Okuyorum (Görsel Başlık)

Kapitalizm ve çocuk işçiliği… Sistemin kölelik ve çocuk işçiliğinde benzer savunusu… 19. yüzyıl Britanyası’na da atıfla çağdaş Bengladeş’teki çocuk işçiliğinin saha çalışması. Kitap kapitalizmin lokomotif ülkesi olan Britanya’da o dönemde çocuk işçiliğine bakışı kaynaklarıyla vermiş. Kapitalizm (serbest piyasa ekonomisi) denilen sistemi anlamak için okunması gereken bir eser. Fol Kitap’ın Çağdaş Sosyolojisi serisinden yanılmıyorsam 3 kitap yayımlandı bugüne kadar. Hepsi birbirinden değerli kitaplar. Sosyoloji ile ilgilenenlerin takip etmesi gereken bir seri olacak bu seri.

14 Beğeni

28 Beğeni

21 Beğeni

30 Beğeni

Teşekkürler. Okuma listeme ekleyeceğim büyük ihtimalle. Öykü formatında olan polisiyeleri seviyorum. Şans vermek lazım :+1:

2 Beğeni

Varlık’ın bu baskıları zamanının efsane kitapları. İyi okumalar.

28 Beğeni

36 Beğeni

Seriye son kitap olan Kara Yetenek ile devam ediyorum. İlk başta dil ve anlatım şekli ilk kitapta için değişik gelse de çabucak alışıyor insan ve Brandon Sanderson gerçekten iyi bir yazar olduğunun sinyallerini bu basit seride bile hissettiriyor.

25 Beğeni

iki gün önce bitirmiş olduğum roman…

22 Beğeni

Az önce başladığım roman

29 Beğeni

33 Beğeni

24 Beğeni

Aylardır okuyorum sanırım.

24 Beğeni

Roman mı ağır ilerliyor yoksa kitap mı kalın?

2 Beğeni

18 Beğeni

368 sayfa yani normal kalınlıkta ama ben içine giremedim. Aslında ilginç bir kurgusu ve yazım şekli var. Hem kitaptan hem de özel hayatımdaki bir takım durumlardan ötürü elimde süründü. Yani ben kitabin hakkını veremiyor olabilirim :laughing:

Yeni haftanın nöbet kitabı bu olacak.

11 Beğeni

Bu lafı çok kullanırım ben :joy:

2 Beğeni

Sınıf öğretmeni olunca nöbeti çok yazıyorlar. Hele -1 katında nöbet olunca çocuklar oyun oynamaya gelmediğinde kitapla geçiyor. Mükemmel aktiviteye dönüyor. Öğretmenler odasının toksik ortamından çok daha iyi.:sweat_smile:

2 Beğeni