Anubis Kapıları bilimkurgudan ziyade biraz fantastik;mitolojik bir öykü. Türkçe çevirisinde ebedi hava korunmaya çalışılsa da bir miktar kaybolmuş, anadilde kitabın özellikle ilk bölümleri edebiyat eleştirisi ve şiir tahlilleri içeriyordu. Tabi hikayenin içine işlenmiş bir durumdan bahsediyoruz öyle sayfalarca açıklama yok. Kitap yazıldığı tarihe göre türünde iyi örneklerden. Tabiki daha iyilerini de okumuş olmanız mümkün. Çok akıcı bir kitap hemen okuyuverirsiniz diyemem ama çok da sıkılmazsınız. Büyük beklentiye girmeden okuyun size tavsiyem. Ben Tim Powers’ın anlatıcılığını seviyorum. Öykünün gidişatı herkesin seveceği şekilde diyemem ama kötü bir anlatım dersem de haksızlık etmiş olurum.
Hakikaten işten vakit bulamıyorum şu sıra hiçbir şeye. Oyun bile oynayamıyorum.
@ahmetcemil bu başlık altında ve forum genelinde reklam amaçlı link paylaşmak yasaktır. Bu nedenle gönderiniz kaldırılmıştır.
Önce iş yoğunluğundan sonrasında da hastalıktan dolayı kitaplardan ve forumdan uzak kalmıştım. Kaldığımız yerden devam edelim. Yumuşak bir şeyle başlayalım.
1 aydır elimde. Benim hayatım başkahramanın hayatından daha hareketli. Dönemin arkaplanı vs. anlatılıyor anladım önemli ama Hugo abimiz de toplumsal mesajları heyecanlı olaylarla vermişti. Sadece neden klasik oldu diye merakımdan devam ediyorum. Gurur ve Önyargı’da da çok sürünmüştüm, romantizm benlik değil sanırım.
Çadırımın üstüne yağmur yağıyor,
Saros körfezinden rüzgar esiyordu,
Ve ben, bir roman kahramanı,
Ot yatağın içinde,
İkinci dünya harbinde,
Başucumda zeytinyağı yakarak
Mevzuumu yaşamaya çalışıyordum;
Bir şehirde başlayıp
Kim bilir nerde,
Kim bilir ne gün bitecek mevzuumu.
Bir Roman Kahramanı Orhan Veli - Haluk Oral
Hugo amcamızın kitabında daha büyük olaylar olduğundan heyecanlı bir izlenim bırakmış olabilir sizde. Toplumun başkaldırısına şahit oluyoruz genelde. Kırmızı ve Siyah ise daha çok psikolojiden yana ağırlığını koyuyor. Dönemine göre sadece tek olana, bir bireye odaklanma hali var. İki farklı kadınla, iki farklı yönelim arasında kalan genç bir adamın hikayesini ele alıyor. Güce kavuşma hırsının her şeyden daha önemli olduğunu hissettiren bir kitaptı bence. Sanki o iki kadının, kilisenin, kâtipliğin ve askerliğin hiçbir değeri yoktu. Ayrıca bir klasik, çünkü hakediyor. Bazı kitapları da doğru zamanda okumak lazım. Klasikleri severim ve onlara daha çok vakit ayırırım ama bazen uzak kalıyorum. Bence her kitabın bir okunma zamanı var.
Oturup baştan sona bir şiir kitabı okumak nasip olmamıştı hiç. Birileri okumama vesile oldu artık
Başlayalım o halde ve göğe bakalım. 

.