Kapitalizm ve çocuk işçiliği… Sistemin kölelik ve çocuk işçiliğinde benzer savunusu… 19. yüzyıl Britanyası’na da atıfla çağdaş Bengladeş’teki çocuk işçiliğinin saha çalışması. Kitap kapitalizmin lokomotif ülkesi olan Britanya’da o dönemde çocuk işçiliğine bakışı kaynaklarıyla vermiş. Kapitalizm (serbest piyasa ekonomisi) denilen sistemi anlamak için okunması gereken bir eser. Fol Kitap’ın Çağdaş Sosyolojisi serisinden yanılmıyorsam 3 kitap yayımlandı bugüne kadar. Hepsi birbirinden değerli kitaplar. Sosyoloji ile ilgilenenlerin takip etmesi gereken bir seri olacak bu seri.
Teşekkürler. Okuma listeme ekleyeceğim büyük ihtimalle. Öykü formatında olan polisiyeleri seviyorum. Şans vermek lazım
Varlık’ın bu baskıları zamanının efsane kitapları. İyi okumalar.
Seriye son kitap olan Kara Yetenek ile devam ediyorum. İlk başta dil ve anlatım şekli ilk kitapta için değişik gelse de çabucak alışıyor insan ve Brandon Sanderson gerçekten iyi bir yazar olduğunun sinyallerini bu basit seride bile hissettiriyor.
Roman mı ağır ilerliyor yoksa kitap mı kalın?
368 sayfa yani normal kalınlıkta ama ben içine giremedim. Aslında ilginç bir kurgusu ve yazım şekli var. Hem kitaptan hem de özel hayatımdaki bir takım durumlardan ötürü elimde süründü. Yani ben kitabin hakkını veremiyor olabilirim
Bu lafı çok kullanırım ben
Sınıf öğretmeni olunca nöbeti çok yazıyorlar. Hele -1 katında nöbet olunca çocuklar oyun oynamaya gelmediğinde kitapla geçiyor. Mükemmel aktiviteye dönüyor. Öğretmenler odasının toksik ortamından çok daha iyi.