Okuyorum (Görsel Başlık)

12 Beğeni

Döneminin ötesinde diyebileceğim birkaç bilimkurgu yazarından biri.

16 Beğeni

13 Beğeni

15 Beğeni

Kitapta biraz ilerledim de bu kitapta sanki biraz Aşk-ı Memnu tadı alıyorum doğru mu?

2 Beğeni

Doğru ama işler değişiyor :slight_smile:

2 Beğeni

Çok ara verdik yine diskdünyacım :slightly_smiling_face:

27 Beğeni

Kaldığım yerden devam :slight_smile:

25 Beğeni

Resimli adamın üzerinde yeni çizimler deniyoruz.

29 Beğeni

Yine adı sanı duyulmamış bir fantastik seriye başladım.

27 Beğeni

15 Beğeni

Ufaktan giriş yapıyorum.

15 Beğeni

Durum güncellemesi: 478/844 (15.bölümdeyim)

hayatımda okuduğum en tuhaf ve en değişik kitap olabilir. olağanüstü zor olmasına rağmen bu kadar keyif vermesi normal mi bilmiyorum, doğrusu bilinç akışına bayıldığım için böyle hissediyorumdur belki. çünkü çoğu okurun okurken lanet okuduğunu görmüştüm.
ben de zorlanıyorum tabii ki ama sözlüğe bakmaktan ve kaynakları okumaktan yorulmuyorum. bir şekilde engelleri aşıp bu okumayla meşgul olmak aşırı iyi geldi bana. kitap okurken kolaya kaçmamayı seviyorum nedense ve bir gün beni okumakta en zorlayan kitapla tanışmayı bekliyordum.
o da kitaplığımda sessizce okunmayı bekliyordu: ulyssesciğim. onu okumak için yıllardır hazırlık yapıyorum. şimdi fark ediyorum ki daha çok hazırlık yapmak lazımmış. meğer ne kadar çok bilmediğimiz şey varmış diyorum…
okuduğumda bir şey kaybetmeyeceğimi ama çok şey kazanacağımı biliyordum. öyle de oldu. on sekiz bölümden dört bölüm kaldı. yılın başından beri ulysses ile ilgileniyorum, çapraz okuma yapasım da gelmedi. odağımda yalnızca o olsun istedim. bilinç akışını seviyorum ve bir sona bağlanmayacağını bilsem bile bu teknikte yazılmış en iyileri okumaktan her zaman keyif alacağım.
bitirdiğimde inceleme yazmak istiyorum ve okumak isteyenlere de birkaç tavsiyem olacak. :slight_smile:
çeviri konusunda nevzat erkmen beynimi yaktı sağ olsun, kitaba hiç dipnot eklememiş; fransızca bir kelimenin anlamına bakmak için bile sözlüğün sayfalarını karıştırmak gerekiyor. sinir etti beni o yüzden. en azından bunları ekleyebilirdi. ayrıca “hasbünallahü nimel vekil” diyen İrlandalı olur mu? Böyle şeyler çok var, en sadık çeviri diyorlar bu kitap için fakat Allah yerine Tanrı bile kullanılmamış. Nasıl sadık anlayamadım doğrusu. Diğer şeyler için sözlüğe bakmak hiç zorlamadı, bir kelime için de gerek yok bence bu kadar kasmaya diye düşünüyorum. Bu arada hangi cümlenin ya da paragrafın sözlükte yer aldığını kitapta göremiyorsunuz. Bir şey kaçırmak istemiyorsanız kucağınızda her iki kitabın sayfası açık olmak zorunda. Biri de tuğla zaten. :smile: Fiziksel olarak yoruyor :slight_smile:

23 Beğeni

19 Beğeni

Bu sene yarım kalan serilerimi bitirmeyi hedefliyorum. İthakiciğim küflendiredursun seriyi, ben bitireyim artık.

21 Beğeni

Yeşil Vadi’nin gerçek sahibi Heraklesogullari! :stuck_out_tongue:

6 Beğeni

images (1)

1 haftadır okuyorum. Şu an yarısındayım. İlk düşüncem; kesinlikle birkaç oturuşta bitirilebilecek bir kitap değil. Kötü olmasından demiyorum bunu. Çünkü o kadar çok bilgi ve bilimsellik var ki okudukça o kitaptaki gen resmi etrafınızda daha da fazlalaşıyor sanki. :joy: Bölüm bölüm ve sindire sindire okunursa daha faydalı olacaktır.

21 Beğeni

25 Beğeni

HBR Duygusal Zeka serisi altında çıkan kitaplardan biri. Resilience, mindfulness gibi kavramlar iş hayatında sık karşıma çıkınca biraz okuma yapmak istedim.

16 Beğeni

13 Beğeni