Bölüm bana Sinbad’ı hatırlattı. Çok küçükken okumuştum ama galiba o da böyle yamyamların olduğu adaya düşüyor,kendisi de denizci. Başka unutulan bir masaldan da olabilir. Yamyam adaları meşhur ama bu kitapta hiç beklemezdim.
Dediğiniz kitap okuma listemde vardı, çok iğrenç mi? Çok çok iğrençse hiç bulaşmayayım.
@Lalo İğrençlik biraz öznel burada. Kitap en ağır grimdark eserlerden biri ve yazar bunu bazen midenizi kaldıracak şekilde gözünüze sokabiliyor. Ama iğrenç olarak tanımlamak hiç aklıma gelmedi, bence bir şans verin.
@Gelu Spoiler verdin hocam. Ondan esinlenen çok örnek var aslında, okumadıysan öneririm, biraz farklıdır ama en azından ilk kitap tatmin eder.
Oyun Durumu: Bir yazan böllüme geldim. Kaçıncı sayfa bilemiyorum ama yüzdesel olarak 16 yapıyor.
Şu ana kadar aksiyon vs. devam ediyor ama henüz bir şey olmadı. Olayları anlamaya çalışıyoruz. Ama görünen o ki Kültür’ün henüz ilk zamanlarındayız. İkinci kitapta Kültür bayağı oturaklı bir hal almıştı.
Benden bu kadar, sizler devam edin,arkadaşlar. 350-400 sayfalardan birinde, tam hatırlamıyorum, bırakıyorum. Sebebi tam olarak kitapla alakalı değil, yani beğenmediğim için değil. Yani okuduğum kadarıyla pek beğendiğim de söylenemez aslında.
Spoiler kısmında yazayım.
Spoiler kitabın sonuyla ilgili.
Kitabın isminden zaten ölümle biteceği belli,bilerek başladım. Ama dayanamayıp son cümleleri okudum ve böyle bir son için daha 250 sayfa okumayı canım istemedi. Şunu da söyleyeyim, sadece Horza hakkında olan kısmı bir az okudum, diğerlerini bilmiyorum ve Horza da bir az hakkettiğini buluyor gibi,beğendiğim karakter değildi. (Ben okuduğum kısımlarına göre değerlendiriyorum.) Ama zaten kitabı pek beğenmiyorsam, sonu da dramaya bağlıyorsa, gerek yok.
Kitabın 300 400 sayfası değil sonuyla ilgili spoiler var. Bence uyarıyı o şekilde düzenleyin de 400. Sayfadakiler açıp bakmasın… onun dışında elinize sağlık, herkese hitap etmeyebilir son derece normal. Beklentilerle de alakalı tabii ki bu. Mesela bilim yönü kesinlikle çok ön planda değil kitabın. Kurgusu ön planda ama genel hatlarıyla konusu biraz havada kalabiliyor. Sonuçta 10 kitaplık bir serinin ilk kitabı ve aslında totalin küçük bir parçası.
Karışık duygular içerisindeyim. Harika bir evren var, çok detaylı, kocaman. Kültür medeniyeti ince düşünülmüş, İdirliler desen oldukça gerçekçi ve tutarlı bir motivasyona sahip. Aksiyon desen var ama kitap çok ağır ilerledi. Yaklaşık 200 sayfa kısaltılsa çok daha makul olurmuş çünkü her olay aşırı uzun anlatılıyor ve uzadıkça uzuyor. Kitabın sonsözü tüm kitaptan daha ilgi çekici geldi bana mesela. Oyunların Oyuncusu’nu oldukça beğenmiştim, bu kitap ise maalesef biraz hayalkırıklığı oldu.