Bu kasvetli havada Thomas Mann iyi gider diye düşündüm. Buddenbrooklar’ı severek okumuştum, bakalım Büyülü Dağ nasılmış?
Bunu çok merak ediyorum. Arka kapak yorum yazıları çok iddialı. Okuyunca kısaca yorumlarsınız sanırım. Teşekkürler.
Yılın son 3-4 ayı kitap okuma konusunda büyük bir durgunluk dönemine girdim. Bir türlü elimdeki kitapları okuyamadım ve yarım bıraktım. 2023’ün ilk kitabı Jack London olsun, umarım eski tempomu kazanırım.
Üç Cisim Problemi - Cixin Liu
Son zamanlarda eli ayağı düzgün, başı sonu belli olan, kurgusu başarılı olan ama çokta klişe olmayan bir bilimkurgu kitabı arayışındaydım. Aradığım kitabı bulmuş olabilirim. 100. Sayfadayım ve şu ana kadar çok başarılı gidiyor.
Daha elin ve ayaĝın görünmeyen kısmı var. Bitince direkt ikinci kitaba atlarsın bence. ![]()
Yapabilirsin. Ölme karabaş. ![]()
kitaplığa vuran gün ışığı ne kadar yakışmış. İyi okumalar.
Teşekkür ederim. Size de.
Işın Beril Tetik ve Galip Dursun’un kitabıyla seriye başlamak istedim. İzmircon’un düzenlediği Türk Mitolojisi ile ilgili öykü yarışmasında jüri üyeleriydi. Sayelerinde birinci olup bir sürü kitap kazanmıştım. Gönül isterdi ki kitapları imzalı olsaydı…
Gözlüğümü takıp okumaya başlayacağım çünkü kitabın boyutu beklediğimden küçük. ![]()
Umarım öyle olur. Beni heyecanlandıran, sürükleyici bilimkurguya hasret kaldım ![]()
Aynısını yaşıyorum ben de bunu okurken. Daha başlarındayım ama tarihsel context üzerine karakter dinamikleri ve diyalogları çok yerinde bir hikaye yazmış yazar.