Okuma Etkinliği - The Blacktongue Thief

Deli gibi merak ettiğim bir kitap. Ama dil engeline takılıyorum. Yazarın tekil korku romanlarını da çok merak ediyorum. Umatım İthaki el atar bu yazara.

2 Beğeni

Bi de Almanlar kıskanıyor diyorlar. Türkçeye bile önce Almancaya çevirip çeviriyoruz.

Hahaha.

Boş spoiler tag işe yarıyordu eskiden, artık yaramıyor. Bir boşluk koy araya. :slight_smile:

1 Beğeni

Sen de başla yavaştan, ikinci bir Seveneves yaşamayalım. :stuck_out_tongue:

Bugün 3 kere kitabı elime aldım, üçünde de araya iş girdi. Şimdi de toplantıdayım.

Seveneves olmaması için her şeyi yapacağım. :joy:

Kaça geldiniz?

Sabah Bölüm 3’e (Tick-Turd) gelmiştim, devam etmedim. İş şimdi bitti.

Yalnız @Pyrewrath bayağı bir gazla ilerliyor gibi hissediyorum. Yarılamış falan olabilir. :slight_smile:

Maşallah. :slight_smile: Ben de gaza basmaya çalışayım bugün.

Bölüm 8’e (Bully Boy) geldim. Bölümlerin 5-6 sayfayla sınırlanması iyi olmuş, güzel bir ilerleme hissi veriyor.

• Tefeci kocakarıyla pazarlık sahnesi güldürdü. :slight_smile:

• Kinch Na Shannack ve Galva joined forces. Kinch edepsiz hıyarın teki, Galva’ysa ağır abla. Umarım hoş bir ikili olacaklar.

• Galva ve dostu Dalgatha (Midworld Press’in özel edisyonundaki illüstrasyon):

• Goblin Savaşları’ndan sonra insanoğluna artık “mankind” yerine “kynd” demeleri güzel kelime oyunu.

• Goblin’s War, Threshers War, savaşacak erkek kalmayınca da Daughter’s War? :slight_smile:

• Bir hafta 9 günden, bir ay 36 günden, bir yıl 5 mevsimden oluşuyor. CB’nin bu evrene has bir takvim yaratması hoş detaylar.

• Hırsız/Suikastçı Loncası kralların bile gücendirmekten çekindiği, her işte parmağı olan bir örgüt. Hiyerarşisi ilginç: başkanın lakabı The Problem. :slight_smile: Hırsızlardaki 4 kademeyi ve şimdilik sadece Assassin-Adept denilen ölümcül bir suikastçı rütbesinin var olduğunu öğrendik. Bunlar belki de topu topu 20 kişilermiş, ancak kimse asıl sayıyı bilmiyormuş.

• Devlerin 700 yılın ardından Thrall Dağları’nı aşıp insanlara saldırmalarıyla hikayenin arka planı netleşmeye başladı. Dostlarımız Hrava’ya deniz yoluyla mı yolculuk edecekler? Kraken’e dikkat. :slight_smile:

• Kedi dostumuz gruba ne zaman dahil oluyor?

4 Beğeni

Hocam okuyucum yok ancak nasıl okuyabilirim pdf varmı

İlk sayfasını okudum ve sanki K. J. Parker okuyor gibiyim. :smiley:

1 Beğeni

Reddit’te az önce denk geldiğim yorum. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben 3. bölüme şimdi başlayacağım nasipse, elime alamadım bugün kitabı. :pensive:
K.J.Parker’a benziyor gerçekten, ama dili daha hoş geldi bana. @annihilator 'ın paylaştığı ss i de en üstteki mesaja eklesen mi ki? Reklam olur. :smiling_imp:

@Abraxas Dur adamın moralini bozma hemen. :smiley: Sen maşallah yardırmışsın ufaktan. İçimden gelen yarılamak gerçekten de, yükseldim kitaba.

@ArdaKV Benim gibi cep telefonundan okuyabilirsiniz ya da tabletten okumak istiyorsanız dosya dönüştürücü siteler mevcut. Halledemezseniz özel mesajla ulaşın bana, yardımcı olurum.

3 Beğeni
  1. Chapter’a gelince artık açabilirim dedim. Bayılıyorum şu şekilde araştırıp hem görselleştirmemize yardımcı olmana hem de atlamış olabileceğimiz detayları hatırlatmana.

Denizden giderlerse kısa sürmez mi ki? Kraken’le savaşmalarını da okumak isterim ama. :slight_smile:
Epik meraklısı bünyem devlerden daha korkunç bir düşman gelse daha güzel olurdu diye fısıldadı ama oldukça kısık bir sesle. :smiley:
Loncanın şu borçlandırarak köleleştirme taktiği de hoş bir detay.

2 Beğeni

Devlerin arkasından daha pislik bir düşman çıkacak bence.

Loncanın borçlarını ödemeyi geciktirenlere uyguladığı yanaktaki dövmeye şaplak politikası da komik. :slight_smile:

1. bölüm:

Kör sarmanımız da gruba katıldı, artık gam yemem. Kitap benim için iki kat zevkli hale geldi.

2 Beğeni

Hızlanmam için sebep verdin durduk yere. :smiley: Umarım tahminin de doğru çıkar.

Savaşlarla ilgili de haklısın. Üzerine biraz düşününce ne kadar korkunç olduğunu idrak ediyor insan. Neredeyse tam bir soykırım olacakmış, kayıplar çok büyük olmuş.
…A goblin killer, he. Goblins bite. hemen öncesinde kopuk parmaklardan bahsedip böyle demesi. Küçük detaylar ile vurucu olabiliyor ya da bana öyle geliyor bilemedim ama etkisini kaçırmamak için daha dikkatli okuyorum. Buradaki goblinler alıştığımız aptal, korkak ve beceriksiz yaratıklar değil.

2 Beğeni

Goblinler sayıca mı üstünler, yoksa zekaları insanlarınkine eş mi, henüz açıklanmadı. Korkak olmadıkları kesin. Isırdıklarını ve insanları yediklerini biliyoruz. Hatta sanırım The Hordelands’in (en sonunda geri çekilmeye zorlandıkları kıta) batısındaki Kesh Krallığı’nı Kingsdoom denilen olay sırasında ele geçirip oranın Kral’ını afiyetle yemişler. :smiley:

Hangi bölümdesin?

1 Beğeni

Ikinci bölümün ortasına geldim (sonra sızdım).

Kelimeler beni zorluyor nedense… Allahtan telefondan sözlük hızlı çalışıyor ama bir ton kelimeye baktım şimdiden, bir kısmı sözlükte yoktu bile.

Belki gece mahmurluğundandır.

1 Beğeni

İlk bölümü yeni okudum ben de. Allah affetsin inceden bir komik isekai animesi (tsukimichi/konosuba/mushoku ekolünden) titreşimi aldım ilk bölümden hahah. Eğlenceli olur gibi geliyor devamı bakalım :roll_eyes:

1 Beğeni

9’a başlıyorum şimdi.

Galva’nın kurtarmaya gittiği prenses de kocası goblin maması olan Mireya olmalı. :smiley:
Farklı hastalıklarla saldırabildikleri için standart LotR/FR goblini olmadıkları kesin. Yazar sağda solda küçük kırıntılarla goblinleri gerçek bir tehlike addetmemi sağladı, en çok buna şaşırıyorum/takdir ediyorum ben.

@isos81 Ben de aynı dertten muzdaribim, kelime seçimleri ilginç.

@nefarrias_bredd eğlence artarak devam ediyor hocam. :+1:

3 Beğeni