Okuma Etkinliği - Seveneves (Neal Stephenson)

Timeless a ben de varım. Yazın güzel gider bence. :+1:

Malazan beklediğim gibi değil nedense. Okudum beğendim diyenler var. Halbuki süreci birlikte geçirmek kıymetli olan. Belki zamanla düzelir ama şu anda beklentimin altında gidiyor.

Ben hiç Parker okumadım ama çok övüldü bu kitap. Birlikte okumak ekstra keyifli olacak. :slight_smile: Bir iki kitap daha var aklımda olan ama zamana yaymak lazım. Özellikle Abercrombie’nin First Law sonrası kitaplarını aşırı merak ediyorum.

2 Beğeni

570teyim, en geç öbür gün biter. :smiley:

Drizzt’in her bölüm öncesi iç hesaplaşmaları var ya, onları kitap haline getircek. Çok emin değilim ama bi göz atarım en azından.

Güzel fikir. :+1:

Çok fazla insanda tutku uyandırmamış benim de gözlemlediğim kadarıyla. Benim aklım habire spoilerlı başlıkta mesela neler olacak diye. Biraz ağır ya da karmaşık geldi sanırım, forumda fantastik okuyan çok yok aslında, en azından bizim gibi fanatik(çeşitlilik manasında) fazla yok, o yüzden etkinliğin biraz yavaş olması normal. Ben bitireyim ortalığı kızıştırırım, övme kısmı bende en azından. :smiley:
Ben ilerledikçe daha da seviyorum, aşkımız alevlenmeye yavaş başladı ama ormanlar yanacak! :smiley: Eventlerde o kadar farklı fraksiyonu bir araya getirişine hayran kaldım. Bu kitap serinin en kötüsüyse devamını okumak için İthaki’nin basmasını nasıl bekleyebilirim bilmiyorum. :sweat_smile:

Bunlar benim de aklımda. Çok kitap var arkadaş, o kadar zaman yok. :smiling_face_with_tear:
Bir ara tüm TBR listemi paylaşıyım burada da beraber ağlayalım. :sweat_smile:

1 Beğeni

Bekleme zaten, niye bekleyesin ki? İkinciyi bir an önce İngilizceden bitir, 3.’de bana eşlik et. :hugs:

Utanarak itiraf ediyorum, The First Law’u okumadım. O da listede; bu gidişle kafayı sıyıracağız. :slight_smile:

1 Beğeni

İç sesimle işbirliği içerisinde gibisiniz. :smiley: Sürekli başka başka kitaplar görüp de aa bu da neymiş demesem daha iyi olacak sanırım. The First Law’u da aralara atarsın, Gunpowder Mage’i de mutlaka tavsiye ediyorum eğer okumadıysan. (Bak ben bile rahat durmuyorum, hepimiz diğerinin TBR’sini kabartmaktan suçluyuz. :smiley: )

Sen daha sıyırmadın yani? Tez zamanda kulübe bekleriz. :rofl:

1 Beğeni

Bunlar anı defteri gibi birleşir de akıcı bir kitap olur mu bilemedim. Belki bir ara ben de göz atarım.

Gördüğüm kadarıyla bir kişi hariç herkes çok beğendi ama etkinliğin mantığına uygun hareket edilmiyor. Biz heyecanlandığımız veya merak ettiğimiz her şeyi yazarken, o tarafta böyle ilerlemiyor maalesef.

Convergence! Hatta convergence of convergences diyebiliriz. Erikson hakkıyla kalkıyor altından. :slight_smile:

Beklemen zaten anlamsız. Türkçesini ben pek beğenemedim. Erikson’ın muazzam bir dil kullanımı var ve Türkçesi’nin onu aktarmada başarısız olduğunu düşünüyorum. O yüzden İngilizceden devam et, halihazırda okuyanlar da var, read-along yaparız. :slight_smile:

Ben bunu kesinkes tavsiye ediyorum.

Bu seri bence güzeldi ama çok iyi değildi. Yalnız, sonraki yazdığı üçleme çok daha iyiymiş. O da benim listemde.

Okuma listemi hatırladıkça hafakanlar basıyor. Nasıl olacak bilmiyorum. Bazen 1 ay izin alıp kendimi kitaplara gömüp, en azından bi 20-30 kitap eriteyim diyorum. :smiley:

2 Beğeni

Rahatsız etmedi beni pek ama İngilizce okuyunca daha net belli olur farkı.
Hanıma Jaghut Tiran’ın ordaki convergence’i anlatıyım dedim, nefesim yetmedi. :smiley:
Seveneves ne alemde?

Hanım da okuyor mu fantastik? Benimkisi sıfır ilgili. İclal Aydın filan okuyor. :smiley:

Seveneves 2. bölüme geçtim. Bu hafta ise metroyla gideceğim. Günlük 2-3 saat okuma demek bu. Bu hafta ikinci bölüm biter diye düşünüyorum.

Beğenirse okuyo, ama zevkini pek çözemedim. Riftwar ilk kitaba bayıldı, ikinciye daha az, üçüncüyü de okudu bıraktı, Gunpowder Mage’i azcık okudu bıraktı ama Dark Tower’ı bitirdi ve ölmeden birkaç kere reread yaparım falan diyo, inişli çıkışlı bi grafiği var. :sweat_smile:
3. bölümde bakalım sen de duvara toslayacak mısın. Ben kulağını çınlatmıştım NSnin. :smiley:

İngilizce mi okuyor o da? Eğer öyle ise Lightbringer tavsiye ederim. Biraz daha kanlı filan seviyorsa tabii ki First Law.

Aslında sanki Yerdeniz’i de sever gibi geldi. :slight_smile:

Siz tosladı iseniz benim toslamam Allahın emri. Umarım çok acı çekmem. :slight_smile:

Hayır editörü filan dememiş mi bu kadar yüklenmeyelim okura diye?

İngilizce okumayı tercih etmiyo(üşeniyo) :smiley:
Yerdeniz’i ilk kitabı hariç ben de okumadım ama çok beğendiydim, onu edinip de okumam lazım.
Editörünün müdahalesiyle bu kadara indirmiştir diye düşünüyorum, adam psikopat çünkü. :sweat_smile:

1 Beğeni

Izzy’nin orbit hesaplarının anlatıldığı kısmı çok sevdim. Aşağıda olsa decay yüksek olacak, yukarıda olsa micro-meteroid tehlikesi olacak. Çok sevdim o kısmı.

Dinah yerine gelen yeni lider Markus’un, tüm insanlığın lideri olması, bir nevi absolute leader olması da ilginçti.

Venezuelalıların “hoax” muhabbeti bana “flat earth” gerizekalılarını hatırlattı nedense. :slight_smile:

Uzayda sex işi biraz fazla mı oluyor yoksa benim algılarımla mı alakalı?

Not: Sabah evden çıkarken %27.8’deydim, 1-1.5 saat kadar okudum, %31.3’e gelmişim. Yeminle bu kitabı bırakırsam sırf bu sebeple bırakırım. Bu ne arkadaş, 1 saatte %3 mü okunurmuş sadece. :frowning:

1 Beğeni

Markus en sevdiğim karakterlerden biri.

Venezuela olayı sonuçlandı mı? O gerzeklere verilen cevap afallatmıştı, ama harikaydı.

Yok, Dinah’nın Sean Probst’tan mors koduyla mesaj aldığı yerdeyim.

Bugün 12 saat daha okuyup yüzde 40’a gelmeyi hedefliyorum (yıldırdı bu kitap beni).

1 Beğeni

Dinah dışında başka seks yapan yok kitapta, o da bu konuda oldukça liberal. :slight_smile:

12 saat okunup ancak %7’si bitirilen kitap… Deadhouse Gates’de bazen benzer hislere kapılıyorum. Oku oku bitmiyor ama, ama 7Eves’den farkı daha sürükleyici olması.

Güzel, Markus başkan liderliğinde sürükleyici kısımlar var önünde. Oraları zevkle okumuştum. Hard Rain’e adım adım yaklaşıyorsun. Arada dönüp benim Pyrewrath’le olan spoiler’li yazışmalarıma da bak, şimdi unuttuğumuz detayları oralarda gündeme getirmiş olabiliriz.

Onlar aklımda ama başlarında nereyle ilgili olduğu yazmıyor sanırım. Spoiler yememek için kitap bittikten sonra mı baksam diye düşünüyorum. Yine de göz atacağım, en azından HR bitince bakacağım.

O mesajlara geri dönüp nereye ilişkin olduğunu belirtmeye çalışacağım. En azından kaba bir fikir verir.

Edit: Hallettim. Zaten konu dışı çok fazla geyik yapmışız, pek spoiler’lı bir tartışma geçmemiş. :slight_smile:

1 Beğeni

Kitabın Türkçesi yok dimi ?

1 Beğeni

Maalesef, çevrilmesi de pek olası gözükmüyor.

1 Beğeni

Harikasın. Akşam hepsini okurum.

2 saat daha okudum bugün, %2 daha ilerledim. Ne manyak bir kitap bu böyle. :sweat_smile:

1 Beğeni

@Pyrewrath : Lütfen sen de spoiler’lı tartıştığımız yorumlara kısa bir başlık atar mısın? isos açıp açmamakta kararsız kalmasın.

2 Beğeni