Okuma Etkinliği - Oyunların Oyuncusu (Iain M. Banks)

Bende kitap 4 uzun bölüm olarak görünüyor. Türkçesinde de öyle mi?

2 Beğeni

Evet bölümler bu şekilde :+1:

3 Beğeni

Ben de başladım, bu günlük 50 sayfa okudum. Bir az dünyayı, bir az karakteri tanıdık, son 2 sayfada bir şeyler olmaya başladı.

3 Beğeni

Türkçe kitaptan birkaç sayfa paylaşır mısınız okunur olarak? 15-16. sayfalar olabilir.

2 Beğeni

Buyursunlar efenim. :slight_smile:

2 Beğeni

Bilim kurguyu İngilizce okumak beni hep zorlamıştır. Türkçesi fena durmuyor. Kitap kısa olmasa Türkçesine geçebilirdim. :slight_smile:

3 Beğeni

Ben de bir 40-50 sayfa okudum ve şunu artık itiraf ediyorum, bilimkurgu klasikleri kapatılsın ya. :smiley:

Linç başlasın. :joy:

3 Beğeni

Ben onu en sonda söylecektim siz ilk başta söylediniz :joy::face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Elimde bulunsun istedim ben de. Çeviriden şikayet gelmedi henüz, bakalım.

@BiblofilYouTube @W4YNE Linç değil de merak ettim, böyle düşünmenizin sebebi nedir? BKk içinde genel anlamda hoşunuza gitmeyen ya da eksik hissettiğiniz şeyler nedir?

2 Beğeni

Şaka amaçlı dedim hocam. Seride eksiklikler olsa da şimdilik iyi ilerliyor. Ancak malzeme kalitesi de bir o kadar düşüyor. Seri hakkında bir ara ayrıca konuşalım.

Kitaba gelirsek de 250 sayfayı devirdim ancak sıkıcı geçiyor. Aksiyonu az dedik ama bu kadar da beklemiyordum. Bu arada kitapta oyunlar oynanırken Yu-gi-oh maçları gözümün önüne gelmiyor değil :blush:

4 Beğeni

İkinci bölüme geldim, şimdilik güzel.

Gurgeh karakterini pek sevemedim ama düşdüğü duruma üzüldüm. Hayatını bu kadar ters çevirecek cezayı hak etmemişti sanki. Umarım sonuna kadar yazar karaktere acımaz,böyle daha eğlenceli.

2 Beğeni

Linçlenmeyeceğimiz bi köşe bulmak lazım. :smiley:

Ben Pazartesi ya da Salı başlayabileceğim gibi. Yorumlar da karışık, merak ettirdi.

3 Beğeni

Ben kitabı beğenmezsem kitabın parası etkinliği düzenleyenler tarafından tarafıma iade edilsin.
Gereğinin yapılmasını rica ederim :blush::joy:

3 Beğeni

İsmet tüymemiz lazım. :joy:

3 Beğeni

Kendi adıma yıllardır sevmeden okuduğumu itiraf etmeyi başarıyorum artık sanırım. Sadece alışkanlıktan almaya devam ettiğim, nadiren okuduğum ve çok daha nadiren beğendiğim bir seri bkk.

4 Beğeni

%20’lere kadar geldim. İngilizce biraz zorlasa da genel olarak güzel gidiyor benim açımdan. Bilim kurgu kısmı az henüz, amaçtan ziyade araç gibi kullanılmış. Muhtemelen kitap boyunca da böyle devam edecek.

4 Beğeni

Bilim kurgu ögeleri var ve kitap ilerledikçe daha fazlası oluyor ama öyle detaya boğan, bilimsel makale okuyor hissi veren şekilde değil. Iain M Banks’in okuduğum diğer kitapları da böyleydi. Uzayda geçiyor, dronlar var, yapay zekalar var, farklı ırklar var ama bunlarla ilgili detaylı açıklamalara boğmuyor yazar bizi. Daha çok olayın akışı, hikayenin kendisi, tema vs ön planda. Uzay operasına giriyor yazdığı kitaplar sanırım zaten.

8 Beğeni

Use of Weapons da öyle. Excession’ın biraz daha bilimkurgu yönü ağır.

5 Beğeni

Evet fark ettim. Sosyolojik bir kitap gibi görünüyor. Soft BK olarak görüyorum bunu. :slight_smile:

Üç Cisim de mesela Hard BK örneği olabilir.

5 Beğeni

BK mı sevmiyorsun yoksa seriden son zamanlarda çıkan kitapların çoğunluğunun soft bilim kurgu olması vs mi hitap etmemeye başladı? Katı bilim kurgu fanı olarak bu seriden okuyacağım kitapları seçerken titizleniyorum, her çıkan kitap ile de seçicilik artıyor.

2 Beğeni