Okuyorum (Görsel Başlık)

Rica ederim, aslında daha uzun yazmıştım fakat kitabın derinliğini ve yazılma sebebini okuyarak keşfetmenizin daha keyifli olacağını düşündüm :blush:

Kitabı seveceğinizi düşünüyorum, yazardan bir şiir de bırakmak isterim: Sürgün

Teşekkür ederim, rica ederim sevgiler :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Önerilerinizi değerlendireceğim mutlaka. Rica ederim, ben de çok teşekkür ederim. İyi günler :blush::+1:

2 Beğeni

Arkadaşlar bu kitap Goodreads’te yok. Ekleyebilecek biri varsa ekleyebilirse çok makbule geçer.

21 Beğeni

Hayalet öyküleri ve bir kitap daha vardı. Ben de okumak istiyorum ama çeviri nasıl acaba? En azından okunur düzeyde ise ben de bu 3 kitabı almayı, okumayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Bunu buraya koyduk diye yeriz zilgito ama kapak direk bunu yankilatti beyninde…

2 Beğeni

Birazdan başlayacağım kitabı okumaya. Umarım çeviri iyidir. Ben de yeri gelmişken sorayım Kapra’dan çıkan Türk klasiklerinin aktarımı nasıldır acaba? Uygun fiyatları yüzünden beş on kitap almak istiyorum. Eğer okumada bir sıkıntı çıkmazsa ben de Hayalet Öyküleri ve Korsan Öyküleri’ni de almayı düşünüyorum.

2 Beğeni

Paranormal hikayeler seviyorsanız benden de sizlere tavsiye gelsin ama okuyalı 13-14 yıl oldu, şimdi baskısı var mı onu da bilmiyorum. Kitabın ismi “Yaşanmış Esrarengiz Olaylar - Sınırötesi Yayınları” o zamanlar okuduğumda gerildiğimi hatırlıyorum :sweat_smile:

1 Beğeni

Ufak tefek dizgi hataları dışında bir sorun göremedim. Genelde roman ve öykülerde eski Türkçe kelime olunca dipnot olarak ekliyorlar.

Ama örneğin Ahmet Haşim şiirlerini okumak daha doğrusu anlamak çok zor. Şiirin yapısı nedeniyle zaten zor oluyor anlamak, kelime açıklamaları olmayınca okuyamadım.

Fiyatlar dışında kitapların beğendiğim bir yönü de yayına hazırlayanın yazar ve eser hakkında sunuş veya ön söz yazıları oldu.

1 Beğeni

O halde almak lazım bazı klasikleri. Çok uygun fiyat gerçekten. Selahattin Enis, Yusuf Akçura, Ziya Gökalp, Sadri Ertem falan almak istiyorum. Ufak tefek imla hataları kabul edilebilir. Kaldıki Türkiye’nin en büyük yayınevlerinin bile ufak tefek değil devasa boyutta yazım yanlışı olan kitaplar bastıklarını da hesaba katarsak bu yayınevinin albenisi daha da yükseliyor.

1 Beğeni

Peki ya çeviri olan kitapları nasıl? Fiyatları çok uygun, çeviriler de iyiyse mis gibi :smile:

1 Beğeni

Çeviri kitaplarından hiç almadım, bilmiyorum. Çevirmen çevirmen bakmak lazım. @annihilator yukarıda paylaştığı bir çeviri kitabı okuyor onun yorumuna göre okuyacağım ben de.

2 Beğeni

Ekledim :slight_smile:

2 Beğeni

Çok teşekkürler hocam. Sağolun.

1 Beğeni

Dün gece biraz giriş yapmıştım, bugün okumaya devam ediyorum. Homeros evrenini seven ve Yunan mitolojisiyle ilgili kaynakları takip eden biri olarak bu kitabı da değerlendirmek istedim. İlyada ve Odysseia gibi iki devin yüzeysel bir versiyonu olmuş bu… Masal tadında ve hoş.

14 Beğeni

indir

5 Beğeni

15 Beğeni

İlk çıktığı günlerde takip ediyordum bu diziyi ben. Ne olacak acaba akıbeti. En son boynuzlu babayı delmişlerdi galiba. Ne okuduğumu bile unuttum 4 senedir yeni sayı çıkmıyor.

1 Beğeni

17 Beğeni

Kalan sayılar gelir mi bilmiyorum ama bile bile aldım. Fiyatı uçup gidiyordu. Toplam dokuz cilt, altısı çevrilmiş diye biliyorum ama çok emin değilim.

1 Beğeni

Yine, yine, yine karlı bir sabah… :woman_facepalming:

29 Beğeni