Okuma Etkinliği - Phlebas'ı Hatırla (Iain M. Banks)

@Okuryorum Uzay operaları hoşuma gidiyor. İşte benim takıntım: seriler hoşuma giderse hepsini okumak istiyorum, ard arda. Yıllarca da baskısını beklemek istemiyorum. Ama bu kadar övdünüz @Pyrewrath ile birlikte temin edip bende başlayayım. Epubları bir ara isterim :wink:

4 Beğeni

Ben de katılmak isterim. Biraz telaşem var ama okumak isterim. Bu sayede de uzun bir süredir bu forumda olmama rağmen ilk defa bir etkinliği zamanında yakalamış olurum.
Bayram’da okumaya başlayayım.:blush:

4 Beğeni

İlk 50 sayfayı okuyarak kitaba giriş yaptım. Az ama aksiyonu güzel bir şekilde başladı. Şimdilik bazı isimler yorucu geldi o da sayfalar ilerledikçe alışırız gibi.

4 Beğeni

Sayfayla birlikte bölüm numaraları da vermek iyi olacak. Ben İngilizce, Türkçe karışık okuyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

182-193 tanıdık bir pislikle karşılaşıyoruz. Şöyle yazayım. Pislikler pislikler pislikler :joy:. Malum evrendeki o pisliğin bu evrenden geldiğini öğrenmiş olduk.

200 öncesi genel.

Chambers’ın KOGY tayfasının kaynağı ve izledikleri rota biraz benziyor gibi. Burada tayfa daha kayıtsız birbirlerine karşı. Anti-naif kurgu.

Ahali’nin ayak sesleri geliyor bir yerlerden.

Ölü gezegenin koruyucusu Dra’azon- sessizlik bariyeri. Bu konsepti geçen sene bir kitapta okudum.

2 Beğeni

Daha 2 sayfa falan okudum. Kafamda şimdiden sorular var:

• 4 boyutlu spiral nasıl bir şeydir?
  • Bir kaç on saatte bir sürü yıldız sistemi geçtiğine göre, alet ışıktan bayağı daha hızlı. O zaman geldiği yönde bir patlama olduğunu nasıl görüyor? Patlama da mı ışıktan hızlı kardeşim? :thinking:
4 Beğeni

İlkine dair şöyle şeyler var:

Şöyle de bir görsel var:

Biz 3 boyuttan sonrasını kafamızda canlandıracak şekilde evrimleşmedik maalesef. O yüzden de 3’ten sonrasını kafamda hayal ettiğimde bana çok karmaşık geliyor.

İkincisini ise kaçırmışım. Işıktan hızlı gitme yok da hyper-space (ya da wormhole) tarzı bir şey var gibi kalmış aklımda. Biraz uyukluyordum giriş bölümünde, hayal görmüş olabilirim. :slight_smile:

6 Beğeni

Bu şekilde oluyor. Işık hızı geçilmiyor ama uzay zamanın dışına çıkılıyor. Yani üst uzay gibi bir şey.

3 Beğeni

Bu arada o kadar zaman olmuş ki okuyalı ana hatlar dışında pek bir şey kalmamış. Buradakilerden hiçbir şey anlamadım :face_with_spiral_eyes:

2 Beğeni

:sweat_smile:

Benim hatam hocam. Biri Beyond Redemption’a göndermeydi. Bir tarikat lideri gibi bir şey vardı orda çevresindeki insanları manipüle edip kendi çıkarına kullanıyor hatta arada yiyorlardı. Aynı eleman burda da var.

Bir diğeri de Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk kitabında yer alan tayfa ve yolculuğunu akla getiren bölüm. Benzer yollardan naif bir şekilde geçiyorlardı. Güzel kitaptı.

3 Beğeni

Ben de diyorum ben başka bir kitapla mı karıştırdım :sweat_smile: Küçük Öfkeli Gezegen okuma listemde yaklaşık 3 yıldır. Araya o kadar kitap girdi ki bir ara okumayı ıstiyorum ama ne zaman bilmiyorum… Bu arada Ahali göndermesi de Cebirci için miydi?

2 Beğeni

Şimdi sipariş veriyorum, ben de katılacağım. Ama Stephen King ‘O’ okuyorum şu an ve çok keyifli gidiyor. Muhtemelen arkanızdan gelirim :slight_smile:

5 Beğeni

Evet. Zihin’in kaçmak için kullandığı daha önce hiç denenmemiş yolu malum biz öğrenmek için 600-700 küsur sayfa okumuştuk. :slightly_smiling_face: Cebirci okuyan çıkmaz herhalde bu saatten sonra.

Cebirci, Kültür’ün savaşı kaybettiği bir alternatif gelecekte geçiyor gibi geliyor bana. Öyle olsa güzel bir şey olurdu. Enteresan bir şekilde iki kitap da işkence sahnesiyle açılıyor :sweat_smile:.

Bu arada KOGY güzel kitap hocam. Tam stres atmalık, pamuk gibi olmak için ideal bir kitap. Üstelik çok güzel mekanlara götürüyor yazar bizi.

3 Beğeni

Aynen hocam sağolasın, sonraki sayfalarda da bir tık daha netleşti hiperuzay bilmemne mevzusu. Şimdilik yazara güvenip okuyacağız ama şu an için bir tık hand-wavy bu işler. Yazarı dikkatle izleyeceğim; TETİKTEYİZ, KÜL YUTMAYIZ EVELALLAH.

3 Beğeni

Ben de öyle hissetmiştim okurken. Çok benzer tonlar ama Cebirci tabii ki daha zor bir kitap. Yine de bu alanda okuduğum en güzel kitaplardandır. KOGY okuyacağım yakın gelecekte, o zaman bir daha konuşuruz kitap hakkında. :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Iain abi demiş ki;

it’s not part of the Culture series. The idea was to write something that wasn’t a Culture novel that Culture fans would enjoy. It was quite complex in terms of details and the back story and so forth, and that held me up for longer than usual. It was always going to be a long book anyway, and it’s actually longer than I intended. It probably could become a trilogy, but for now it’s a standalone novel.

4 Beğeni
  1. sayfa. Şimdilik ortalama gidiyor.

Horza’ya görev verilmişti. Tabi başına bazı olaylar geldiği için değişiklikler olmak zorunda kaldı. Ama sonrasında karakter hiç bu konu hakkında düşünmüyor gibi. Bakalım, belki birşeyler yapacak, ondan sonra 'hm, planı buymuş meğerse’ diyeceğim. Bu konu benim için havada kaldı şimdilik. Yazar sağ olsun, 2 kitaptır bir sevilecek karakter yazmamış.

2 Beğeni

210.sayfa, 7.bölüme kadar okudum. 100-200 sayfa arası daha heyecanlıydı. Dün havada kaldı dediğim konuya değinildi bu gün.

Ve 6.bölüm neydi öyle. :zipper_mouth_face::zipper_mouth_face:

2 Beğeni

140lardayım, şimdilik sıradan bir space operadan fazlasını vermedi ama umutluyum yine de. :slight_smile:

1. bölüme geldim, güzel gidiyor ama hala daha fazlasını bekliyorum, kitabın bilim kısmı yeterli gelmiyor.

@Lalo 6. kısım kimse bahsetmemiş olsa da bana Beyond Redemption’daki bir bölümü fazlasıyla hatırlattı, Michael R. Fletcher buraya selam vermiş/esinlenmiş bayağı. @Lorien_archers

Orbitaller üzerine düşünmemiştim fakat detaylara kavuştukça “bir dakika yahu, e bu Halkadünya” dedim. Aralarındaki en temel fark Halkadünya’nın Vavatch’tan yaklaşık 70 kat daha büyük olmasıymış. :smiley:

Burada arka arkaya kıyaslamaları mevcut.

5 Beğeni

Yukarıda şöyle değinmiştim bu konuya :joy:. @Pyrewrath

2 Beğeni