Okuyorum (Görsel Başlık)

İyi okumalar :slightly_smiling_face: 20krktr

1 Beğeni

23 Beğeni

Nisan ayı bitmeden tüm seriyi bitirebileceğimi umuyorum :smiley:.

22 Beğeni

Ben bu kapağı görmemiştim. Hangi baskı bu?

1 Beğeni

İlk baskı oluyor.(20krktr)

1 Beğeni

Bu kitabı ilk olarak Om Yayınları basmıştı. Çok kaliteli bir yayıneviydi. Ciltli olarak basmış olduklarını ben de bilmiyordum, yeni gördüm.

6 Beğeni

2 aydır aynı kitabı okuyormuşum. Biraz da bu açıdan bakalım :sweat_smile:

16 Beğeni

24 Beğeni

19 Beğeni

Belki 20 yıl oluyor, Kültür Bakanlığı Yayınevi baskısını okumuştum, yeni baskısını görünce tekrar aldım ve okumaya başladım.

18 Beğeni

Anlatıcı benim için biraz kaba ve ayrımcı, yine de bir Otomatik Portakal değil. Şimdilik çok benlik bir kitap gibi gözükmüyor. Polisiyede baş karakterin suçlu olmasından pek hoşlanmadığımı bir kez daha görmüş oldum.

21 Beğeni

Kitabı ben de beğenmeyip yarıda bıraktım.

1 Beğeni

Ben ise çok beğenmiştim. :slight_smile:

Benzer kitaplar olarak, İthaki modern Düş Yakamdan Şeytan, Cormac McCarthy Tanrının Bir Kulu kitaplarını da beğenmiştim.

Aklıma geldi. Nemesis’in bastığı JD Barker 'in serisi aynı şekilde beğendiğim kitaplardandı.

3 Beğeni

Polisiyeyi, suç edebiyatını çok sevmeme rağmen bu kitabı sevemedim. Sanırım yazarın dili ve anlatımı ile ilgili. JD Barker’in ilk iki kitabını ise çok beğenmiştim. Üçüncüyü henüz okuyamadım. Ama beğeneceğimi düşünüyorum.

3 Beğeni

JD Barker hem kurgu hem anlatım bakımından çok başarılı bir yazar. Jim Thompson ise bu kitabında çok sıradan bir seri katili çok yüzelsel bir dille anlatmış bence. Yazıldığı zamanlar çok farklı gelmiş olabilir ama günümüzde gizem ağırlıklı çok fazla iyi polisiye/suç kitabı var ve onlarla kıyaslayınca ilginç bir şey vadetmiyor. Katilin iç dünyasına biraz daha ağırlık verseydi, bahsettiği "hastalık"ın altını doldursaydı daha okunası bir kitap olabilirdi. Bunun yerine araya neredeyse hiçbir cümlenin girmediği uzun süreli diyaloglarla şekillenen ve cinsellik ve şiddetin ana unsurlar haline geldiği bir metin ortaya çıkmış. Yine de kötü bir kitap değil, sadece polisiyeyi çok sevdiğim ve bu yüzden bu alanı diğer türlere göre daha eleştirel okuduğum için benim beklentimi karşılamadı.

2 Beğeni

Nörolojiye ve beyinde meydana gelen problemler sonucu oluşan vakalara değiniyor. İlgi çekici, severek okuyorum.

41 Beğeni

Nihayet başladım

34 Beğeni

Çok merak ettiğim bir kitap, yorumunuzu bekliyorum.

1 Beğeni

Tabii ki, iki-üç güne düşüncelerimi paylaşırım. Yanıtınız için teşekkür ederim :blush:

3 Beğeni

Benim de okuma listemdeydi bir aralar. Kitap sayfam varken herkesin elinde çok gördüğümden midir nedir pek ilgimi çekmemişti. Sizin güzel yorumunuzu gördükten sonra karar vereyim en iyisi :smiling_face_with_three_hearts: İyi okumalar dilerim :balloon:

2 Beğeni