Okuyorum (Görsel Başlık)

Forumda seveni çok değil ilginç bir şekilde. Cradle ile birlikte bitirmeden elimden bırakamadığım bir seriydi.

@wifhty_zet Kaptırınca su gibi gidiyor hocam, şans verin bence. Mad Lancer Ben Stykes var, Vlora ve Olem var, Taniel ve Ka-poel de bir noktada dahil olacaktır mutlaka.
İlk üçlemeye göre tempo biraz daha düşük ama hem olayların akışı ve örgüsü hem de karakterler daha iyi işlenmiş.

3 Beğeni

İlk üçlemeyi severek okumuştum. Ama dil engeli yüzünden ikinciyi okumam mümkün değil. İthaki de çevirmeyecek bu seriyi.

2 Beğeni

İnsancıklar - Fyodor Dostoyevski

Dönüp dolaşıp tekrar tekrar Dostoyevski okuyorum. :slight_smile:

Bu kez Vedat Gültek Türkçesi ile…

Değerli Varvara Alekseyevna;

Dün mutluydum; fazlasıyla, tarifsiz denecek kadar mutluydum! Demek ki bir kez olsun, sözümü dinlediniz benim inatçı kızım. Sanıyorum uyandığımda akşamın sekiziydi; (daireden her dönüşümde bir iki saat kestirmeyi sevdiğimi bilirsiniz anacığım). Mum aldım, kâğıt hazırladım ve kalemi yontarken birdenbire gözlerimi kaldırıverdim. Yemin ediyorum, o anda yüreğim küt küt atmaya başladı! Şu zavallı yüreğimin dileğini anladınız demek. Gördüm ki pencere perdesinin ucu, geçenlerde basitçe belirttiğim şekilde kıvrılmış ve kına çiçeğinin saksısına iliştirilmişti. Yüzünüzün pencereden gelip geçtiğini de görür gibi oldum. Siz de odanızdan bana bakarak beni düşünüyor muşsunuz gibi geldi. Sevimli yüzünüzü iyice seçemediğim için ne kadar çok üzüldüğümü bir bilseniz! Biz de çok iyi görüyorduk bir zamanlar, ihtiyarlık tam bir maskaralıktır yavrum! Gözlerim şimdi bile buğulanıyor. Geceleri azıcık fazla yazı yazsam sabahleyin gözlerim kızarıp sulanıyor ve çevremden âdeta utaniyorum.

Meleğim, hayalimde, birdenbire gülümseyişiniz parladı şu anda; içten ve iyiliklerle dolu gülümseyişiniz… Tıpkı sizi öptüğüm zaman ki gibi bir duygu uyandı içimde. Varenka, meleğim, sizi öpüşümü anımsar mısınız? Hatta bilmiyorum ama -belki de bana öyle geldi……

22 Beğeni

24 Beğeni

Bradbury okumayalı uzun zaman oldu. Dolu dolu bir öykü kitabı. Bakalım içndekiler ne kadar iyiymiş.

36 Beğeni

Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk :chicken:

Kesinlikle kedi :smile::cat:

21 Beğeni

21 Beğeni

30 Beğeni

15 Beğeni

Bu kitabı merak ediyorum, siz nasıl buldunuz ?

1 Beğeni

Şimdi bitti, serinin 3. Kitabını okumuştum daha önce ama yine okuyacağız artık.

22 Beğeni

Fikir güzel ancak daha kapsamlı ve mizahi yönü daha kuvvetli bir eser ortaya çıkarılabilirmiş. Beklentilerimin altında kalsa da okurken zevk aldığım, ufuk açıcı bir kitaptı.

2 Beğeni

18 Beğeni

image
Babası ve amcaları tarafından sürekli dayak yiyen Talen için saygı duyuşu.

15 Beğeni

:first_quarter_moon_with_face:Ay henüz yeni ve güneş :sun_with_face: genç iken Tanrılar bahsederdi şarkılarında altından ve gümüşten.:woman_mage::herb:
{Tom Bombadil’in Maceraları} Tolkien :herb:

23 Beğeni

Kesinlikle dinlenme yılımdayım. Kitap bolca antidepresan, bolca melankoli bir o kadar da matraklık içeriyor. Çoğunluğa rağmen ben çok eğlenerek okuyorum. Sevdim.

33 Beğeni

31 Beğeni

22 Beğeni

17 Beğeni

20 Beğeni