35 sayfa okudum; şu an için harika gidiyor
İskandinav mitolojisine ilginiz varsa ve olayları biliyorsanız daha kaliteli bir okuma olur düşüncesindeyim. Arkasında da bir ek var: kişiler ve mekânlar. Bilmeyenler ve unutanlar için güzel bir kolaylık olmuş.
Hoşbuldum. Kitap okumaya vakit ayıramayınca foruma girmeye de biraz çekiniyorum doğrusu. Herkes hayatının yoğun akışına bile oturtabilmiş okumayı. Benim kendimi rahat hissetmem gerekiyor sanırım okuyabilmek için.
Ya Forum’dan ya da 1000kitap’tan birinin incelemesinde görmüştüm. Hızlıca biteceğini düşünüyorum nedense.
Normalde iki gün önce başlayacaktım ama şiir kitabını bitiremedim. Ben şiir okurken dışımdan okurum ve aynı şiiri 4-5 kez okurum. Öyle seviyorum. Yoksa güzel şiir okuyabildiğimden değil 
Okuldaki Sır kitabının kapağı ısırılmış sandım, ayraç kapağın devamı gibi duruyor 
Siz diyince baktım,evet öyle gözüküyor ayraç ve pijamam birleşince 
Öyle uzun uzun yorum yapmayı bilmiyorum ama kısaca beğenip beğenmediğimi söyleyebilirim. Şu anlık iyi gidiyor.
Nasıl gidiyor bu? Almaya niyetlenmiştim hazır indirim varken ama ilknoktada kalmamış…
Az önce “Denizkızı Denizi” adlı öyküyü okudum. İnanılmaz hoşuma gitti, kitaptaki en sevdiğim öykü oldu. Ben yazarı ilk defa okuyorum ama kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap. İçerisinde yedi adet hikaye var.
Çıkrıklar Durunca - Sadri Ertem
Tam elli iki sene evvel.
Bir gece yarısı.
Adaköy horlaya horlaya uyuyordu.
Sırt sırta vermiş, öbek öbek zift yığınları gibi sıralanan evlerin ocaklarındaki kütükler çoktan yana yana tükenmiş, kül olmuş, kıvılcım bile kalmamıştı. Bezir lambaları, idare kandilleri daha akşamdan üflenerek söndürülmüştü.
Her zaman olduğu gibi gecenin bu saatinde köy, iri çam dalları altında yere diz çökmüş, sinsi filler gibi yalnız burnundan soluyordu.
Bu saatte ne ayakta dolaşan bir adama rast gelinir, ne bir ışık görülür ne de konuşan bir insan sesi işitilir.
Yalnız, fışkıran su durmadan dinlenmeden çağıl çağıl çağlar, çağlar, çağlar…
Susmayan bir o. Bir de reçine kokulu rüzgâr! Gecenin bu geçkin saatinde karanlık zift yığınına benzeyen evlerin birinde bir kadın hiç mi hiç alışkın olmadığı hâlde uyandı. Hem nasıl bir uyanış, korkarak ve titreyerek…
Bir çığlık kulağında hâlâ dalgalanıyor.
“Kalk, kalk ne yatıyorsun be herif!”
İlknokta Malazanla beraber stoklarıda güncelledi, başka bir şey mi isteseymişim acaba… Yeşil Bambu be diğer fantastik öyküler tekrar stokta ve indirimli ilgilenen olursa.
Bu sefer de bu kitap tükendi olarak görünüyor. Hepsini denk getirip sipariş verebilecek miyiz acaba ![]()
Okuyorum konusuymuş, bu seferlik böyle olsun.
Jonathan Lethem - Yalnızlık Kalesi
Püh Allah kahretsin Amerikan kültürünün de şarkısının da türküsünün de. Vallahi eziyet ya.
8 adet gönderi şu konuya taşındı: Rıhtım Kamarası