Okuyorum, 500.sayfayı geçtim. Yakında biter
Başlarda yine zorlandım ama şimdi su gibi akıyor sayfalar.
Okuyorum, 500.sayfayı geçtim. Yakında biter
Başlarda yine zorlandım ama şimdi su gibi akıyor sayfalar.
D’iver ve Tektutan şekil değiştirme disiplinleri ama tam olarak nasıl oluyor onu anlamadım ya da hatırlayamadım. Farkları ne ve de bir şekle girince o olarak devam ediyorlardı sanırım, neden bunu tercih ediyorlar?
2.kitaba başlamadan önce şunu sorayım; aynı dönem içinde geçiyor değil mi? Büyük bir zaman atlaması var mı? Hatırladığım kadarıyla Laseen’in 7.taht yılıydı.
D’ivers dönüştüğü zaman birden fazla adet oluyor. Örneğin Gryllen yüzlerce adet fareye dönüşüyor.
Tektutan ise tek bir forma dönüşüyor. Örneğin Rake tek bir ejderhaya dönüşüyor.
Laseen’in saltanatının 8-9. yılı.
@ilydious D’ivers kelimesini Diverse’ten türetmiş Erikson.
Ben kaç gündür 150. sayfadayım. Ha şimdi okuyacağım diyorum gidiyorum Sekiro oynuyorum. Tamam şimdi tam sırası diyorum ki guruptan bildirim geliyor filme gidiyoruz. Şimdi birazdan 00:00’da 50 sayfa daha okuma challange’ı koydum kendime, bakalım başarabilecek miyim yoksa uyku tekrardan saldırıya mı geçecek epey merak ediyorum.
Çok mantıklı. Sole-soul’da olduğu gibi diverse-diver arasında da kelime oyunu var mı acaba diye düşünüyorum ama alakası yok gibi.
Ben de çok merak etmeme rağmen 200’lerde çakılı kaldım birkaç gündür. Yatılı misafirlerimiz var, yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyorum.
Söyle diyor Fandom:
Author Steven Erikson says he derived the word “d’ivers” from “diverse”, and more specifically from the old English variant “divers”.
Benim de haftaya yeğenlerim gelecek. Onlar gelene kadar yaptığım her şey kâr.
Ne okuyorsun?? İçinde dinozor var mı?? Öff çok güzelmiş bana versene… İki dakika sonra kitabı bir köşeye çekilmiş ağlıyorken buluyorsun. Annelerine çekmişler.
Umarım sevgili ablacığım burayı okumuyordur. Okuyorsa eyvah ki eyvah…
Dalgıçla falan alakası yokmuş o zaman. Nasıl bir benzetme yapmış olabilir diye alık alık düşünüyordum.
Çok kötü, çok kötü… Neyseki bizde çocuk falan yok, küçüklerle de hiç aram yoktur zaten. Bir de kitaplarıma karşı tehlike oluştursalar gerginlik çıkar.
Küçük de değiller yeni ergenliğe girdi bir tanesi diğeri ondan iki yaş küçük. Bakalım neyle karşılaşacağız. Kitaplardan uzak durun gidin bilgisayarımla oynayın diyeceğim.
Her şeyde olduğu gibi PC de de takıntılıyım. Nasıl bulduysan öyle bırak diyorum en baştan.
İkisini de hiçbir koşulda vermem ben açıkçası. İyi bir amca/dayıymışsınız.
Şu an 2 masaüstü var evimde ikisi de gidip PC’lerle akşama kadar zaman geçirirse çok iyi olacak.
İleride yeğenin olursa anlarsın. henüz dayıyım amca olmak için abimin bir takım atılımlar gerçekleştirmesi gerekiyor.
Olacağımı sanmıyorum hiç, en azından 10-20 yıl falan var daha ama bakalım.
Benim de 3 tane yeğenim var ama eşyalarım çok kıymetli olduğu için maalesef ben de @ilydious’un dediği gibi geriliyorum. Tabii belli etmeden. Zaten genelde çaktırmadan manipüle edip odamdan uzak tutmaya çalışıyorum.
Hahahah, Çare etrafına toplayıp Jurassic World Dominion açmak o zaman .
Ben başlayamadım ya, elimde ince diskdünya vardı onu bile bitiremedim yoğunluktan. Bugün akşam başlarım gibi.
Şu an 200. sayfadayım. Akşama kadar belki 50 sayfa daha okurum.
@Vordue Gelin bakın şunu gördünüz mü falan yapacağız artık. Malum ustalardan taktik öğrenemedik.
İlk 50 sayfa için yorum yapmam gerekirse; ilk kitaptan çok çok önde. İlk kitap tekdüze/sade cümleler sebebiyle, seri için yapılan övgüleri hayal kırıklığı ile sonuçlandırıyordu. Bana göre ilk kitabı okumak daha kolaydı ama bu kolaylık kitabın ağırlığına balta vuruyordu. İkinci kitap ise çok daha şiirsel duruyor hem de çeviri olmasına rağmen. Cümleler daha uzun, daha edebi, daha betimleyici. Bazen iki defa okuyorum ve ısrarla üstüne gidiyorum. Geriye sadece, beni içine çekecek olayın gelmesini beklemek kalıyor.
Bu arada Jhag ve Jhagut akraba ırklar mı? Yoksa sadece bir kısaltma mı?
Ben kısaltma olarak anlamıştım. Karakter ilk başta Jaghut olarak tanımladı diye hatırlıyorum. Sonra Jhag oldu.
Jhag’ler melez (half blooded) Jaghut’lar.
Bu arada Tor’dan Bill’in yorumlarına göz atmanızı tavsiye ederim. Spoiler vermeden çok kıymetli noktalara parmak basıyor.
Birinci bölümden:
Ryllandaras çok ama çok güçlü bir D’ivers. Çölde Mappo ve Icarium ile karşılaşınca önce posta koyuyor ama kim olduklarını öğrendiği anda geri vites yapıyor. Icarium’un gücü hakkında ufak bir ipucu.