Okuma Etkinliği - Seveneves (Neal Stephenson)

@nefarrias_bredd: Hocam ay bitti nerdeyse (nasıl da abartıyorum) sen başlamadın hâlâ. Bitmedi mi Klara? :slight_smile:

2 Beğeni

Maalesef hocam, okuma düzenimi bozdum, momentumu kaybettim :frowning: Geleceğim ama!

3 Beğeni

Hard Rain’in ortaları, bitmeye yaklaşmadan okunmamalı:

Sanırım sadece ilk perdeyi okudum, Julia arkletlerin çoğunu alıp daha yüksek bir yörüngeye kaçırdı. Parambulator’a fake alarm verdirtip o kadar insanın ölümüne yol açıp bir de üstüne o açıklamayı yayınlamak… Gidip öldürebilirim şıllığı. :sweat_smile: (Şaka maka okurken bildiğin öfkelendim :smiley: ) Daha işleri bitmedi ama tabii, umarım Izzy’yi ayın yörüngesine sokarken yol üstü kaçak arkletleri de alırlar.
Bakalım Ymir’i buzdan kalkan gibi kullanma planı başarılacak mı(kesin gibi de heyecan yapıyorum kendime :smiley: )

1 Beğeni

Cloud Ark’ta Hard Rain sırasında yaşananlar, yaklaşık olarak Part 2 Ymir:

İnsanlık zaten can derdinde, top topu 2000 adet insan kalmış geriye, tek eksiğimiz bunun komplolarıydı. Ben de çok öfkelendim. Başka boyutta bir şerefsiz o. :slight_smile:

Neredesin tam olarak? Ymir, Izzy’e ulaştı mı?

1 Beğeni

Ulaştı, projeyi tamamladılar 3 yılda, şu an Swarm ile Endurance arasındaki ilişkiyi anlatıyor. İlerledikçe okuması daha da keyifli oluyor. :+1:

Hadi gel artık, belki ben de kaldığım yerden devam edebilirim. En olmadı işten uzak bir yere taşın. :slight_smile:

2 Beğeni

Ev bulsam bulduğum anda gidicem zaten hocam :roll_eyes:.

Part 2, Ymir sonuna ilişkin:

O zaman Markus reyize gelsin:

image

Nerede kalıyorsun sen şu an hocam? Şirket kendine yakın geçici bir apartman dairesi mi ayarladı?

1 Beğeni

Yok ya hocam ben kendime geçici döşeli daire ayarladım. Kira can yakıyor, kaçma peşindeyim :roll_eyes:.

1 Beğeni

Kolay gelsin. Zor iş burada ev bulmak vallahi. Fena bir ev değilse 300-500 kişi falan başvuruyor ilk 48 saat içinde. Senin taraflarda belki farklıdır. :slight_smile:

Tam olarak aynı durum hocam. Allah sonumuzu hayretsin.

Valla hocam biz gelirken Kadıköy daha da beter bir haldeydi inanır mısınız. En son oturduğumuz evi de ilan çıktığı anda (gece 2’de) yazıp ilk giden olarak tutabilmiştik. Biz çıktığımız gün de yüzde elliden fazla zamla kiralanmış. Allah cidden sonumuzu hayretsin :roll_eyes:.

edit: konuyu fena dağıttık yalnız fark ettim de şimdi :roll_eyes:

1 Beğeni

Benim @Pyrewrath’le kripto yazışmalarım dışında dağılacak bir konu yok hocam, sıkıntı yok. :slight_smile:

1 Beğeni

Rahat ol hocam, burada birkaç kişiyiz, rahatsız olan yok. :+1: Arkadaşım Lüdenscheid’da yaklaşık 5 ay kafasına uygun ev beklemişti diye hatırlıyorum, Almanya’da sıkıntı bayağı. İnşallah çabucak ev bulabilirsin.

Ymir bitmeden okunmamalı:

@Abraxas Julia’nın sesini kesmek için alınan tedbir içimin yağlarını ancak bu kadar eritebilirdi. :smiley: Cleft bölümündeyim, vardılar sonunda ama bakalım nası olacak. Hepsi ölüp de Mars’a gidenler devam ettirirse uzaydaki insanlığı (Dünyada yer altında saklanıp hayatta kalan digger kesimi varmış sanırım, yediğim spoiler bu) üzülürüm şahsen.

3 Beğeni

2. bölümün sonlarına ilişkin yorumlar:

Yamyamlar fenaydı. :slight_smile:

Mars‘a gitmeye çalışan dallamalardan ses çıkmıyor, büyük ihtimalle oraya ulaşamadan çok önce ölüyorlar. Zaten 10 kişilik bir keşif ekibiydi giden.

En iyisi Cleft bitince aç alttaki kısmı:

2000 kişiden geriye Julia’nın embesilliği yüzünden bir avuç insan kaldı. O kadar çabala, Cloud Ark kas, bunlar yaşansın. Topu topu 8 kadın. 7 Eves başlığı da açıklanmış oluyordu, çok beğendim o bağlantıyı.

1 Beğeni

Selam.

Söylediğim üzere son 2 haftadır çok yoğun olduğum için kitap okuyamıyordum. Son birkaç gündür hayatımda beklenmedik bazı problemler oluştuğu için bir süre neyi okumak isterim, neyi okumam karar veremeyeceğim için etkinliğe devam edemiyorum. Biraz böyle maymun iştah gibi olacak sanırım ama maalesef durum bu. Başa çıkmam gereken birtakım şeyler var, onları da ne zaman atlatabilirim bilmediğim için belki ileride bu başlığa dönmek üzere kitabı yarıda bırakıyorum. Malazan da çıkmış, forum coşmuş. O etkinliğe de katılmak isterdim ama bir katkım olur mu veya muhabbete dahil olabilir miyim pek emin değilim. Şimdiden iyi okumalar orada da. Kimler beğenecek kimler beğenmeyecek merakla bekleyeceğim. Kusura bakmayın. :roll_eyes:

3 Beğeni

Geçmiş olsun, hiç sorun değil. Sınavlarda başarılar. :slight_smile:

1 Beğeni

Önemli olan hayatınızdaki sorunları düzeltip daha mutlu olmak. Kitaplar hep var, başka etkinlikler de olacak nasıl olsa. :+1:

1 Beğeni

2. bölüm sonna dair yorum

Vay anasını dedim o kadar az kişi kalınca. 7 Eves, hiç böyle düşünmemiştim, bence de çok hoş oldu. 5000 yıl sonrasına da yarın devam ederim artık, meraktayım ama.

1 Beğeni

İki sevdiğim adam. İzlemiş miydiniz?

2 Beğeni