Okuma Etkinliği - Buzun Anıları (Malazan #3)

Merhaba arkadaşlar.

Malazan serisinin üçüncü kitabı olan Buzun Anıları sonunda çıktı. İlk iki kitapta olduğu gibi bu kitabı da beraber okuyalım istedim. Bu yolculuğa katılmak isteyen herkesi beklerim. :slight_smile:

Süre olarak da 1 Aralık - 1 Şubat arasını belirledim. Hem tuzlu fiyatlardan ötürü belki indirim kovalayacak olanlar olabilir hem de kitabın 1000 sayfadan uzun olması sebebiyle etkinlik uzun sürer diye düşündüm. Bu sebeple 2 aylık bir etkinlik süremiz var.

Ayrıca, bu etkinliğe özel olarak, kitabı okuyanların Tadelle kazanma ihtimali de var. :slight_smile:

Konusu

“ŞİMDİ GERİ DURUN VE BİZ FANİLERİN NELER YAPABİLECEĞİNE BİR BAKIN. BANA KALIRSA SİZİ BİR İKİ SÜRPRİZ BEKLİYOR.”

Ardı arkası kesilmeyen savaşların ağırlığı altında zayıf düşen, uğruna dövüştükleri imparatorluğun kanun kaçağı ilan ettiği ve deli bir peygamberin istilaya hazırlandığı bir kıtada yapayalnız kalan Tekkol’un Ordusu… Arkasında karanlık güçlerin ve gizli ellerin desteğiyle durdurulamaz bir şekilde Genabackis kıtasını işgale gelen Pannion Domin İmparatorluğu, karşısında zorlu bir rakip bulmayı beklemiyordu ancak Tekkol’un Ordusu’nun, eski düşmanları Darujhistan şehri, Anomander Rake ve Caladan Brood ile ittifaka girdiğinden habersizdi. Herkesin kendi çıkarını gözettiği bir savaşta, ihanet de kaçınılmaz bir sonuç olacaktı.

Genabackis kıtasında süregiden tek çatışma bu değildi. İki tarafın da kendini galip sayamadığı, yüz binlerce yıldır devam eden bir savaş daha vardı. Bu gaye uğruna faniliklerinden vazgeçip namevt savaşçılara dönüşen T’lan Imasslar, Genabackis kıtasında toplanıyorlardı. Ve bu seferki düşmanları her zamankinden daha zorlu olacaktı.

Tanrıların oyununa yepyeni bir oyuncu katılmak için can atıyordu. Zincirlenmiş Tanrı oyundaki ilk hamlelerini yapmaya hazırlanırken, karşısında diğer tanrıları bulacaktı. Ancak Zincirlenmiş Tanrı’nın hesaba katmadığı bir şey vardı: Artık bu oyuna faniler de dahil olmuştu.

Rehberler:

  1. Tor Reread
  2. Malazan Yüksek Çözünürlüklü Harita
  3. İlk kitap etkinliği
  4. İkinci kitap etkinliği

İlk kitabı hatırlamak isteyenler etkinlik içerisindeki Reddit rehberinin çevirisini, ikinci kitabı hatırlamak isteyenler de ikinci etkinlikteki bölüm özetlerini okuyabilir.

Herkes kemerlerini bağlasın, Malazan dünyasındaki en muhteşem yolculuklardan birine çıkıyoruz. :sunglasses:

21 Beğeni

GELDİ GÖNLÜMÜN EFENDİSİ. Çok heyecanlı. Ben muhtemelen bu kitabı elde edene kadar yine bir altı ay falan geçer, ama olsun sizinle beraber ingilicceden okurum reread etmek için fırsat bunlar hep. :hugs:

3 Beğeni

Muhtemelen ben de İngilizceden okurum. Sonuçta, bizim için bunlar bahane değil. :metal:

2 Beğeni

Hocam ben katılırım yine de geçenki etkinlikten dolayı biraz mahcubum size karşı. İnceleme yazacağım dedim yazamadım :confused: Etkinlik başlığının yarısında kaldım, bölüm özetlerini okurken. Notlar da almıştım bir kısım ama sonra işlerden vakit bulamadım. Yazdığım notlarda genel olarak zaten söylenmiş şeylerdi.

Bu sefer kitabı bitirmeyi beklemektense okudukça bir şeyler yazmayı düşünüyorum. Bakalım…

1 Beğeni

Ya est hocam, öyle mahcubiyet mi olur. Katıl lütfen, birlikte ilerleyelim. :v:

1 Beğeni

ilknokta bizimle eğleniyor. :slight_smile:

3 Beğeni

Benimkinin durum değişmedi. Bugün değiştirirler muhtemelen. :slight_smile:

2 Beğeni

Belk karton kapak matbaadan gelmiş ve karton kapakları temin edildi diye işaretlerken karışıklık olmuştur ya da :slight_smile: bizimle eğleniyorlardır.

2 Beğeni

Benim ki gönderilmiş

1 Beğeni

Alayım mı konuyu elinden, ekleyeyim mi etkinlik eklentisini? :robot:

Sert kapak mı almıştınız?

@ilydious ile beklemedeyiz biz de. Ben şehirdışındayım o yüzden İlaydagile sipariş geçtim, sürpriz olarak. :smile: Döndüğümde gelmiş olur umarım, hemen başlamak istiyorum. Bazı sebeplerden dolayı uzun zamandır kitap okumaya vakit ayıramasam da Malazan’ın yeri farklı. :slight_smile:

3 Beğeni
3 Beğeni

Aynen, sana zahmet ekler misin etkinliği? Yalnız saatlere dikkat et lütfen. :slight_smile:

1 Beğeni

Ben yine beleşçi durumuna düştüm bak… Bu kadar da olmaz… Bir dahakine ben alayım artık. :sweat_smile:

1 Beğeni

Bu seriyi karton kapak şeklinde topluyorum

Etkinlik konuya eklenmiştir. Katılanları görelim.

3 Beğeni





10 Beğeni

Müthiş cidden. Çok hoşuma gitti benim. Kitabın kalınlığı da gözümden kaçmamış değil. Büyük bir macera bizi bekliyor. Çok sabırsızım.

2 Beğeni

HAHAHA, büyücü kartını görünce istemsizce kıkırdadım. Harika.

İyi okumalar hocam, umarım benim kadar beğenirsiniz siz de.

3 Beğeni