İlk kitabın tekrar üstünden geçtim. Şimdi sırada 2. kitap var misafir gelene kadar okuyacağım.
Çok güzel bir kitap. Özellikle sonlarda bir mahkeme sahnesi var bilim ve sığ kafaları karşı karşıya getiren. Orayı baya sevmiştim.
Rastgele elime aldım, başlangıcı çok hoşuma gitti
Yazarın bilimkurgu klasikleri içinde hava adamı ariel diye bir kitabı daha var ama o bunun kadar güzel değil sanırım, onu okumadım da @Agape öyle yorumlamıştı aklımda kalmış.
Su adamı anti-frankenstein bir tat vermişti bana. Zavallı frank biraz sevilse ne başka bir hayatı olacaktı :((
Bokeh efektinin yakıştığı şeylerden birisi de yakın çekimler.
Su Adamı kitabını seven Hava Adamı Ariel kitabını da sever muhtemelen. Su Adamı kitabındaki gibi yine deneye kurban giden bir karakterimiz var. Özgürlüğüne felan ulaşmaya çalışırken başından bir sürü olay geçiyor. Uçabildiği için bu özelliğini sömürmeye çalışan bir sürü kişi çıkıyor karşısına. İki kitap da bayağı birbirine benziyormuş onu farkettim şimdi.
Benimde aklıma bu kitaba dair bir tek o sahne var. Yazacaktim da beklenti oluşturmak adına yazmadım. Güzel sahne, tekrar tekrar okumalı.
Baskısı elimde bulunmadığından telefondan okumaya başladım. 14 okunmamış robot öyküsü!
@DenaroForbin ne diyorsun? Kıtlık günlerine mi saklamalıyım sence bu nadide parçayı?
Yeni kapaklı basımlarını bekliyorum ya. Çıkarsalar hemen alıp okuyacağım.
Malazan’dan sonra geceleri biraz biraz okuyorum. Çok kaliteli bir baskı olmuş; hem malzeme bakımından hem içerik bakımından. Çok ağır ama bende uzanarak okumaya alışık olduğum için üstüme güzelce ağırlığı oturuyor
Asimov’un robot öyküleriyle arasında çok büyük farklar var ama yine de muhteşem öyküler bence. Bana sorarsan kitaptan okumak daha zevklidir ama senin için fark etmiyorsa bulmuşken oku tabii erteleme. ^^
Marcel Proust’un mektuplarına aşık oldum desem yeridir. Kayıp Zamanın İzinde’yle ilgili önemli bilgiler var, ayrıca yazarın kendisiyle alakalı da birçok şey öğrendim. Bitiresim gelmediği için birkaç sayfa okuyup başka kitaplara bakıyorum.
Bir Solgun Adam’ı da yavaş yavaş okumaya karar verdim çünkü sonlarına doğru tam 14 sayfa boş bir şekilde basılmış. Amazon’dan hediye çeki alıp tekrar sipariş verdim, bekliyorum gelmesini. Gelince yeni kitabı belki biraz daha hızlı okurum.
Livaneli okumayı özlediğimi farkettim. Lise zamanlarında bir arkadaşımdan ödünç alıp okumuştum. Daha sonra kendi kitaplığımı oluşturunca Mutluluk da kütüphaneye eklenmiş oldu. Tekrar okumak istedim yıllar sonra