Aslında kitabı çok uzun yıllar önce okumuştum ama 100. Yılında Cumhuriyet’in Popüler Kültür Haritası kitabının Karartma başlığında uzun uzun alıntılar yapıldığını görünce yeniden okumak istedim. Amazon’dan dün gece almıştım bugün teslim edildi ve okuyorum.
Karartma Geceleri - Rıfat Ilgaz
Kapak çok iyi olmuş ama. Hem kitap hem hapishane duvarı, penceresi.
Ana karakterin yazdığı kitap yüzünden başı belada, çizim onu temsil etmiş. Bence de güzel olmuş kapak.
Bu kitabı da alır eklerim bir ara kitaplığıma.
Henüz okumadıysan “Sarı Yazma” ve “Yıldız Karayel” de özellikle öneririm. Çocuklarınız / yeğenleriniz… için bence “Bacaksız Serisini” mutlaka okutun. Hatta yetişkinlerde okuyabilir eğlencelidir Bacaksız Basri. 
Rıfat Ilgaz’ın tüm kitaplarını alma niyetim var aslında. Hababam Sınıfı ile başladım toplamaya, diğer eserlerini de alırım. Bu arada bizim izlediğimiz Hababam ile kitabın alakası yok neredeyse 
Evet hem hikaye olarak hem de karakterler arasında büyük farklar var.
Bunu araştırdım ben biraz. Nedeni o zaman ki sansüre takılmadan dolayı bu şekilde değiştirmek zorunda kalmışlar.
Sansurle ilgili bir şey bilmiyorum. Ama Zeki Alasya ve Metin Akpınar bunu aslına daha yakın oynamışlar tiyatroda ( Sinemaya gelmeden önce) bunu biliyorum.
Belki tiyatro aynı sansurden etkilenmiyordur onu bilemem.

Bu kitabı görünce aklıma hep şu dizeler geliyor:
“Ölümle şaka olmaz diyenler
kıyasıya yanıldılar bu çağda
Taksitle Ölüm diye bir roman yazıldı artık
Önce Öl/Sonra Öde denilmek suretiyle
aşılıp geçildi bu roman da.”
İyi okumalar.
Tılsımlı Yüzük- Friedrich de la Motte Fouque
Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi’ne ilham kaynağı olan bu kitaba başladım bugün. Görsel de yükleyemiyorum nedense 
Fuar’da bir tane vardı, alacaktım ama yırtıktı
Keyifli okumalar.
Fuar’da yırtık kitap mı satıyorlar? Sahafta olsa şaşırmam ama fuara şaşırdım
Teşekkür ederim. Ben de Amazon’dan almıştım birkaç ay önce.
Etrafı kitaplarla çevriliydi 1 tane kalmış altta. Elime aldım ama sırt tarafı yırtıktı.