Okuma Etkinliği - Tanrıların Gölgesi (Kanyeminliler Destanı #1)

Hominids’e varım. Ayrıca Malice için beklerim de. Nasıl derseniz, ben uyarım. :+1:

2 Beğeni

Mekanik benim de listemde. Starmaker, Cennetin Çeşmeleri, Işık Tanrısı, Algernon’a Çiçekler ve Mekanik diye bir atom karışım yaptım kendime kasım ayı için. Mekanik’le ilgili bir yorum alırız hocam. Elimdeki kitap biterse öne de çekerim gerçi gaza gelirsem.

Bu arada Elvar’ın kadın olduğunu tam da 1 sayfa sonra öğrenecekmişim zaten. Ters köşe olacakmışım yine öyle bir sahneyi okuyunca. Şu hanın önünde Elvar’a açık açık yürüyenlerin olduğu kısımda açığa çıkıyor bu gizem :grinning:.

4 Beğeni

Güzel bir seçki olmuş. :+1: Işık Tanrısı ve Algernon’a Çiçekler listemdeler ama hep araya başka hevesler giriyor.

Tüh, istemeden bozduk. Ama başka ters köşeler de var, ve ufak sürprizler. :slight_smile:

2 Beğeni

Evet 2. kitabın kapağını görünce içeriğe dair bir spoiler aldık gibi geldi bana da Ulfrirden :smile: Mantıken tüm tanrıların öldüğünü kabul etmemiz lazım anlatılanlardan ama bunlar da boşuna tanrı olmamıştır diyelim :smile: .

Bir sonraki kitapta Orka ve Kan Yeminlilerin biraz daha ön planda olup Ulfrir e de onun soyundan gelen lekelilerimiz ile hikayenin bağlanacağını düşünüyorum.

5 Beğeni

Kitap bitti ve açıkçası beklentilerimi karşıladı. Severek okudum ve ikinci kitabı merakla bekliyorum.

Eeyyy Biorr, kancık Biorr. İnsan sevdiğine bunu yapar mı? İnsan reisine bunu yapar mı? Her şeyi yalan dolanmış.

Kan Yeminlilerden Svik olması lazım şu abilerine “bırakın, sizin yapacağınız işin.” diyip baltayı ellerinden alıp ormana dalması. Sonrasında peynir topağıyla trolü kandırması. Bu hikaye benim çok hoşuma gitti. Ayrıca Svik’in espri anlayışı Varg bölümlerine ayrı bir güzellik katıyor ki bunu zaten kitabın başında Varg’a taktığı lakap veya soyadından belli oluyor. (Yanlış hatırlamıyorsam tabi.) Diğer kitapta bu Svik karakteri üzerinden biraz daha fazla yürünse çok sevinirim.

Orka’nın Vassenleri konusuna gelirsek[
Tamam konu akışının içinde bu ekürileri bende unuttum ama bunların böyle bir halt karıştıracaklarının sinyalini başından verdiler zaten. Ayrıca Kuzgunlara gelirsek örümcek saldırısından kurtulup öyle kaçıp gitmeleri bana biraz hafif gelmişti hikayede bir boşluğu doldurmaları lazımdı ki ekürileri getirerek vazifelerini yerlerine getirdiler.

5 Beğeni

Kitabı dün bitirdim. Güzel bir kitaptı. Benden kaynaklı birkaç sorun yüzünden kitabı hedeflediğim sürede bitiremedim ama neyseki hevesle başladığım bu kitaptan umduğumu buldum. Bir şeyler yazdım ama düzenlemem lazım.

1. kitap bir an evvel çıkar umarım. Martıyı çok bekleyecek olursak 2-3 arka arkaya okuruz en kötü.
5 Beğeni

Ben de dün 200’e kadar geldim neredeyse. Ama bir şeyler eksik gibi ve öyle heyecanlı heyecanlı okuyamıyorum. Tamam bir şeyler oluyor ama ben asıl konunun daha ne olduğunu bilmiyorum. Kitap bana ilerleyen sayfalar için ne olacak duygusunu pek yaşatamıyor. Ortadaki tek gizem çocukların kaybolması şimdilik. 3 kitaplık bir seri olması nedeniyle devam edeceğim okumaya. Ama 400’e de gelince aynı şeyler devam ediyorsa fazla uzatmam. :slight_smile:

4 Beğeni

Başka okuyan var mı diye bakınırken gördüm. Cennetin çeşmeleri için etkinlik yaparız belki :crazy_face: var mıdır acaba bizden başka planında olan, okuyan?

2 Beğeni

Genel olarak aklımda kalanları aşağıya yazdım.

Balıkçı dayı Virk’in Guthvar’a burnunda sallananı temizle sen önce dediği sahne benim favori sahnemdi baştan yazayım.

Kitap çok güzel her sayfasında aksiyona doyacağımız şekilde yazılmış. Hikaye 4 koldan ilerliyor ve 3 kol çok belirgin şekilde ilerlerken esas (kapakta görünen ejderhanın serbest kalmasına sebep olacak) kol alttan alttan ilerliyor. Bu 4. kol bir yerde Orka’nın çocuğunu kaçırırken, başka bir yerde Ölüm İttifakı’ndan birkaç kişiyi öldürüp yine çocuk kaçırıyor ve bir yerde de Kanyeminli’lerle limanda karşılaşarak 3 kola da temas etmiş oluyor. Kitabın sonunda Oskurteth’e kapatılan ejderhanın kaçırılan çocuklar sayesinde kurtarılacağını herhalde hepimiz tahmin etmişizdir ama bunun kuzgunlar eliyle olması sürpriz oldu açıkçası.

Tanrılar ölmesine rağmen hala daha tanrıların soyundan insanlar doğuyor. Belki de tanrılar ölmemiştir. İnsan formuna dönüşebildiklerine göre belki de saklanmışlardır. 2. kitabın kapağı bunu doğrular nitelikte görünüyor.

Lik Rifa artık serbest. Bu ejderha ablamızın karşısına yazar sağlam bir dengeleyici unsur koyar büyük ihtimalle ve bence bu dengeleyici 2. kitabın kapağında da görülen kurt abimiz. Bunlar neden kapıştı ki zaten ilk seferde sorusunun cevabı da bizi çok fena ters köşe yapacak bir şey çıkar kesin. Ama kurt iskeleti vardı nasıl yaşıyor olabilir diye bir soru gelebilir. Kurtlar yalnız takılmaz bence kurt tanrı bir klan gibi bir şey. Kartallar da yine bir sürüden oluşuyor. Zaten 2 yerde kartal kemiklerinden kurulan yerleşim yeri gördük. Bu da birden fazla kartal tanrı var demek olabilir. Son olarak ayı kemiği görmedik, evlatlarını gördük ama kendisine dair pek bir şey geçmedi. Diğer (tilki, porsuk vb.) tanrılar da yine aynı şekilde cesetlerine dair bir şey geçmedi. Bakalım tanrıların altından ne çıkacak?

Kısaca temas edip geçeceğim önemli şeyleri aşağıya yazayım.

-Hain Biorr
-Thorkel adamın dibi
-Orka’nın Kanyeminli olması ve bir lekeli olması
-Limandaki lekeli kurt soyluların hilal taktiği şeklinde dizilmesi
-Trolle aşık atan gezginin hikayesinin bir diğer peynirli Keloğlan ile Dev versiyonunu çocukken okumuştum. Orada finalde en uzağa kim taş atacak diye yarışıyorlar ve Keloğlan elindeki serçeyi fırlatıyor ve kazanıyor falan.
-Galdurman ne ayaktı?!
-Favorim tabi ki de Agnar. Savaş şöhretini katladı son sahnede. Her ne kadar lekelileri para karşılığı satsa da sonuçta iyi yerlere satıyordu.

Son olarak 3 ana koldan ilerleyen hikaye iyi bir final yaptı mı, kollar tatmin edici bir yerlere bağlandı mı? Elvar orada Grend ile birlikte perişan bir halde yatıyor, Varg ve Orka’nın hikayeleri birleşti ama onlarda haşat durumda ve ejderhamız serbest.

@mtears Cennetin Çeşmeleri için etkinlik olabilir hocam. Ben kesin katılırım.

6 Beğeni

Karakterlere bağlanmak biraz zaman alıyor, ben de başta çok hevesle okuyamadım.

@Lorien_archers Tahminlerine katılıyorum.

Ayrıca başka Galdurmanlar da bununla ittifak halinde çıkar mı acaba dedim kendime, hani tarikat gibi hepsi belli bir amaç uğruna yönelmiş olsun? :slight_smile:

@mtears Bir hafta önceden haber verirseniz ben de katılabilirim muhtemelen.

6 Beğeni

@mtears Cennetin Çeşmeleri için ben de varım.

3 Beğeni

Eklemek istediğim bazı ufak tefek şeyler var.

Mesela örgü zırhlar olan brynjaların yağlı koyun derilerinin içinde saklanması, kılıçların temizlenip yağlanmasından bahsedilmesi, kendi malzeme çantalarının içindeki malzemelerin detaylı anlatımı ve bu malzeme çuvalının gemilerde nerede saklandığı, gemilerde ki kürek çekme olayı ve kürek dansı detaylarının anlatılması benim çok hoşuma gitti açıkçası. Bu kadar detaylı bir anlatım yazarın bu konu hakkında ciddi bilgi birikimi olduğunu gösterirken öyküyede ciddi bir lezzet katıyor.

5 Beğeni

I am the author of epic fantasy series The Faithful and the Fallen, Of Blood and Bone and The Bloodsworn Saga. I’m also a Viking re-enactor and enjoy nothing more than standing in the shield wall with my three sons, who are as passionate about swords and axes as I am (when I’m not stuck in my coat of mail; it’s harder than it looks).

John Gwynne studied and lectured at Brighton University. He’s played double bass in a rock ‘n’ roll band and travelled the USA and Canada. He is married with four children and lives in Eastbourne, where he is part of a Viking re-enactment group. When not writing, he can often be found standing in a shield wall with his three sons about him.

Adam Viking gösterileri düzenleyen bir grupta yer alıyor. Bu konularda bilgi birikimi olmasını doğal karşılıyorum.

3 Beğeni

Bende doğal karşıladım zaten hocam.
Benim esas değinmek istediğim Vikinglerin yaşamına, günlük hayatına dair ufak tefek şeylerin bile kitapta yer bulması hoşuma gittiği ve okuma keyfi katlandı.

Ha tabi birde yazarın diğer serisini okumak lazım. Bildiğim kadarıyla o serinin konusu içinde vikingler yok diye hatırlıyorum. Eğer o seride benzer şeylerde ufak tefek içeriklerde varsa o zaman benim için okuma keyfini katlar.

Aklıma gelmişken sorayım.
Mesela Osmanlı ordusu sefere çıkarken bizimkiler zırhları ne yapıyorlardı? Herhangi bir çarpışmadan sonra zırhlar nasıl onarılıyor, kılıçlar nasıl temizleniyordu?

2 Beğeni

Cebeciler sorumluymuş. Daha fazla detay için biraz kaynak kurcalamak lazım sanırım.

3 Beğeni

Herkese tekrar merhaba, üzülerek kitabı yarım bıraktığımı belirtmek istiyorum. Sanırım Viking tarzı şeyler bana pek yaramıyor. Vikings dizisini bile hiç izlememiştim. Ya da şu sıralar okumadaki ilgim başka yöne kaydığından beni kendine bağlayamadı kitap. Okumak ve etkinliğe katılmak isteyen varsa çok uygun bir fiyata kitabı kendisine bırakabilirim. :slight_smile:

3 Beğeni

İlk firemizi vermişiz, nazarlık olsun. :slight_smile: Benim de yaşadığım -sanırım kurgudan ve biraz da duygularını bastıran karakterlerden kaynaklı- bir bağ kuramama durumu var kitapta. Son 200 sayfaya gelince bağlandım karakterlere, insan yanlarını geç görüyoruz, pov da sürekli değişiyor derken biraz sabır isteyen bir kitap haline getiriyorlar bu eseri.

3 Beğeni

Kitabı sipariş verdim. Seri orjinal dilinde tamamlandı mı ve kaç kitaplık bir seri?

3 Beğeni

Üçleme olarak düşünüyormuş yazar, henüz son kitap yayınlanmadı ama Rothfuss gibi sürüncemede bırakacağını pek sanmıyorum. :slight_smile: İlk kitap 2021’de ikinci ise 2022’de yayınlanmış. Seneye çıkar bence.

1 Beğeni

Çocuğunu kaybettiğinden beri yazardan tam bir sessizlik var. Ama son çıkan 2. kitap baskılarında (yurtdışı tabiki)3. kitabın adı da yazılmış ve kaynağı tam belli olmayan bir 2024 söylentisi var. 2024 yaz da deniyor, sonbahar da. Ama resmi bir açıklama değil bu tabiki.

5 Beğeni