmaya çalışmak yorucu olmasını geçtim anlamsız oluyor. Yeni fantastik yazar adaylarımız da illa üçleme olsun, aklımdaki harika -olduğunu düşündüğüm- dünyayı yüzlerce sayfa tasvir edeyim falan derken iş niye benim yazdıklarım okunmuyora geliyor.
Kitabın nereye gideceği az çok belli olsa da prose fena değil, keyifle okutuyor. Burak ve ben hariç kimse okumuyor galiba.
Hay ağzına sağlık ya. Her zaman kavramında bilmem nede en az iki dinma durup düşünmek gerekiyor.
Bu arada serileri haritalarla okumaya bayılan ben bu kitabın haritasından bir halt anlamadım. Harun’un dediği gibi, harita da sırf detaylı görünsün diye çizilmiş iki tane harita. Hatta genel plana tersten bakınca bildiğimiz dünya haritası. Şimdiye kadar belki spoilerdır diye söylememiştim ama sanmıyorum.
Ben yazarın Setting ile oynaması fikrine karşı olmasam da, bunun suyu çıkınca ortaya çorba olmuş bir eser çıkıyor maalesef. Belki önceki okumamda %25’te bırakma sebebim de buydu.
Biraz da “ben çok özgünüm, yarattığım dünya eşsiz” kaygısı ile yapılıyor sanki.
Bu tekil bir kitap diye biliyorum. Bak benim kitap bitti bile. Bu kadar detaylı oluşturmasını hiçbir şeye faydası olmadı bana göre. Yapsın bir şey demiyorum hobi olarak yine yapsın.
Bu arada kitap güzel kitap arkadaşlar siz bize bakmayın. Etkinlik kitaplarından en iyilerden biri.
Aynen tekil. Yazarın böyle kalacağına dair açıklamasını da görmüştüm birkaç sene önce. Gerçi belli de olmaz bu yeni nesil yazarlar bir anda aç kalınca hızlı para gelsin diye tutan serileri devam da ettirebiliyorlar hemen .
Bende geleceğim ama 1400 sayfalık tuğlanın yarısını anca gördüm dün Rüzgar ve Hakikat bitsin buna geçeceğim direk.
Hala hangisi saniye hangisi dakika çözemedim, umursamıyorum da Tekil kitap ama 2 kitaplık bir seri daha var aynı dünyada geçen. Bence bu giriş olacaktı, kafasında kocaman bir evren vardı ama diğer kitaplar beğenilmemiş.
@isos81 özgün olsa çok bir şey demeyeceğim, günümüz ve orta çağ japon kültürünü mixlemiş epi topu.
Asla bir tekil kitap gibi değil. Gayet de, 7-8 kitaplık bir serinin ilk eseri olabilir. Öyle tasarlanmış zaten.
Hani çocukları kaçıranlar ne oldu? Robin’in hikâyesi ne olacak? Bin tane soru ve sonuçlanmamış şey var daha.
Kitabın genel temposu o savaşlı kısım bitince bir düşüyor, kitap sürünmeye başlıyor. Yazar oradan itibaren lore oluşturmaya başlamış. Eğer devam etmeyecek bir seri düşünseydi, aksiyon maksiyon devam ederdi. Çok ilginç.
%72’lerdeyim. Tempo yavaşladı gerçekten de. Ama Mamoru’nun ölümünü bu kadar da hissetirme be abla, içim ezildi. Savaşın sonuçlarının ağırlığını güzel yansıttı hakkını yemeyeyim. Merak ettiğim çok şey var ama bir çok soru havada kalacak diyosun, şaşırtmadı fazla. Çok fazla derinleştirilebilecek nokta var kitapta, uzasa uzar en az bir kaç kitap ama yazarın bunları anlatacak becerisi var mı dersen biraz tartışmaya açık bence. İyi yazıyor ama pace ayarlaması hiç iyi değil. Savaş kısımlarında bile gözümü devirdiğim yerler oldu hadi artık diye.
Bir de genel uyarım olacak, modern fantastiklere aşina olanlar bu kitaptan görece daha az keyif alacak diye tahmin ediyorum. Prose fena olmasa da klişeliğini yeterince örtecek kadar iyi değil.
Finali aslında final ama yetersiz. Kitabın son 20 sayfasında hala yeni yeni şeyler öğreniyoruz. Onlar öylece kalıyor. Ben son 100 sayfayı bir şok yaşayıp bunca olay bir yere bağlanacak herhalde diye okudum. Kitap eridikçe eridi ve sorular hiç azalmadı, arttı. Bir göktaşı düşer ve her şey biter falan yapsaydı bari. Karakterlerden bir tanesi bir şeyle savaşmaya mı diyim bir şeyin peşinden mi diyim, öyle gitti.
Kitap bence çok güzel ama katılıyorum pace problemi var. İnanılmaz hızlanıp çok anormal yavaşlıyor. Sonra da orada boğulmaya başlıyor.