Okuma Etkinliği - Ölühane Kapıları (Malazan #2) - Steven Erikson

Merhaba arkadaşlar.

Malazan serisinin ikinci kitabı olan Ölühane Kapıları bugün çıkıyor. İlk kitapta olduğu gibi bu kitabı da beraber okuyalım istedim. Bu yolculuğa katılmak isteyen herkesi beklerim. :slight_smile:

Başlangıç: Buna henüz karar vermedim. Nasılsa herkes aynı hızda okuyamıyor, o yüzden 5 temmuz var aklımda. Ya da herkes aynı anda başlasın, bayram tatili de aradan çıksın diye 15 temmuz olabilir. Önerilere açığım. :slight_smile:
Süre: 1.5 ay (Süre bu sefer daha uzun)

Konusu

"BIRAKIN ÖLÜMÜM ŞAN GETİRMESİN. BIRAKIN UNUTULUP GİDEYİM. BIRAKIN CANLILARI SUÇLAYAN ÖLÜLERİN ARASINDA YER ALMAYAYIM”

Zamanın ve kumların ölü uygarlıkların üzerini örttüğü, bir zamanlar denizken artık ölümcül güneşin kavurduğu Kutsal Raraku Çölü… Malazan İmparatorluğu hâkimiyeti altındaki Yedi Kent kıtasında esen sıcak çöl rüzgârlarında bir isyanın fısıltıları taşınmaktaydı. Raraku Çölü’ndeki saklı bir vahada, Sha’ik ismindeki peygamber, Dryjhna Kıyamet Kitabı’nın eline teslim edilmesini bekliyordu. Kehanete göre, Sha’ik kitabı açtığında, intikam tanrıçası uyanacak ve Yedi Kent hürriyetini geri almak için ayaklanacaktı.

Yedi Kent kıtasında gerçekleşmeyi bekleyen tek kehanet bundan ibaret değildi. Hayvan cismine bürünebilen şekildeğiştirenler, verilmiş kadim bir sözün peşinden Yedi Kent’e akın ediyor, hem çölde hem de büyülü kovanlarda birbirleriyle çatışıyorlardı. Kana susamış çöl kumlarını besleyen bu çatışmalar, Yedi Kent’i hiç olmadığı kadar tehlikeli ve korkunç bir yer hâline getiriyordu.

Tanrıların faniler üzerindeki acı oyunları devam ediyor, kumlara gömülü sırlar keşfedildikçe fanilerin entrikalarının ne kadar önemsiz olduğu açığa çıkıyordu. Ancak ne tanrıların ne de fanilerin hesaba kattığı bir gerçek vardı: Tanrılar da entrikalara kurban gidebilirlerdi.

İngilizce Kapaklar

image

image

Irk Görselleri

Fan Art

Rehberler:

  1. Tor Reread
  2. Reddit Guide
  3. Malazan Yüksek Çözünürlüklü Harita

ÖNEMLİ UYARI: Sonraki kitaplarla ilgili konuşmak yasaktır. Etkinlik sadece okunan kitapla sınırlı kalacaktır.

10 Beğeni

Yapayım mı? Konuyu elinden alayım mı?

1 Beğeni

3 Beğeni

Kitabı alması, okuma için vakit yaratması derken ben biraz geç başlarım tahminimce. Bayramdan sonrası en mantıklı tarih gibi. Ya da bayram boşluğunda okumayı düşünenler için bayram ortası bir tarih de olabilir.

Edit: 9 güne birleşmişti değil mi ya zaten, 15 Temmuz un önü arkası da boş tarih. 15 Temmuz mantıklı olabilir çoğunluk için.

Geçen sefer de 15-20 gün bekledik ama herkes aynı tarihte başlayıp aynı hızda okuyamıyor haliyle. 15’inde start versek, bu sefer önceden başlayanlar yardırıp gidiyor, konuya da yazamıyor haliyle. İlk kitapta birkaç kişide böyle olmuştu. O yüzden beklemek çok anlamlı olur mu emin olamıyorum.

Mesela 5’inde start versek, kitabı okumaya başlayanlar spoiler olarak yazsalar, daha sonra okuyanlar da spoiler tag olduğunu bildiği için konuya rahatlıkla girip kendi düşüncelerini yazsalar nasıl olur?

Aslında bu işin ideali aynı hızlarda ve birlikte ilerleyebilmek, aynı hissiyatı yaşamak. Yani yolculuğu beraber geçirmek. Ama katılımcı sayısı görece çok oluyor ve zamanlamayı eşitlemek de mümkün görünmüyor. O yüzden kararsız kaldım açıkçası.

Geriden okuyorsam benlik sıkıntı olmuyor, spoilerlı yazılanlara kafa atma huyum yok kaçıyorum o aralar başlıktan :upside_down_face: Erken tedarik edip okuyacak 4-5 kişi çıkarsa erkenden başlasın etkinlik, nasıl olsa süre uzun :smiley:.

2 Beğeni

Geçen kitabı ben de biraz geç okuduğum için okuduğum dönem başlığa hiç girmeyip bitirdikten sonra dönüp saatlerce başlığı okumuştum bayağı da yorucu olmuştu :sweat_smile: :sweat_smile: Şu bölüme şu sayfaya kadar spoiler şeklinde yazan kişiler spoilerlı yorumları yaparsa çok daha kullanışlı olur bence.

3 Beğeni

Spoiler olabilir. Ama şu sayfa ya da şu başlık denilip spoiler konulsun oraya geldiysek açar okuruz, yoksa açmamamız gerektiğini anlarız. Öteki türlü sadece blur olunca açamıyorum/açamıyoruz.

4 Beğeni

Kitabı okurken “tapu” kelimesinin bu cümlede ne işi var diyecek olursanız. Kitabın arka sayfasında olan sözlükte cevabı var.

2 Beğeni

Araya bayramın girmesi sebebiyle etkinliğimiz 15 temmuzda başlayacaktır.

Halihazırda okuyup da sorusu olanlar, sayfa veya konu numarası belirtip, spoiler etiketi içinde sorabilirler.

15’inde görüşmek üzere. :slight_smile:

3 Beğeni

Felisin mi Ganoes mu?

Ne için soruyorsunuz :roll_eyes:

Paranlardan hangisini daha çok sevdiğini merak ediyorum :slight_smile:

Ha. O zaman üstüme alınıp Ganoes demek istiyorum. :roll_eyes: İsos hocamdan da Ganoes’çu titreşimleri alıyorum sanki :roll_eyes:

1 Beğeni

1.5 kitapta en sevdiğim karakter sanırım Kruppe ve Quick Ben. Çok az görsek de Ata Tanrı Krul’uda sevdim.

Kruppe adamın dibidir hocam. Quick Ben de öyle. Krul da :roll_eyes: Allah’ım hepsi çok iyi :heart:

Ama düşününce en adam gibi adam Fiddler’dır sanırım ya :roll_eyes: Hakkında okuması en keyiflisi Kruppe olabilir belki ama Fiddler tam bir idol, tam bir rol model.

4 Beğeni

@nefarrias_bredd Hocam beni iyi tanıyor. :smiley:

Hani eğer Ganoes mu Tavore mu diye sorsan iyi bir düşünürdüm ama bu soruya Felisin diyecek bir Malazan fan yoktur heralde. :slight_smile:

:joy: :+1:

Çok haklısın. Erikson’ın da onla ilgili görüşleri var ama büyük spoiler olduğu için yazmıyorum.

Bu arada serinin geneline yönelik yorumlardan mümkün olduğunca kaçınalım hocam. Ne olur ne olmaz. :slight_smile:

3 Beğeni

Hahaha aynen ben de “Tavore mu desem” diye düşündüm önce, sonra dedim ki “yok yok Ganoes”.

1 Beğeni

Soruyu ben sordum, bluru ben yedim, beyler kendi arasında konuşuyor :frowning: şaka bir yana böyle karaktere bağlanmaktan korkuyorum, ya her an ölebilir ya da önemsiz rolü olabilir diye…

4 Beğeni

Evet evet hak veriyorum. İkinci kitapta da öyle diye çok şey yapmamıştım :roll_eyes:

O da deneyimin bir parçası hocam; korkmayın derim ben :hugs:

2 Beğeni