Okuma Etkinliği - Yenisey: Yama Kağan ve Göl Tanrıçası

Merhaba arkadaşlar, Yenisey romanı için okuma etkinliği düzenliyorum. Türk Mitolojisini ve epik fanteziyi seven herkesi bu maceraya beklerim.

Romanın Konusu:

Aşina ve Molgon sınırında sular kaynamaktadır. Kutsal Şar Gölü’nde bir grup Aşinalı katledilir. Yama Kağan’ın casusu ve bir su iyesi olan Sunay, katliamı araştırmak üzere Alp Kunter ile birlikte sınırı geçerler. Ormanda tuhaf olaylarla ve yaratıklarla karşılaşırlar, Erlik Han’ın kara ruhları birer birer ortaya çıkmaktadır. Bu esnada Yama Kağan’ın kızı Esenbike, bir kara şamanın yardımıyla Atalar Suyu’na girerek babasının ve Göl Tanrıçası’nın gizemli geçmişine yolculuk yapar. Büyülü su, bir sürü gerçekle birlikte büyük bir gücü ortaya çıkartır. Gölgeler büyüyüp savaş davulları çalarken herkes bu gücün peşine düşer. Çünkü gelecek suya bağlıdır ve suyu kontrol eden, Yenisey dünyasını da kontrol edecektir.

Yenisey Haritası:

2022-10-31T21:00:00Z2022-11-30T21:00:00Z

3 Beğeni

Etkinliğe katılacağım :slight_smile:

3 Beğeni

Benim kitap henüz gelmedi. Gelince ben de katılırım.

3 Beğeni

Bende olmaya çalışacağım…

4 Beğeni

Benim kitap da geldiğine göre etkinliğe katılmaya hazırım demektir :slight_smile:

3 Beğeni

Merhaba arkadaşlar, okuma etkinliğimiz önümüzdeki hafta başlıyor ve kasımın sonuna dek devam edecek. Tüm fantastik severleri bu maceraya katılmaya, duygu ve düşüncelerini paylaşmaya davet ediyoruz.

Romanın Goodreads sayfası:

3 Beğeni

Katılmaya çalışacağım kitabımı bekliyorum. :blush:

1 Beğeni

Kitabın 1000kitap sayfası da burada. İsteğini ben yapmıştım ama sadece “Yenisey” diye eklenmiş.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Maalesef bu sorun Kdy ile yaşadığım küçük bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandı. Yazar sayfasında alt başlık belirtmeme rağmen kitap sadece ana başlık ile yayımlandı. Yayınevi bu şekilde basıyormuş. Önceden bilseydim ana başlığa eklerdim. Sağlık olsun, önemli değil. Ben Yenisey’i bir seri olarak tasarladım. Yama Kağan ve Göl Tanrıçası bu evrendeki ilk hikayeyi oluşturuyor. Bundan sonrakileri ana başlığa ekleyerek çıkartmayı düşünüyorum.

“Yenisey 2 - Erlik Han’ın Dönüşü.” Gibi.

2 Beğeni

Rica ederim. Yenisey’in seri olduğunu bilmiyordum. Öyle basmaları tuhaf olmuş bence de. Dediğiniz gibi sağlık olsun :slight_smile: Ben tekrar istek oluşturup düzenlemelerini ileteceğim.

1 Beğeni

Güzel bir haber vereyim. Fihrist Kitap, seri ile ilgileniyor. Eğer yayınevi ile anlaşabilirsek yeni kitaplar oradan çıkabilir. Bir gelişme olursa buradan paylaşacağım.

5 Beğeni

Tebrik ederim. Peki kaç kitaplık bir seri olacak, ucu açık mı?

1 Beğeni

Tebrikler, çok güzel bir haber. Umarım anlaşma sağlanır.

1 Beğeni

10 kitap olarak tasarladım. Hepsinin taslağı hazır. Şuan 2. Kitabı yazıyorum. 1-2 tane de öykü kitabı düşünüyorum.

2 Beğeni

Tebrik ederim, çok güzel bir haber :slight_smile: Umarım istediğiniz gibi basılır bu sefer.

1 Beğeni

10 kitap ciddi bir sayı. Eğer hepsi böyle göreceli olarak ince olacaksa iki kitabı birleştirip daha az sayıda kitap olarak düşünür müsünüz? (Sonra adam kendi kendine “bu seni neden ilgilendiriyor ki” dedi. Ve yoksa gizli bir kıskançlık mı var" diye ekledi.)

2 Beğeni

Estf :))) 10 kitap birbiriyle ilişkili farklı hikayelerden oluşuyor. Malzemeleri de pek eşit değil. Bu yüzden uzunlukları farklı olur diye tahmin ediyorum. Ama zaman ne getirir bilinmez. Kısa ve uygun olanları birleştirebilirim. Aralara illüstrasyon eklenebilir.

2 Beğeni

Kütüphaneci arkadaşlar ilgilenebilir mi? @_Ged Vaktiniz var ise, teşekkürler.

1 Beğeni

Düzeltmeyi yaptım :relaxed: rica ederim.

2 Beğeni

Elinize sağlık :blush: 20202

1 Beğeni